REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Eveniment cultural religios organizat de Muftiatul Cultului Musulman, „Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed“. VIDEO

Eveniment cultural religios organizat de Muftiatul Cultului Musulman, „Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed“. VIDEO

Replica API 19 noiembrie 2019 | 03:13 659

Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare Ataşatul pentru Servicii Religioase și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa a organizat luni, 18 noiembrie a.c., începând cu ora 18:00 la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" o suită de manifestări cultural religioase, prilejuită de celebrarea anuală a sărbatorii “Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed (PbuH)”.

Au luat cuvântul, șeful Cultului Musulman din România, Muftiul Murat Iusuf, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, precum şi invitatul din Republica Turcia, prof. univ. dr.Fatih Kurt, (reprezentant al DIYANET-ului - Ministerului Cultelor din Republica Turcia) si Dr. Doc. Fatih Koca, dar și primarul Decebal Făgădău și subprefectul Șenol Ali.

Subiectul de anul acesta al simpozionului cultural religios a fost dedicat Săptămânii Naşterii Profetului Muhammed (PbuH)”, sub denumirea de “PROFETUL ȘI IMPORTANȚA FAMILIEI ÎN ISLAM".

Sala unde a avut loc evenimentul cu pricina a fost plină. Persoanele prezente au ascultat cu luare aminte versete din Sfântul Coran.

Primul care a avut un discurs atât în limba turcă, cât și în limba română a fost Muftiul Murat Iusuf.

"Domnule Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, domnule primar, dinstins auditoriu doresc să vă mulțumesc că sunteți alături de noi în această seară. Viața lui este conform cerințelor Coranului cel Sfânt. Viața lui a fost exemplară, un caracter nemaipomenit. "Muhammed este un profet adevărat", "A urcat către ceruri și s-a întâlnit cu Creatorul", "Dacă astăzi ar fi fost printre noi ar fi rezolvat cu ușurință toate problemele", a citat Murftiul din descrierile scriitorilor despre profetul Muhammed, cum ar fi Tostoy , etc.

Secretarul General al Cultelor, Victor Opaschi a avut un scurt discurs:

"După 1990, România este un model în ceea e privește integrarea Cultului Musulman. Un rol foarte important în dezvoltarea cult musulman în România joacă Muftialul Cultului Musulman în România prin Muftiul Murat Iusuf, spun asta nu doar în calitate de Secretar General al Cultelor. Prin funcția sa, acesta se asemănă cu un ministru prin faptul că acesta a rezolvat multe probleme de interes comun și pentru sprijinul său neîncetat pentru organizațiile religioase.

Întâlnirea din seara aceasta este un semn de bunăstare, de pace, de solidaritate", a declarat Victor Opaschi, Secretarul General al Cultelor.

De asemenea și edilul municipiului, Decebal Făgădău a avut câteva cuvinte de împărtășit:

"Este o săptămână importantă, plină de evenimente. Vreau să vă spun că ascultând discursul domnului Victor Opaschi, politicienii ar trebui să lase deoparte politica și să se gândească mai mult la religie, indiferent de aceasta. La Constanța există acest simbol al nostru, Moschea Carol I, așa trebuie să ne creștem copii, să vorbim de religia fiecăruia, de Dumnezeu, oricum l-am numi. Copii, napoții, strănepoții ar trebui să trăiască în pace. O problemă majoră a musulmanilor a fost cimitirul musulman care era neîncăpător, dar la insistențele Muftiului se va construi un nou cimitir musulman la Constanța", a spus acesta.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cimitir? La oierie. D-le primar, ai fi de acord sa-ti inmormantezi parintii in camp, sa-ti fie rusine. Nu te va mai vota nimeni.
0
2
Fac pipi pe voi , dragii mei iubitori de Coran !
1
4
Bravo bravo
2
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016