REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Europol: Am ajuns la performanța de a nu avea niciun echipaj rutier noaptea, pe străzile din Constanța

Europol: Am ajuns la performanța de a nu avea niciun echipaj rutier noaptea, pe străzile din Constanța

Mirela PASCAL 22 noiembrie 2023 | 09:07 4192

Managementul de la nivelul Poliției Municipiului Constanța face experimente pe spatele constănțenilor, spune Sindicatul Europol, care trage un semnal de alarmă în acest sens. Reamintim faptul că luni, 27 noiembrie, polițiștii vor ieși în stradă.
 
Europol: Am ajuns la performanta de a nu avea niciun echipaj rutier noaptea, pe strazile din Constanta
După ce au refuzat schimbarea formei de organizare a programului de lucru în schimburi de 12 ore, măsură care asigura cel puțin 2 patrule în serviciu constant, vedem la formă de organizare în schimburi de 8 ore am ajuns la performanța de a nu avea niciun echipaj rutier în intervalul 22-06 pe străzile din Constanța în ultimele 2 nopți. Explicația lor a fost cǎ două patrule sunt prea puține la 12 ore, dar e mai bine cu nicio patrulă la 8 ore. Asta înseamnă să ai gândire de “manager” în IPJ Constanța”, a transmis sindicatul.
 
Europol: Am ajuns la performanta de a nu avea niciun echipaj rutier noaptea, pe strazile din Constantapolițiști la protest
 
Reamintim că luni pe 27 noiembrie, începând cu ora 09:30, polițiștii vor ieși în stradă. Va fi organizat un protest în fața IPJ Constanța și în fața Prefecturii Constanța,  ”pentru că nu mai acceptăm incompetența managerială și pentru că ne dorim creșterea siguranței în comunitate„.
 
De asemenea, precizăm că IPJ Constanța are un nou șef, în persoana lui Dumitru Bîlta, care și-a început activitatea miercuri, pentru că... s-a aflat în concediu de odihnă.
 

Ce spune IPJ Constanța

Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la faptul că în noaptea de 20 spre 21 noiembrie a.c., respectiv 21 spre 22 noiembrie a.c., nu a fost de serviciu niciun echipaj rutier din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

În cauză, au fost efectuate verificări prin Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ocazie cu care s-au constatat următoarele:

În perioada respectivă, a fost asigurat serviciul de poliție rutieră, pe schimbul 3, respectiv în intervalul orar 22.00 – 06.00, conform planificării, cu efective de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța.

Mai mult, în municipiul Constanța au acționat mai multe patrule de ordine publică, formate din polițiști care au și calitate de poliție rutieră și care au constatat contravenții și infracțiuni la regimul rutier, fiind totodată în măsură să intervină la evenimentele rutiere de pe raza de competență.

În plus, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța dispune de un număr de echipaje corespunzător și suficient pentru a asigura suport pentru orice structură teritorială, inclusiv din municipiul Constanța, unde de altfel își are sediul. 

În concluzie, precizăm că aspectele apărute în spațiul public nu sunt fundamentate, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța fiind în măsură să își îndeplinească sarcinile și obiectivele privind siguranța cetățenilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
COMNDASU , mai du-te d……i . Asta nu se v-a intimpla nici in cel mai n***u cosmar al tau
0
1
eu votez Cupsa la primarie si Gica Slabu la CJC.
2
4
Dar “spagarii” astia de la Biroul Rutier nu le este rusine sa bage cardu in bancomat pe data de 15?
7
0
din Cernavodă CT 77 ATY. Va așteptăm la raliurile din fiecare seara.
5
0
Deci nu avem polițist rutier noaptea ? Mulțumesc pentru informație !
12
0
Mai bine desfiintatii locali, oricum sunt inutili!
14
3
Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99 PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!
10
0
In fiecare seara este cate un raliu...diseară Raliul de la Monza...
8
0
Noaptea nu este lege?
7
0
Pai si atunci de ce mai platim taxe?
8
0
Astia de la rutiera gasesc droguri prea multe
4
1
M.A.I. produce in fiecare an aprox 8000 pensionari smekeri.
9
4
Oricum de ceva timp nu vedem nici un politist pe strada unde sunt?stau in birouri si asteapta un eveniment ca sa iasa gramada toti Cind trec pe stradacu masina nu face observatie celui care incalca legea,fie pe jos fie cu masina,isi vad de treaba se duc cu masinile sa ia copii de la scoala,au alte treburi
7
2
Constanta e plina de infractori,politicieni corupti,hoti,pesti,vanzatori de droguri,prostituate,evazionisti etc. si eu ma gandesc la ce avem nevoie de militie, jandarmerie,politie locala,garda de finante si alte tipuri de grupuri statale de "freaca menta" , care isi rezolva propriile interese in loc sa rezolve problemele orasului....
16
3
Ce p...la mea sa faca miltia pe strazi noaptea ? Ziua nu fac "nimic" si acum vor sa faca "nimic" si noaptea, si mai vor sa fie si platiti.......
12
2
a noastra e cea mai buna, i-am incalecat pe mukani.
8
1
Acestea sunt efectele pensionării la 45 de ani cu beneficii și pensii speciale , cine și-ar mai dori să rămână în activitate după această vârstă și avantaje ale pensionării în afară de oamenii sistemului cu funcții înalte ?
18
3
Ce mai este de spus ? incompetenta sefilor de aici pleaca totul de aici trebuie sa inceapa decapitarea , primul este Predoiu al doile a este poponarul DE Desspescu si asa mai departe !O sa mi cumpar pusca si pistol , la purtator , sa ma pot apara de infractori !
13
0
Pt.patrula de noapte. Este bine ce spui tu dar atunci ce mai fac beizadelele de tipul aluia de la Mangalia care inainte sa omoare doi tineri a fost oprit de politzie dar a sunat golanul pe cineva dupa care politzisti l-au lasat liber si ca ala sunt cu miile in Romania,ca nu au omorat si aia oameni asta este doar o problema de timp,urmeaza caci omerta din politzie functzioneaza,nici pana astazi nu au spus politzisti aia care l-au lasat liber pe criminal cine a intervenit pentru drogalau.
12
0
Toti interlopii ar face crime si pentru un portofel daca ar avea ocazia, chiar nu e de glumit
12
0
In schimb infractorii sunt veseli.
13
0
Sursa externa , ridicati limita de varsta cine vrea sa munceasca sa muncesca
14
1
Vai si amar de soarta voastra, aveti noroc mare noroc cu cei de la POLITIA LOCALA ca va acopera deficitul asa putin si limitat cum au ei atributii dar folositori
18
18
Va dati seama ca nu este o simpla intamplare? Totul este gandit si pus in scena la modul asta. Deci tovarasi s-a dat dreptul la infractiuni.
15
0
nu vor ? nu sunt lasati ? le este frica ? n au ce le trebuie ca sa patruleze ? face ti militii private cu profesionisti fara mama/tata/nasi/cumetri/veri/vecini adica internationali si atunci va fi liniste noaptea in oras .
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510