REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
18.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Esențial pentru sănătate: Cum poți preveni apariția mucegaiului în baie

Esențial pentru sănătate: Cum poți preveni apariția mucegaiului în baie

A.F. 2 octombrie 2023 | 00:00 167

Prezența mucegaiului și a mucegaiului în locuința dumneavoastră poate amenința grav sănătatea familiei dumneavoastră, copiii mici și persoanele cu boli cronice și cu un sistem imunitar slăbit fiind deosebit de vulnerabile.

Esential pentru sanatate: Cum poti preveni aparitia mucegaiului in baie

Mucegaiul este deosebit de periculos pentru cei care suferă de boli pulmonare, alergii, probleme cu tractul respirator superior, astm. O serie de studii indică o legătură strânsă între complicarea bolilor alergice, cum ar fi astmul, și prezența mucegaiului în casă, care este de fapt inhalat continuu.

Mucegaiurile produc spori care se transmit în aer, ceea ce face practic imposibilă împiedicarea inhalării lor dacă există mucegai în casă. Singura soluție este curățarea mucegaiului, iar cea mai bună este, în mod natural, prevenirea – nu permiteți mucegaiul în baie.

De ce vorbim despre mucegai în baie? Pentru că îi place un mediu cald și umed, cum ar fi camerele umede din casă, și de obicei este locul unde apare prima dată înainte de a se răspândi. De aceea, subiectul prevenirii mucegaiului în baie este cel principal atunci când vorbim despre daunele aduse sănătății de mucegaiul și mucegaiul de uz casnic, care, se pare, pot fi și toxice.

Cum poți preveni apariția mucegaiului în baie

Deoarece întâlnim mucegaiul mai des într-un mediu umed, este logic să decidem că menținerea băii uscate va rezolva problema. Cu toate acestea, aceasta este o parte foarte mică și nesemnificativă a acțiunilor pe care ar trebui să le întreprindem dacă nu vrem decât să vedem mucegai pe pereții băii, pe gresie sau chiar mai rău – în cada de baie și în chiuveta pe care le folosim pentru a ne menține igiena.

Atunci când vorbim despre problemele cu mucegaiul în baie, este bine să ținem cont de faptul că, odată ce acesta a ajuns acolo, este foarte greu să scăpăm de el în mod eficient și permanent, acesta fiind un alt motiv pentru care suntem atât de entuziasmați de prevenție.

Iată cum, pe lângă curățarea podelelor și a pereților și menținerea lor uscată, puteți reduce riscul apariției mucegaiului în baie.

Mențineți o ventilație excelentă

Dacă există o fereastră, păstrați-o deschisă. De asemenea, puteți deschide ușa pentru a obține curentul care este atât de valoros în acest caz. După ce baia a fost folosită, asigurați-vă că ventilați, dar nu uitați să deschideți o fereastră în restul timpului. Va fi mai dificil pentru dumneavoastră dacă camera umedă este amplasată în așa fel încât să nu existe ferestre. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să vă împiedice să luptați împotriva mucegaiului din baie.

O soluție este instalarea unui ventilator de baie, a unui dezumidificator sau chiar a unor săruri speciale pentru a absorbi umezeala, care nici măcar nu au nevoie de electricitate pentru a se bucura de rezultat – adică sunt eficiente și lucrează pentru dvs. chiar și atunci când nu sunteți acolo.

Păstrați baia uscată

Vi se pare absurd? Nu chiar. Cu cât umezi mai multe suprafețe, cu atât este mai probabil să vezi mucegai în baia ta. O perdea de duș nu este doar o soluție pentru a te ascunde, ci protejează pereții sau alte obiecte din baie de a nu se uda direct.

Cea mai bună soluție este o cabină de duș. Șterge-te imediat după duș și nu uita că și prosoapele ude cresc umiditatea. Acestea nu au ce căuta în baie. De asemenea, acestea miros ușor dacă le lăsați acolo în loc să le uscați.

Este timpul să reparați

Chiar dacă nu credeți că aveți nevoie, faceți-o, dar folosiți vopsea rezistentă la mucegai și înlocuiți masticul din jurul căzii și chiuvetei cu unul rezistent la mucegai.

Prevenirea este soluția mai bună pentru mucegaiul din baie decât eforturile de curățare, care nu sunt nici pe deplin eficiente și nici permanente dacă nu elimini cauzele profunde ale mucegaiului și apoi începi să urmezi regulile unei băi uscate, curate și proaspete, fără mucegai, pe care ți le-am împărtășit.

Cum să cureți și să îndepărtezi mucegaiul deja apărut în baie?

Dacă ai întârziat cu prevenția și baia ta este deja acoperită de mucegai, vezi cum să cureți cât mai ușor și calitativ. Este important să nu întârzii, deoarece cel mai mare dușman al tău este timpul – mucegaiul se va răspândi rapid.

Acționați de îndată ce observați mucegaiul, înălbitorul și oțetul fiind agenți de curățare eficienți – nu împreună, dar trebuie ales unul dintre ei, potrivit actualno.com.

Desigur, puteți folosi și soluții gata făcute – preparate din rețeaua comercială, dar dacă aveți animale de companie și copii mici, este mai sigur pentru ei să vă opriți la oțet – complet inofensiv pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră, sigur pentru mucegai și eficient împotriva lui, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513