REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
27.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Este OFICIAL: De DUMINICĂ vom circula cu DECLARAŢII după ora 20.00! Video

Este OFICIAL: De DUMINICĂ vom circula cu DECLARAŢII după ora 20.00! Video

Replica API 26 martie 2021 | 14:55 13904

Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a făcut vineri, 26 martie, câteva precizări legate de noile măsuri care se vor aplica în județul Constanța începând cu data de 27 martie. Dacă, în primă fază, acesta a anunțat că noile măsuri vor intra în vigoare de sâmbătă, iată că, în urma unui anunț fîcut de Florin Cîțu, măsurile vor intra în vigoare de duminică

„Începând cu data de 27 martie, hotărârile suplimentare prevăzute de hotărârea CNSU nr. 20 vor începe să fie aplicate şi la nivelul judeţului Constanţa întrucât există un număr de 8 localităţi care au incidenţa cumulată de peste 4 la mie, printre acestea numărându-se şi municipiul, cu o incidenţă de 5,84 la mie, şi, de asemenea, avem o localitate care înregistrează o rată de peste 7,5 la mie. Este vorba de localitatea Saraiu, unde incidenta este de 10,89 la mie, localitate pentru care există şi o propunere de carantinare care are avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Pentru operaţionalizarea acestor măsuri, astăzi, începând cu ora 15 va avea loc o şedinţă în sistem online a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât măsurile să fie împărţite pe fiecare categorie de localitate în parte şi, ulterior, ele să fie aduse la cunoştinţă opiniei publice şi implementate.

În ceea ce priveşte implementarea acestor măsuri, organele de ordine împreună cu ISU Dobrogea vor proceda la intensificarea consrtoalelor în toate spaţiile care reprezintă zone de risc în ceea ce priveşte infectarea cu virsului Sars-Cov-2. Mă refer la mijloace de transport în comun, la pieţe, la magazine şi la unităţile de alimentaţie publică, unităţi care în perioada de faţă pot funcţiona numai la exterior în sistem terasă. Tot astăzi, în şedinţa CJSU se vor discuta şi noile scenarii pentru şcolile din judeţul Constanţa, scenarii care vor fi opreaţionale începând cu ziua de luni. Din acest punct de vedere trebuie să precizez că sunt aproximativ 300 de şcoli care funcţionează în scenariile 1 şi doi, 214 şcoli care vor funcţiona în scenariul 3, hibrid, şi alte 6 care vor avea cursurile suspendate”, a explicat prefectul Constanţei, Silviu Coşa.

UPDATE: Măsurile vor fi APLICATE de DUMINICĂ!

Imediat după declarațiile prefectului Coșa, premierul Florin Cîțu a precizat că măsurile vor fi aplicate începând de duminică. Informația a fost confirmată de reprezentanții Prefecturii Constanța!

VIDEO:

Iată MĂSURILE:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE

Art.1 - Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, după cum urmează:

a) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

b) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

d) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

Sălile de sport/fitness, închise

e) Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

f) În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

g) În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18.00-22.00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Art.2 - Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Art.3 - Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condițiile de desfășurare a activității operatorilor economici pentru limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafața obiectivelor.

Art.4 - (1) Prin ”incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date.

(2) Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, gestionate în aplicația "corona-forms", Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta automat, la ora 10:00, pe platforma "alerte.ms.ro" rezultatul calculului ratei de incidență conform formulei de la alin. (1).

Art.5 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă.

Art.6 - Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 18 din 18.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa.

Art.7 - Începând cu data prezentei hotărâri, măsurile ce vizau persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 9 din 11.02.2021, își încetează aplicabilitatea.

