REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.9° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Eugen Teodorovici: A fost un troc, Constanța a devenit galben ca un alt județ să devină roșu

Eugen Teodorovici: A fost un troc, Constanța a devenit galben ca un alt județ să devină roșu

Virgil STOIAN 4 iulie 2024 | 00:00 2655

Alegerile locale și europarlamentare s-au încheiat, cu rezultate oarecum scontate. Reporterii Replica au vorbit cu Eugen Teodorovici, fostul ministrul al finanțelor, despre rezultatul alegerilor, despre Diana Șoșoacă dar și despre victoriile lui Chițac și Mitroi de la Constanța.

Eugen Teodorovici: A fost un troc, Constanta a devenit galben ca un alt judet sa devina rosuEugen Teodorovici

Eugen Teodorovici crede că rezultate au fost cele așteptate, adică un scor mare al alianței PSD-PNL: „Rezultatele alegerilor au fost oarecum de așteptat, pentru că și acțiunile premergătoare alegerilor din 9 iunie au avut ca scop un scor mare ale alianței PSD-PNL la europarlamentare. Ei au dorit un număr cât mai mare de mandate în parlamentul european. Rezultatul, în mare, a fost cel scontat, de partidele aflate la guvernare. Partidul AUR nu a obținut cât se aștepta, 14% fiind o creștere foarte mică față de acum patru ani, atunci când au avut 10%. Ei au avut teme cu care să iasă și să convingă electoratul să îi voteze, iată însă că acest lucru nu s-a întâmplat.  

La București, Nicușor a luat un număr de voturi foarte mare care nu este neapărat meritul lui, ci a fost un vot dat de bucureșteni împotriva a ceva și a cuiva. Trebui să începem să votăm pentru ceva, pentru un obiectiv, pentru o persoană care poate aduce la îndeplinire ce ne dorim, proiectele pe care le vrem. Pentru toamnă, este un semnal de alarmă pentru că dacă dăm iar un vot «pentru răul mai mic», după aceea următorii patru ani o stăm să ne plângem în palme.

Eugen Teodorovici: A fost un troc, Constanta a devenit galben ca un alt judet sa devina rosuDiana Șoșoacă

În privința Dianei Șoșoacă, Teodorovici consideră că aceasta va renunța la Parlamentul European pentru o candidatură la președinție: „Eu cred că Diana Șoșoacă se va schimba în sensul bun, la Parlamentul European. Totuși, eu cred că Diana nu va alege Parlamentul European și va renunța la acest post pentru o candidatură la președinție. Eu cred că se va ocupa de campania electorală din țară și va încerca să ducă partidul SOS în parlament. Este greu să fii la fel de vocal în Parlamentul European față de cum ești la nivel național și mesajul ei se va stinge dacă va rămâne la Bruxelles. Eu sunt învățat atunci când spun lucruri să le și fac. Faptul că se anunță foarte mulți candidați la președinție este un lucru bun. Mă aștept ca aceia care candidează să își consulte CV-ul și să vadă dacă au ce le trebuie pentru a candida pentru a nu se face pe ei înșiși de râs și a nu fi o jignire la adresa românilor.

Eugen Teodorovici: A fost un troc, Constanta a devenit galben ca un alt judet sa devina rosuVergil Chițac și Florin Mitroi

Fostul ministru al finanțelor crede că la Constanța alegerile au fost un troc între PSD și PNL: „Am urmărit situația de la Constanța. Mă așteptam să câștige Vergil Chițac și Florin Mitroi, atât prin prisma sondajelor cât și a contracandidaților. Am impresia că județul a fost o monedă de schimb, pentru a deveni Constanța galbenă și un alt județ care a devenit roșu. A fost un fel de troc între cele două partide.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da a fost un troc, pe spinarea prostilor de constanteni, care au ramas si fututi si cu banii luati.
9
1
Deci se putea face asa ceva numai prin furtul de voturi cu SACUL ! Niste ordinari lepadaturilor
13
1
Are dreptate fostul ministru! Stroie și Mitroi sunt prieteni, oamenii nu știu!!!
13
2
Marh discotecarule bolsevic
9
9
Normal ca are dreptate, Dumitrache Ion si Felix au vrut sa iasa tot Chitzac primar sa le dea beneficii lor personal. Campania pentru Horia C-tinescu a fost o gluma p*****a. Si-au batut joc de aparatul de partid al PSD Constanta
26
1
Sa mori tu, discotetz?
17
10
Vorbește agentul sovietic de influenţă... Vezi-ti de rublele tale!
18
11

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515