REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
19.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Ewan McGregor şi Alicia Vikander, premiaţi la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary

Ewan McGregor şi Alicia Vikander, premiaţi la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary

A.F. 14 iunie 2023 | 00:00 368

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (KVIFF), care începe la 30 iunie, îi va recompensa pe actorul, producătorul şi regizorul scoţian Ewan McGregor şi pe actriţa şi producătoarea suedeză Alicia Vikander cu Premiul Preşedintelui, au anunţat marţi organizatorii, relatează EFE şi Variety.

Ewan McGregor si Alicia Vikander, premiati la Festivalul International de Film de la Karlovy VaryEwan McGregor

Ewan McGregor, câştigător al unui Glob de Aur, al unui Emmy şi a două premii ale Academiei Europene de Film, îşi va prezenta la această ediţie a KVIFF noul film, "You Sing Loud, I Sing Louder", pe care l-a produs şi în care joacă alături de fiica sa, Clara McGregor, prezentă de asemenea la festival.

Vikander, nominalizată în 2015 la Globul de Aur şi câştigătoare a unui Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, în acelaşi an, pentru filmul "The Danish Girl", va fi cel de-al doilea invitat special la ceremonia de deschidere a KVIFF şi va primi Premiul Preşedintelui, alături de McGregor.

Cel mai recent proiect al lui Vikander este "Firebrand", aflat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, şi în care joacă rolul Katherinei Parr, a şasea soţie a lui Henric al VIII-lea, interpretat de Jude Law. Filmul este regizat de Karim Ainouz, după un scenariu de Henrietta Ashworth şi Jessica Ashworth, şi este bazat pe romanul "Queen's Gambit" de Elizabeth Fremantle.

Ewan McGregor si Alicia Vikander, premiati la Festivalul International de Film de la Karlovy Varysursa foto: Karlovy Vary International Film Festival/facebook.com

Cea de-a 57-a ediţie a KVIFF se va desfăşura între 30 iunie şi 8 iulie.

KVIFF este cel mai prestigios festival din Europa Centrală şi de Est şi este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi din categoria A (categorie pe care o împarte cu festivalurile de la Cannes sau de la Veneţia). Prima ediţie a avut loc în 1946, cu toate că abia în 1948 a fost decernat pentru prima dată Globul de Cristal.

La ediţiile anterioare, KVIFF s-a bucurat de prezenţa unor vedete din lumea cinematografiei precum Leonardo di Caprio, în 1994, Robert de Niro, în 2005, Antonio Banderas, în 2009 sau Patricia Clarkson, în 2019, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768