REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
19.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Evenimentul „Gastronomie multietnică dobrogeană”, organizat de către Muzeul de Artă Populară Constanța

Evenimentul „Gastronomie multietnică dobrogeană”, organizat de către Muzeul de Artă Populară Constanța

Victor ROTARU 13 iunie 2024 | 10:14 619

Muzeul de Artă Populară Constanța, în parteneriat cu Gospodăria Tradițională „Suvenir din Dobrogea”, organizează sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 11.00, în localitatea Vișina,  județul Tulcea, manifestarea „Gastronomia multietnică dobrogeană”.

Evenimentul „Gastronomie multietnica dobrogeana”, organizat de catre Muzeul de Arta Populara Constanta

În curtea gospodăriei de la Vișina, unde se află o casă dobrogeană cu cinci interioare tradiționale (odăi) amenajate după specificul etnic al bulgarilor, aromânilor, rușilor lipoveni, tătarilor și românilor, se vor reuni reprezentanți ai acestor etnii, care vor veni cu preparate culinare savuroase, dar și cu portul tradițional moștenit de la înaintași.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de reprezentații susținute de ansambluri artistice ale etniilor, dar și de un târg de meșteri populari în cadrul căruia vor fi prezentate obiecte tradiționale lucrate de către aceștia.

Momentele artistice vor fi susținute de: Ansamblul „Sfitilina” al Comunității Bulgare din Vișina, grupul de cântece și dansuri bulgărești „Asiga” din Lunca, Ansamblul Meglenoromân „Altona” din Cerna, grupul „Juraveli” al Comunității Rușilor Lipoveni din Jurilovca, Grupul Vocal „Narenler” al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani, filiala Tulcea.
Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus să pună în valoare specificul gastronomic al etniilor dobrogene, conservarea și transmiterea tradițiilor către generațiile viitoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279