REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
26.3° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

EXCLUSIV! Administrația Porturilor Dunării Fluviale vrea să-l EVACUEZE pe LAZIA din Portul CERNAVODĂ

EXCLUSIV! Administrația Porturilor Dunării Fluviale vrea să-l EVACUEZE pe LAZIA din Portul CERNAVODĂ

Replica API 1 octombrie 2021 | 00:09 4267

În urmă cu 10 ani, familia Lazia făcea parte din categoria celor mai bogați oameni de afaceri din Constanța! Cu timpul, afacerile lui Lucian Lazia au început să se prăbușească, rând pe rând. Astăzi, două dintre cele mai renumite firme ale omului de afaceri sunt la pământ: Argos SA și Dobroport, ambele în insolvență. Cea din urmă are, încă, sediul pe strada Portului Nou, mai exact în Portul Cernavodă. Și spunem ”încă” pentru că se încearcă evacuarea societății din port, în acest sens Administrația Porturilor Dunării Fluviale - Administratorul Portului Cernavodă obținând și o decizie executorie, dar și o autorizare de intrare în clădiri, fiind demarată executarea silită. Lazia contraatacă și spune că executarea este un abuz al creditorului.

Dorin Lazia

De aproximativ două luni, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA (CN APDF) se chinuie să evacueze familia Lazia din Portul Cernavodă. Aici funcționează firma Dobroport, al cărei acționat este Dorin Lazia, fiul lui Lucian Lazia, pe care a băgat-o în insolvență, la fel cum a procedat și cu Argos SA. Pe 19 iulie, Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA a obținut evacuarea societății din imobilul - teren în suprafață de 44.558 mp situat în portul Cernavodă, împreună cu toate accesoriile ce aparțin societății.

CN APDF a purces la punerea acesteia în executare, apelând la un executor judecătoresc, care a deschis un dosar de executare silită, obținând, totodată, câteva zile mai târziu, autorizarea intrării în imobil.

Lazia: Ne-au mărit chiria de patru ori; nu ne pot evacua din clădirile noastre

Dar, de ce vrea Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA să evacueze operatorul din Portul Cernavodă? Am încercat să aflăm chiar de la Dorin Lazia. Acesta spune că CN APDF s-a înscris la masa credală, având în vedere că Dobroport este în insolvență, și că cere anumite sume de bani. În baza acestora, ar fi cerut evacuarea. ”Noi plătim chiria, chirie pe care au mărit-o, anul acesta, de patru ori, fără să fim informați. Am încercat să cerem lămuriri, dar nu am primit nici un răspuns”, a declarat, pentru Replica, Dorin Lazia. Acesta spune că nu este legală executarea, pentru că nu poate fi evacuat din propriile clădiri.

”Clădirile sunt ale noastre, infrastructura este a Administrației. Executarea nu are obiect, nu ne pot evacua din clădirile noastre. Este un abuz”, a mai spus Lazia. Afaceristul a mai punctat și faptul că administratorul Portului Cernavodă nu a investit un leu în infrastructură, deși a transmis, în acest sens, mai multe adrese. ”Aveau obligația să întrețină infrastructura portuară, nu a investit un leu. Le-am transmis mai multe adrese în acest sens, degeaba”, potrivit lui Dorin Lazia.

Executorul judecătoresc: Creditorul a formulat cerere de renunțare la executare

Surprinzător este faptul că Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA a informat, recent, executorul judecătoresc, Sarkis Ionica, că renunță la executare. ”Creditorul a formulat cerere de renunțare la executare. Vom renunța la executare, după ce ne va plăti cheltuielile de executare. Nu știm de ce a cerut renunțarea, probabil vor să apeleze la alt executor”, a declarat, pentru Replica, executorul.

Revenind la Dorin Lazia, dacă în momentul de față stă liniștit, având în vedere că executarea urmează să înceteze, afaceristul este pregătit să lupte cu toate armele, în scandalul cu Administrația.

Precizăm că, până la închiderea ediției, Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, Administratorul Portului Cernavodă, nu ne-a transmis un punct de vedere în legătură cu acest scandal.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta si-a papat angajatii!
3
1
Nu mai va luati de primari, sunt saraci si nevinovati
2
0
Cartofor ordinar! Da banii inapoi nenorocit fara caracter ce esti! Roate se invarte, poate ai uitat.
14
2
Ce tupeu ,cum sa-l lasi fara portul asta ,doar este al lui.
7
0
Sotia lui este Daniela Cristea? Una care lucreaza la Camera de Comert, plina de aere inutile. Este sora cu Magdalena Cristea, actuala Calimente. Se aseamana in privinta caracterului. Doua individe mandre tare. Mandrie bazata pe ce? Numai ele stiu. Ca nu exceleaza niciuna in vreun domeniu.
19
2
Costuri de executare reale a avut executorul de vrea bani? Niste escroci executorii. Vor douazeci de mii de euro pentru doua foi de hartie trimise prin posta. Cost maxim 50 lei.
13
3
asta trebuie arestat si dus langa mazare, sia batut joc de sute de oameni, nu lea platit salariile, mamir k nu lau mierlit angajatii, un porc notoriu
19
2
Un porc mincinos!
20
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118