REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
18.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Europa interzice vânzarea de sclipici şi mărgele de exfoliere în care s-au adăugat intenționat microplastice

Europa interzice vânzarea de sclipici şi mărgele de exfoliere în care s-au adăugat intenționat microplastice

Mariana MURAT 29 septembrie 2023 | 00:00 708

Comisia Europeană adoptat noi măsuri de restricționare a microplasticelor, inclusiv sclipici sau mărgele de exfoliere. Astfel, luni, Uniunea Europeană a interzis vânzarea acestor produse și a tuturor celor la care s-au adăugat intenționat microplastice. Prin aceasta, CE speră să prevină eliberarea a jumătate de milion de tone din aceste substanțe în mediu, notează Rador Radio România, citând publicația spaniolă 20 Minutos.

Europa interzice vanzarea de sclipici si margele de exfoliere in care s-au adaugat intentionat microplastice

Restricția adoptată în REACH (Regulament on the Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemical Substances) folosește o definiție largă a microplasticelor, deoarece acoperă toate particulele de polimer sintetic mai mici de cinci milimetri care sunt organice, insolubile și rezistente la degradare.

În cazul în care acestea sunt "justificate în mod corespunzător", Executivul comunitar a raportat într-un comunicat că se vor aplica excepții și perioade de tranziție pentru ca cei afectați să se adapteze la noile reguli. Scopul acestor măsuri este de a reduce emisiile intenționate de microplastic de la cât mai multe produse posibil. Cele mai frecvente în sfera de aplicare a restricției sunt sclipiciul liber, produsele cosmetice - exfolierea cu microbile sau parfumurile -, detergenții, jucăriile sau medicamentele, printre altele.

Primele măsuri împotriva acestor microplastice vor începe să fie aplicate când restricția va intra în vigoare în 20 de zile. În alte cazuri, aceasta va fi aplicată după o perioadă mai lungă pentru a oferi părților afectate timp să dezvolte și să schimbe alternative, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513