REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
26.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Escrocii s-au reprofilat, mințind că ajută refugiați din Ucraina!

Escrocii s-au reprofilat, mințind că ajută refugiați din Ucraina!

Replica API 2 martie 2022 | 00:04 3815

Solidaritatea românilor privind poporul ucrainean refugiat în România a dat dovadă că și noi putem. Atenție la cazurile familiilor refugiate, prezentate pe rețelele de socializare, care au nevoie de bani și atașează conturi bancare. Înainte să trimiteți bani, să vă interesați în contul cui ajung banii.

În urma conflictelor dintre Rusia și Ucraina, tot mai mulți ucraineni s-au refugiat în România, intrând prin vămile aflate la granițele țării. Românii s-au mobilizat rapid și au sărit în ajutorul refugiaților, asigurându-le hrană, cazare, transport, haine și consiliere.

Aceștia au comunicat prin intermediul unor grupuri inițiate pe rețelele de socializare, unde au postat informații cu privire la familii de refugiați și situația acestora.

Mare atenție la conturile bancare

Persoanele care doresc să ajute refugiații ucraineni, prin intermediul unor conturi bancare, trebuie să fie foarte atenți la eventualele înșelăciuni. Ca în alte cazuri, escrocii au găsit diferite metode prin care să-și însușească banii donați pentru diverse cazuri.

Aceștia se folosesc de motivul refugiaților în cazul de față, pentru că este un subiect mediatizat și românii sunt dispuși să-i ajute pe ucraineni cu ce pot. Postează un eventual caz a unei familii de refugiați, care are nevoie de bani, și atașează un cont bancar, cel mai probabil fiind al unei rude sau cunoștințe de a escrocilor. Și uite așa, banii donați nu ajung în buzunarul nevoiașilor, ci în buzunarelor niște escroci.

Mai multe astfel de cazuri au fost semnalate de către internauți.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768