REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.3° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
20.3° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Evenimentul „Tur Cultural Mihai Eminescu“, organizat la Constanța

Evenimentul „Tur Cultural Mihai Eminescu“, organizat la Constanța

V.S., A.F. 13 iunie 2024 | 18:24 1050

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, a organizat evenimentul cultural-educativ Tur Cultural „Mihai Eminescu”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan - ghid în turism. 

Evenimentul „Tur Cultural Mihai Eminescu“, organizat la ConstantaProf. dr. Răzvan Raul Ivan

În cadrul turului cultural se vor face opriri la Palatul Regal, Casa Grigorescu, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu’’, Piața Ovidiu,  Moscheea Regală Carol I, Strada Nicolae Titulescu, la ,,hotelul lui Eminescu”, unde poetul a fost cazat în vara anului 1882, Bulevardul Regina Elisabeta, statuia Reginei Elisabeta, Cazino, dar și la bustul ce îl reprezintă, având alături iubirea sa eternă, Veronica Micle. 

Participanții s-au întâlnit joi, 13 iunie a.c., la ora 18.00, la statuia Lupoaicei din Constanța (Lupa Capitolina). Participarea a fost gratuită, iar durata traseului a fost de aproximativ 2 ore.

„Este un eveniment organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” în colaborare cu Centrul Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin“ și cu mine. Am creat trasee și tururi cu tematică în jurul unor personalități și a unor evenimente. Chiar dacă azi e o zi de mare sărbătoare, nu putem să lăsăm deoparte o mare personalitate, un geniu al poeziei românești și anume Mihai Eminescu. Pentru orașul Constanța, vechea cetate antică Tomis, și vechiul Kustenge, noi avem o mare onoare. Din acest punct de vedere, am făcut un apel și mulțumim pe această cale celor prezenți, presei si celor care au contribuit la distribuirea acestui eveniment. Este un traseu cultural - prezența marelui poet Mihai Eminescu, conexiunea cu regalitatea și cu marea, și scrisoarea adresată marii sale iubiri, Veronica Micle, se regăsesc în acest tur turistic“, a declarat prof. dr. Răzvan Raul Ivan.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ----->> da.gd/rumarktik
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279