Art.8 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie inchis definitiv hotel-restaurant ten . multa dezordine si mizerie.
0
0
Capul ce se pleaca sabia nu-l taie, Dar cu umilinta lantul inconvoaie.
2
1
Handicapatii dracului curvele si bosketarii nu i.ati oprit la discoteca, testele in scoli nu le.atI facut, vaccin peste rand ati dat. Ya mai ducetivanplm de zdrente ordinare! Catzule cu labagiul de orban la timona remorcherului de leprosi galbena diareic nu faci niciun cacat! Aruncatzi.l pe.ordinar pe.scari! Vremea furcilor vine!
2
2
Ramai prost ce e pe aici!!
1
0
niste paiate se aduna, cica se propun masuri ...tote se aproba....se transmit in teritoriu la alte paiate ca invariabil vor propune si vor aproba...ca nu se poate sa se pise contra vantului...un stat inapt condus de inapti...evit sa zic hoti, nu pot demonstra asta....dar ca-s inapti se vedeeeee
4
2
Eu nu ma v-oi vacina pana nu se v -a vacina toti actori mei preferati din Las Fierbinti
5
8
Ne-am saturat ba de carantina lasati-ne, cat o mai tineti asa, sa moara astia batrani cu probleme ca oricum nu contribuie cu nimic, sunt doar o povara. Aveam un an de cand ne prefacem ca protejam parazitii astia care oricum mor de la o raceala, pt ce, rata de deces de 0.40?
2
11
Daca tu vrei sa inghiti tot ce ti se toarna in capul ala sec este fix treaba ta!!! Permite-ne si noua celor care mai avem un dram de minte sa ne indoim de anumite masuri si actiuni menite sa-si bata joc de oameni!
10
2
Treaba e cat se poate de simpla ..pandemia este reala si periculoasa, numai ca la noi se aplica masuri doar sa zicem ca facem si noi ceva... reduci programul, aglomerezi mai mult magazinele, inchizi restaurantele..omul o sa caute orice portita sa petreaca sau sa socializeze. Daca se mareau amenzile si se aplica legea pentru absolut toti..aveam de mult incidenta foarte mica
8
7
Sa-mi bag pula de unde o scoateti pe asta cu ocultele mondiale si reducerea populatiei? Sa zica unul dintre voi macar o sursa credibila daca poate.. voi de abia scrieti corect gramatical si visati conspiratii
9
7
Maxim sa sugi pwla la maxim. Un bou ca tine face legea, mars in mortii matii
7
4
Daca ar stii poporul ce putere are... Daca ar stii !
11
3
Du.te ba expertul pulii Maxim. Mars in mm
9
4
Expertii au sarcina de-a reduce populatia ce reprezinta povara pentru cei apti de munca: Pensionari,handicapati,cei cu boli grave pentru care CAS deconteaza bani grei.Asta-i optica mondiala agreata.Cum?Prin protocolul minune cu sedare,legare,defectare telefon ,fara acces apartinatori.Si daca tragi de timp iti dau si cu levierul in cap si zic ca ai cazut.Vor urma procese precum ale medicilor criminali din lagarele de exterminare din cel de-al II-lea WW.
15
4
Nu inteleg revolta unora cu referire la noile restrictii. Libertatea voastra sa intinde pana la limita drepturilor noastre. Semnati pe proprie raspundere ca in caz de imbolnavire te tratezi pe banii tai in privat iar daca imbolnavesti pe altii, suporti spitalizarea lor si daune morale. In tarile vestice, Anglia, Spania, Franta sunt masuri restrictive mult mai dure si toti se supun. Handicapati mintali, atotcunoscatori nihilisti, experti in arta prostiei si habarnisti isi epateaza idiotenia care le macina singurul neuron. Taci dracu din gura si asculta ce spun expertii.
13
29
Ceausescu rade cu gura pana la urechi dincolo. Ce popor de slugi hahahaha
20
4
daca dupa ora 20 nu se mai iese, inseamna ca nici la Inviere nu mai merge lumea, sa vedeti ce o sa tipe preasfintita TeoDOSIA
9
10
ia o la muie cu declaratia pulii
13
5
pe dos si cacati pot sa circul fara declaratie sa le dau la criminalii din pnl sa mii suga???
10
5
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
19
8
Eu nu ma v-oi vacina pana nu se v-a vacina toti actori mei preferati din Las Fierbinti
11
15
caractere nepermise , muie, coaie..
14
3
Usor, usor Arafat Cacat si compania isi fac mendrele cu noi cum vor! Iar tu ''red'' mai si gandeste, daca ai cu ce si intreaba-te daca noile masuri au vreo logica!
22
10
Numai nebuni la rubrica de comentarii pe pagina asta. Ba tampitilor, e pandemie. Daca nu se iau masuri ne vedem pe lumea cealalta.
18
35
Tare si asa ne baseam prea mult pe strada, o sa ma uit la telenovele, mai bine ma mutam in China, aia poarta masca dinaintea pandemiei si acum stau linistiti dar noi nu batman batman, nu exista, asta e, ar fi fost tare sa fie Dancila premier, oare ce ar fi facut ciolacu si compania
16
10
Pt babe si mosi sa fie stabilite niste ore, de dimineata. Nu sa ne trezim cu ei si seara prin magazine. In Bucuresti asa a fost.
17
12
Simplu... Nu va mai testati si o sa vedeti ca nu mai creste numarul infectatilor..
32
9
Bine ca a-ti lasat sa circule toate babele si mosii fara rost prin autobuz, oras, piete.la munte partia e deschisa...
18
19
Sa-i moara mama celor care mai voteaza jigodii liberale s-au jigodii usr-iste . Jigodiile astea aflate la putere , vor sa ne faca cu capu . Bai jigodii ordinare , bai futuva in gura sa va fut . Bai nemernicilor , bai ca imi este si scarba sa va mai spun cum sunteti . Bai nemernicilor , ati distrus , ati ruinat Romnia cladita cu greu pe foarte multa munca . Voi stiti ordinarilor cata unca sa depus pentru a construi niste afaceri pe care voi le-ati ruinat . SA DEA DRACI DACA NU AM SA VORBESC CAT DE MULT AM SA POT PENTRU CA AM CONTACT CU FOARTE MULTI SI PULEA VA MAI VOTEAZA .
40
22
La loc comanda! Restrictiile intra in vigoare de Duminica, deoarece nu au fost publicate in Monitorul Oficial!
23
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016