Este riscant să cumpăraţi carne de origine clandestină
Este riscant să cumpăraţi carne de origine clandestină
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestInspectorii DSVSA atenţionează:
Inspectorii DSVSA atenţionează:
În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, când în mod tradiţional comercializarea şi consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, la nivelul Direcţiei Sanitar Veterinară şi de Siguranţa Alimentelor (DSVSA) s-au intensificat acţiunile de supraveghere şi control. În acest sens, s-au constituit echipe mixte care vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de comercializare a produselor alimentare de origine animală, precum şi din unităţile de alimentaţie publică. Controalele oficiale vor urmări, în principal, condiţiile sanitare veterinare de funcţionare a unităţilor care comercializează produse alimentare care au fost autorizate/înregistrate sanitar veterinar, condiţiile de depozitare ale produselor alimentare, originea alimentelor, cerinţele referitoare la marcarea cărnii şi identificarea produselor de origine animală, cerinţele referitoare la etichetarea produselor de origine animală, interzicerea comercializării produselor de origine animală în alte locuri decât cele autorizate/înregistrate sanitar veterinar. Inspectorii atrag atenţia că, la achiziţia cărnii de porc, trebuie verificat dacă aceasta a fost controlată, pentru prevenirea trichinelozei.
Marieta ŞTEFAN
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News