REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
14.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Exclusiv! Cum și-a făcut Diana Șoșoacă partidul harakiri, de bunăvoie și nesilită de nimeni

Exclusiv! Cum și-a făcut Diana Șoșoacă partidul harakiri, de bunăvoie și nesilită de nimeni

Mirela PASCAL 17 septembrie 2024 | 00:00 550

Mega scandal în partidului Dianei Șoșoacă! Președinta SOS România s-a ales cu plângere penală, după ce foștii membri, dați afară sau care au demisionat, au aflat că încă figurează în structurile partidului. Diana Șoșoacă nu a înregistrat modificările făcute în partid la instanță, iar președinții alungați de pe funcții nu au fost revocați în mod legal. Cristian Stancovici, președintele SOS filiala Constanța, sau mai bine spus fost președinte, este pregătit să ducă războiul cu Diana Șoșoacă până la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a cere ridicarea imunității, astfel încât aceasta să poată fi anchetată penal... în acest sens formulând plângere penală la DNA. Mai grav este că Șoșoacă e acuzată că ar fi sustras din conturile partidului, anul trecut, 100.000 de euro.

Exclusiv! Cum si-a facut Diana sosoaca partidul harakiri, de bunavoie si nesilita de nimeni

Imediat după alegerile din 9 iunie, partidul Dianei Șoșoacă a început să se facă țăndări. Mulți președinți de filiale au demisionat sau au fost demiși chiar de Șoșoacă, în locul lor fiind numiți oameni „penali, cu mulți bani”, după cum ne-a declarat Cristian Stancovici. Teoretic, nu mai fac parte din partid, însă în realitate, figurează ca membri sau președinți. Cum este cazul lui Cristian Stancovici, fost candidat la președinția Consiliului Județean Constanța  din partea SOS, care a formulat o cerere la Autoritatea Electorală Permanentă prin intermediul căreia a cerut să i se comunice dacă figurează în evidențele instituției ca președinte al filialei SOS Constanța. Și, ce credeți! Este încă președinte deși, teoretic, a demisionat imediat după alegeri.

Exclusiv! Cum si-a facut Diana sosoaca partidul harakiri, de bunavoie si nesilita de nimeni

răspunsul Autorității Electorale Permanente, care atestă că Stancovici figurează ca președinte al SOS, filiala Constanța

Iar treaba e groasă. Zilele trecute, s-a formulat plângere penală la DNA pe numele Dianei Șoșoacă și a partidului SOS România. „Toți cei care au fost dați afară sau au demisionat au rămas președinți. Noi am făcut plângere la DNA, pe numele partidului și pe numele Dianei Șoșoacă, din cauza ilegalităților comise. În primul rând, partidul operează fără trezorier, iar Șoșoacă a sustras o sumă de bani din conturile partidului - 100.000 euro, anul trecut. Am raportat ilegalitățile din structura partidului. Șoșoacă nu a mers la instanță să facă schimbările necesare. În structură se află oameni care au demisionat acum doi ani. Eu, care am fost ales vicepreședinte la nivel național, membru BeX și membru al Comisiei de Etică și Disciplină nu am figurat niciodată nicăieri cu aceste funcții, pentru că nu a operat în instanță modificările”, a declarat Cristian Stancovici, pentru Replica. „La DNA a venit și Ilie Hălmaciu, din Sibiu, care a demisionat imediat după congres, în februarie 2023, din funcția de vicepreședinte la nivel național. El figurează încă pe această funcție”, a adăugat  Stancovici.

Exclusiv! Cum si-a facut Diana sosoaca partidul harakiri, de bunavoie si nesilita de nimeniDiana Șoșoacă

De precizat faptul că, în locul lui Stancovici, la filiala Constanța, Diana Șoșoacă a numit președinte pe un anume Tiberiu Simion, care ia decizii care nu numai că sunt nule, ci și ilegale. Cristian Stancovici a mai precizat, pentru Replica, că va contesta toate deciziile, inclusiv semnăturile de dinainte de alegeri... „În lumina noilor ilegalități raportate de noi ar putea să i se ridice imunitatea și să răspundă penal. Vom merge la Bruxelles sa cerem ridicarea imunității”, a conchis Cristian Stancovici. Precizăm că astfel de probleme sunt și la nivel național, precum în județele Suceava, Timișoara, Botoșani, Argeș, Tulcea... în total în aproximativ 20 de județe  „Mai ales la filiale cu rezultate... au fost aduși penali cu mulți bani, ea vinde aceste locuri. Și îmi asum ce spun”, a mai spus Stancovici.  

Exclusiv! Cum si-a facut Diana sosoaca partidul harakiri, de bunavoie si nesilita de nimeniCristian Stancovici

Acestea fiind spuse, se ridică multe semne de întrebare. Cum a intrat partidul în alegerile din 9 iunie? Cum va intra în viitoarele alegeri? Vom urmări aceste subiect și revenim cu detalii!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Interesant! Multumim de info. Sa o tineti tot asa
0
0
Este evident ca nasul de pe fata ta ca este nebuna. Faceți din nou azilurile grozave
2
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166