REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.1° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
23.1° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

EXCLUSIV! Concursul pentru postul de secretar al municipiului Constanța, ANULAT... a patra oară

EXCLUSIV! Concursul pentru postul de secretar al municipiului Constanța, ANULAT... a patra oară

Replica API 8 mai 2021 | 00:13 4053

Postul de secretar general al municipiului Constanța a fost scos, din nou, la concurs, pentru a patra oară. Acesta era programat pentru data de 14 mai însă a fost anulat. Nu este prima oară când se programează concursul și nu mai are loc: prima oară a fost programat în noiembrie, însă candidații nu au întrunit punctajul, apoi de două ori a fost anulat din cauza pandemiei. De data aceasta, concursul nu va mai avea loc din alte motive, destul de serioase, putem spune. Vergil Chițac a primit o sesizare din partea unei persoane din afara primăriei, prin intermediul căreia sunt relatate câteva aspecte cu privire la legalitatea concursului. Astfel, edilul a dispus un audit ad hoc.

La data recentă, postul de secretar general al municipiului Constanța a fost scos, din nou, la concurs. Pentru data de 14 mai, a fost stabilit și, deja două persoane, printre care și secretarul interimar, Georgiana Gospodaru, și-au depus dosarele. Concursul, însă, nu va mai avea loc, fiind anulat, din motive obiective. Concret, se pare că primarul Vergil Chițac a primit o sesizare din partea unei persoane din exteriorul aparatului de specialitate, cu privire la legalitatea concursului.

Concursul, anulat a patra oară

În aceste condiții, edilul a dispus anularea concursului, în caz contrar ar fi existat posibilitatea ca petentul, după desemnarea câștigătorului, să meargă în instanță și să ceară anularea rezultatului. ”L-am anulat, pentru că exista riscul ca petentul, după ce se desfășura concursul și se desemna câștigătorul, să meargă în instanță. Am preferat să anulez concursul și am demarat un audit ad-hoc. Petentul mi-a sesizat personal câteva neconformități, sunt chestiuni legate de nivelul de studii, bibliografie etc.”, a declarat, pentru Replica, primarul Vergil Chițac.

Georgiana Gospodaru

În aceste condiții, nu se știe când va organiza un nou concurs. Probabil, după ce se va finaliza auditul și după ce se vor clarifica toate aspecte sesizate edilului.

Postul a rămas vacant, după ce Fulvia Dinescu a fost suspendată

Reamintim că postul a mai fost scos la concurs, pe 23 noiembrie, candidații nu au îndeplinit punctajul, ulterior datei de 23 noiembrie fiind scos, din nou, la concurs, de două ori, dar au fost anulate procedurile din cauza pandemiei. Postul a rămas vacant după ce Fulvia Dinescu, secretarul municipiului, a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție, alături de fostul primar, Decebal Făgădău, și alți funcționari, Fulvia Dinescu a fost suspendată din funcție de Vergil Chițac în noiembrie anul trecut.

Fulvia Dinescu

În locul ei a fost numită Georgiana Gospodaru, fosta secretară a Ramonei Dospinescu, cea din urmă fiind condamnată în dosarul Retrocedărilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa l ia pe taranul de Omocea de la ape ca tot nu o sa ajunga niciodata director asa cum VISEAZA ...RUSINE PNL!
10
0
Pai lq ce studii are, poate mai elibereaza niste adeverinte pentru oi si capre , ca acolo se pricepe mai bine secretarul municipiului constanta. Suntem de rasul tarii .
16
0
si georgiana stie macar de ea ?
16
0
Multa multa mwe p n l si amiralulului de pluta, senilul plutitor.
17
5
Jurist cu condamnare.
17
0
NUMAI PENALI PE ACOLO, BAH VOI SUNTETI NEBUNI NU E UNU FARA CONDAMNARE SAU CERCETAT PENAL TOTI SUNT PE CIORDEALA IAR ORASU E PRAF
27
0
Pai prin ea lua madam Dospinescu spaga .Rafte bun prieten cu ea si fratele doamnei Gospodaru ce nu reusea Rafte sa obtina autorizatii prin Primarie intervenea Gospodaru Georgiana.
29
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016