REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
29.9° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Europarlamentarul REPER Alin Mituţa prezintă condiţiile cuprinse în decizia şi anexele de aderare la Air Schengen

Europarlamentarul REPER Alin Mituţa prezintă condiţiile cuprinse în decizia şi anexele de aderare la Air Schengen

Victor ROTARU 5 ianuarie 2024 | 00:00 268

Europarlamentarul REPER Alin Mituţa consideră că "România intră în Schengen aşa cum a intrat şi în UE - pe jumătate şi cu condiţii suplimentare" şi prezintă, "în lipsa clarificărilor din partea premierului", condiţiile cuprinse în decizia şi anexele de aderare la Air Schengen.

Europarlamentarul REPER Alin Mituta prezinta conditiile cuprinse in decizia si anexele de aderare la Air SchengenSchengen

"După mult amatorism şi bâlbâieli de ultim moment ale guvernului României, iată că aseară s-a votat decizia: intrăm (parţial) în Schengen!", afirmă Alin Mituţa. Europarlamentarul REPER arată, într-o postare pe Facebook, ce conţin decizia şi anexele de aderare la Schengen.

"Pentru început cu frontierele aeriene şi maritime iar pentru cele terestre există doar un angajament de a discuta în 2024. Nu e suficient, dar e mai bine decât nimic. Detaliile le găsim în decizie.

1. Ridicarea controalelor în aeroporturi şi porturi se va face la 31 martie 2024.

2. Austria, România şi Bulgaria au semnat o declaraţie cu 5 angajamente:

I. Controale sporite la frontierele cu Turcia şi Serbia. Aici nu este nicio problemă;

II. Controale multi-filtru la frontierele terestre între România-Ungaria şi Bulgaria-România. Aici nu este deloc bine pentru că în loc să eliminăm controalele pentru tirurile de marfă, le amplificăm;

III. Preluarea rapidă a azilanţilor care intră prin România sau Bulgaria. Nu e o problemă pentru că deja avem această obligaţie prin regulamentul Dublin;

IV. Ofiţeri de control austrieci şi europeni în aeroporturi dar şi controale inopinate în aeroporturile din Austria. În principiu, nicio problemă, controalele inopinate sunt deja posibile; important e să nu se facă abuzuri iar inopinatele să devină regulă;

V. Angajament de a discuta funcţionarea Schengen în 2024. Deja era pe agendă;

3. Important: angajament de a discuta în 2024 o dată pentru aderarea cu frontierele terestre în funcţie de progresul pe cele 5 elemente".

Alin Mituţa subliniază că "este prea puţin" şi că "România putea obţine un calendar mai precis pentru ridicarea frontierelor terestre în 2024".

"Una peste alta, e o veste bună faptul că facem acest prim pas concret către Schengen însă problema frontierelor terestre, cele mai importante, rămâne de rezolvat", a mai declarat europarlamentarul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa am ajuns sclavi la stapan. Ne meritam soarta
0
0
Conditia intrarii noastre la naiba in Schengenul vietii,ar fi sa avem dracului niste romani sanatosi la cap care sa gandeasca pentru tara si poporul ei,sa aiba un comportament de bipezi demni acolo la Buxelesul mamii lui si sa nu accepta tratament de babalau slugoi pupincurist. Romania a fost vanduta cu totul,dezmembrata social,demolata spiritual, saracita,slutita cu muntii beliti de paduri. Ce mai e de dat ca niste muciflenderi sa ramana pe pozitii inalte? Poporul nu a contat si nu conteaza pentru acesti ticalosi. Ce mai dau din tara asta ? Bai natarailor,a ramas sa fiti la conducerea unor grupuri de amarati ,care pe moarte,care pe punct de a fugi din tara! Intram unde si cand ne baga altii,fie in Schengen,fie in p... ma-si.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212