REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
11.4° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Eurowind Energy a turnat la Pecineaga prima fundație a celor mai mari eoliene din România

Eurowind Energy a turnat la Pecineaga prima fundație a celor mai mari eoliene din România

Andreea POPA 5 iunie 2024 | 00:00 3459

Danezii de la Eurowind Energy au turnat prima fundație a parcului eolian care va fi deschis în 2025 la Pecineaga și care va avea cele mai mari turbine ridicate vreodată în România. Un astfel de generator va avea o înălțime de 220 de metri și un diametru al rotorului de 170 de metri.  

Eurowind Energy a turnat la Pecineaga prima fundatie a celor mai mari eoliene din Romania

Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride Eurowind Energy anunţă finalizarea primei fundaţii a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga. Parcul urmează să devină operaţional în 2025. „Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride, Eurowind Energy, anunţă finalizarea primei fundaţii a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga. Urmând să devină operaţional în 2025, parcul eolian din judeţul Constanţa va integra un total de opt fundaţii aferente celor 8 turbine eoliene”, a anunţat compania.

Această etapă marchează un pas esenţial în progresul proiectului de energie regenerabilă care a presupus o investiţie totală de 79 de milioane de euro din partea Eurowind Energy A/S, prin intermediul WEP Technology Investment SRL.

Eurowind Energy a turnat la Pecineaga prima fundatie a celor mai mari eoliene din Romania

Fiecare dintre cele opt turbine eoliene aferente fiecărei fundaţii din parcul eolian construit de Eurowind Energy va avea capacitatea de a alimenta cu energie electrica verde 6.000 de gospodării, deci un total de 48.000 de gospodării pentru întregul parc eolian.

Danezii sunt prezenți în România din 2011

Parcul eolian Pecineaga va avea o capacitate de producţie de energie electrică de aproximativ 176.000 MWh/an, proiectul final fiind compus din opt turbine eoliene Siemens Gamesa SG 6.6-170. Acest tip de generator electric eolian este în prezent cel mai mare din România, având o putere individuală de 6,6 MW, un diametru al rotorului de 170 de metri şi o înălţime totală de 220 de metri. Etapa de construcţie a primei fundaţii are o valoare estimată de aproximativ 0,9 milioane de euro, procesul fiind coordonat de către o echipa formată din 42 ingineri şi lucrători specializaţi. Întreţinerea turbinelor eoliene va fi gestionată de producătorul german Siemens Gamesa Renewable Energy, în baza unui contract de service încheiat pentru o perioadă de 20 de ani.

Eurowind Energy a turnat la Pecineaga prima fundatie a celor mai mari eoliene din Romania

„Suntem mândri de evoluţia parcului eolian de la Pecineaga, cel mai mare proiect al nostru de această anvergură de pe plan local. În continuare, vom colabora îndeaproape cu autorităţile şi comunitatea locală, asigurând succesul acestui proiect pe termen lung. Prin instalarea celor mai mari turbine eoliene din România, Eurowind Energy îşi consolidează poziţia de pionier în utilizarea tehnologiei avansate pentru dezvoltarea industriei eoliană, accelerând tranziţia către o economie mai sustenabilă”, a declarat Adrian Dobre, country manager România în cadrul Eurowind Energy.

Eurowind Energy este un dezvoltator şi operator danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca, cu peste 601 de angajaţi în 15 ţări europene şi în SUA. Eurowind Energy este prezent pe piaţa din România din anul 2011.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astea fac curent pe câmp și nu mai crește pateul ….
4
0
foarte bine sa le porneasca vara ca ne am saturat de atata caldura sa faca putina ventilatie ca murim de cald
11
1
beecali, tiriac, a-ti auzit ce fac astia? asa se dezvolta un popor.
6
1
Doamne ce bine, nu o sa mai platim curent!
7
5

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515