REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Europarlamentarul Cristian Buşoi: "Viitorul este al medicinei personalizate"

Europarlamentarul Cristian Buşoi: "Viitorul este al medicinei personalizate"

Replica API 12 august 2022 | 00:00 489

Europarlamentarul Cristian Buşoi, raportor al Parlamentului European privind Programul de Sănătate al Uniunii Europene, a declarat că "viitorul este al medicinei personalizate".

Europarlamentarul Cristian Buşoi a vorbit despre accesul pacienţilor la tratamente, dar şi nevoia medicilor şi oamenilor de ştiinţă de a avea acces la inovaţie, într-o lume în care bolile tind să se schimbe şi să afecteze din ce în ce mai mulţi oameni.

ŢFără inovație nu putem învinge cancerul, nu putem găsi soluții pentru anumite situații în cazul bolilor cardiovasculare, al bolilor neurologice, nu vorbim de bolile neurodegenerative. Chiar și în pandemia de Covid, inovația a fost extrem importantă", a declarat Cristian Buşoi.

Populația, bolile și tiparele demografice tind să se schimbe în viitor, iar aceste tendințe pot necesita o abordare diferită, punând mai mult accent pe abordarea preventivă față de cea curativă.

"Nu trebuie să ajungem ca o boală să aibă complicații sau să ajungă în stadii avansate, pentru că este mult mai dificil să o tratăm. În plus, pacienții vor avea foarte mult de câștigat în cazul unei abordări preventive în locul celor curative. Viitorul este cel al medicinei personalizate, în care un medicament se personalizaeză, nu neapărat în funcție de o persoană, deși teoretic se poate și asta, ci în funcție de un grup de persoane cu un anumit subtipar, cu anumite manifestări ale bolii.

Sigur că va fi o medicină scumpă, va fi o terapie costisitoare, de vreme ce un medicament va avea mai multe subtipuri. Vor fi anumite nuanțări ale acestor tratamente, dar viitorul este al medicinei personalizate. Toate descoperirile în genetică, toate descoperirile făcute în ultimii ani, inclusiv în zona aceasta a inteligenței artificiale ne ajută să mergem către personalizarea tratamentului și a terapiei”, a precizat Cristian Bușoi, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510