REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Eugen Teodorovici: comasarea alegerilor este un pumn în plexul opoziției

Eugen Teodorovici: comasarea alegerilor este un pumn în plexul opoziției

Virgil STOIAN 12 martie 2024 | 00:00 1512

Alegerile bat la ușă și partidele încearcă să strângă rândurile pentru a scoate rezultate cât mai bune. Eugen Teodorovici, fostul ministru al finanțelor și unul dintre cei care și-au anunțat candidatura la președinție, a vorbit cu reporterii Replica despre comasarea alegerilor, despre ordonanța traseismului dar și despre strategiile coaliției PSD-PNL.

Eugen Teodorovici: comasarea alegerilor este un pumn in plexul opozitieiEugen Teodorovici

Eugen Teodorovici nu se gândește la o eventuală candidatură la europarlamentare, scaunul de la Cotroceni fiind singurul lui deziderat: „Am spus că nu mă interesează alegerile locale, nu mă interesează să fiu pe liste. Ori te duci în fața românilor ori mai bine lipsă. Comasarea alegerilor este un pumn în plexul opoziției. Pragmatic, pentru cele două partide de guvernământ e un calcul bun, dar ascunde și un risc foarte mare. Partidele de opoziție sunt obligate să se repoziționeze și să își găsească pe cineva cu care să compenseze această problemă cu comasarea și anume nume cunoscute pentru locale. E posibil să găsească nume foarte importante și vizibile astfel încât, în 2-3 luni, să fie ușor de surmontat diferența de voturi. Depinde cum joacă partidele de opoziție, dacă vor înțelege ce șanse au, e posibil să se întâmple asta. Va fi foarte interesant de urmărit această luptă.

Eugen Teodorovici: comasarea alegerilor este un pumn in plexul opozitieiMarcel Ciolacu

Fostul ministru crede că decizia de comasare a alegerilor este una riscantă: „Un primar într-o zonă în care simte că opoziția e mai puternică nu o să vrea să riște și o să vrea să candideze de la alt partid și la fel si aici, o să existe locuri unde opoziția o să reușească să atragă oamenii buni. De obicei, puterea are prima opțiune, se pot schimba multe. Marcel Ciolacu și Ciucă au jucat oarecum all-in, adică și cu risc foarte mare dar este o oportunitate pe care opoziția o are, odată cu această comasare.

Eugen Teodorovici: comasarea alegerilor este un pumn in plexul opozitieiEugen Teodorovici

Teodorovici crede că Marcel Ciolacu a greșit când s-a grăbit cu declarațiile în privința verdictului în cazul Roșia Montană: „Sondajele sunt comandate și nu sunt neapărat imparțiale. Lumea este deja bulversată, aude fel de fel de scoruri, dar s-ar putea să fie niște surprize la alegerile locale, pentru unii plăcute pentru alții nu prea. E un joc urât totuși, dacă au avut de gând să comaseze doar ca să arate că e pentru popor, o făceau de anul trecut, prezentau argumente pro și contra și asta era. Dar așa să vii peste noapte, arată teamă și disperare că pierzi alegerile. Ciolacu a zis că dacă pierde își dă demisia, după care a nuanțat-o, a dat-o că a zis la modul general. E foarte important ce se întâmplă la locale, capitala se câștigă în alt fel și este foarte simplu să fie câștigată de Nicușor Dan sau de alt candidat în afară de cel al coaliției PSD-PNL. În acel moment se resetează tot jocul politic pentru toamnă, pentru că ai primar general al capitalei altul decât cel de la putere. Coaliția a marșat pe o carte, dar dacă nu le iese s-ar putea să rămână cu căruța în drum. Din punctul meu de vedere Ciolacu a greșit foarte mult și cu declarațiile despre Roșia Montană. A vorbit înainte de termen și nu cred că sunt greșeli, ci a jucat-o politic, iar după ce a câștigat și-a arogat meritele.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
M1relooo ce ti mai place de nenea Eu6en....
4
0
Individule cred că ai pitici pe creier. E posibil să fii și „iepure” !
7
1
Discoteka il trage pe reporter,altfel nu imi dau seama de ce tot este invitat acest om care n-a muncit pana la aceasta varsta.Orlando nu e tarziu sa te apuci de munca cinstita si nici rusine.:)))))
9
0
Poate ne zice și nouă cum a dispărut miliardul de euro alocați deltei Dunări !
17
1
Maimuta asta infractoare vrea sa fie presedinte. poate vrea si Sosoaca. Buni sa reprezinte ograda numita Rromanica. Cu cat mai departe de meleagurile stramosesti conduse de babuini, cu atat mai bine. Javra asta latoasa de Teodoroviciuciu provoaca scarba.
17
0
Ce sa zic..reclama asa cum le faceți și la încă vreo 5-6 sponsori din politica. Așteptăm următorul interviu cu domnul in.fractor Delicoti Vasile, sponsorul nr. 1.
13
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620