REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Evită să mănânci caju și să bei cafea, în același timp! Iată de ce

Evită să mănânci caju și să bei cafea, în același timp! Iată de ce

A.F. 6 iunie 2024 | 00:00 137

În tumultul zilelor agitate la birou, ne ridicăm rapid energia cu ajutorul unei gustări rapide. Iată de ce să eviți să mănânci caju și să bei cafea în același timp.

Evita sa mananci caju si sa bei cafea, in acelasi timp! Iata de ce

O ceașcă de cafea și o mână de caju ar putea suna ca amestecul perfect, din moment ce ambele ne pot alimenta energia, unul cu cofeină, iar celălalt cu conținutul său de cupru și grăsimi sănătoase.

Cu toate acestea, în timp ce cafeaua și caju au fiecare în parte beneficii minunate pentru sănătate, combinarea celor două ar putea duce la reducerea beneficiilor a unuia dintre cei mai abundenți nutrienți ai caju.

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), o porție de 100 de grame de nuci de caju crude oferă peste:

  • 18 grame de proteine,
  • 3,3 grame de fibre,
  • 660 de miligrame de potasiu,
  • 593 de miligrame de fosfor,
  • 292 de miligrame de magneziu.

Cafeaua poate interfera cu absorbția fierului de caju

Nucile caju ne oferă, de asemenea, o doză mare de fier – 6,68 miligrame în aceeași porție de 100 de grame, pentru a fi exact. Fierul joacă un rol esențial în sănătatea noastră circulatorie, asigurându-ne că mușchii noștri și restul corpului nostru primesc oxigenul de care au nevoie.

Dar, în funcție de sincronizare, consumul de cafea poate împiedica absorbția fierului.

Experții sfătuiesc evitarea consumului simultan de cafea și alimente bogate în fier, cum ar fi caju. Acest lucru a fost evidențiat într-un studiu, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, în care participanții cu niveluri sănătoase de fier au experimentat o scădere de 39% a absorbției fierului atunci când o ceașcă de cafea a fost consumată cu o masă cu hamburger.

Cu toate acestea, acesta nu a fost cazul când participanții au băut cafea cu 60 de minute înainte de a mânca, ceea ce indică faptul că eșalonarea consumului nostru de cafea ar putea ocoli acest efect potențial.

Acestea fiind spuse, inhibarea absorbției fierului a fost observată în asociere cu consumul de cafea la o oră după masă. Dacă credeți că ați putea fi mai bine dacă treceți de la cafea la ceai, rezultatele studiului au arătat, de asemenea, că ingestia simultană de ceai cu o masă cu hamburger a scăzut absorbția fierului într-o măsură și mai mare cu 64%.

Persoanele susceptibile la deficit de fier

Cofeina poate oferi o explicație parțială pentru această relație, deoarece s-a demonstrat că are un efect minor asupra absorbției fierului, conținutul de polifenoli din cafea poate fi, de asemenea, implicat. În timp ce acești compuși au fost legați cu numeroase beneficii pentru sănătate, cercetările arată că polifenolii se leagă de fier în celulele intestinelor, împiedicând nutrienții să-și facă loc în sânge. În schimb, este eliminat din organism ca deșeu.

Astfel de descoperiri sunt de o importanță deosebită pentru persoanele care pot fi susceptibile la deficit de fier. Copiii, fetele, femeile de vârstă reproductivă și unii adulți mai în vârstă pot prezenta un risc mai mare de anemie cu deficit de fier.

Cei cu această afecțiune pot prezenta slăbiciune, dureri de cap, dureri în piept, piele palidă, mâini și picioare reci, apetit scăzut și multe altele. Evitarea ingerării simultane de cafea și caju poate fi o măsură de protecție de luat, precum și consumul de alimente bogate în fier alături de cele care promovează absorbția fierului.

Chiar și așa, experții subliniază că o dietă completă pentru a-ți diversifica sursele de hrană cu fier este mai importantă pentru a susține nivelurile sănătoase de fier decât încercarea de a stabili momentul în care aceste alimente sunt prescrise, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166