REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

EXCLUSIV! Fostul prefect Jeacă a ajuns în conducerea APIA București

EXCLUSIV! Fostul prefect Jeacă a ajuns în conducerea APIA București

Replica API 13 aprilie 2022 | 00:48 4632

Dumitru Jeacă nu a mai ajuns la Sibiu să preia funcția din cadrul Direcției pentru Agricultura Sibiu, după ce a fost transferat, în interesul serviciului, de pe funcția de Director Executiv al Direcției de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultura Subordonate din cadrul CJ. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, l-a numit director adjunct al APIA, în locul lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, trimis în judecată pentru mită.

Dumitru Jeacă

Numirea lui Jeacă, în mare secret

Fostul prefect Dumitru Jeacă a plecat din CJ Constanța la sfârșitul lunii martie. Deși, teoretic, ar fi trebuit să ajungă la Sibiu, după ce președintele CJ, Mihai Lupu, a semnat, pe 31 martie, transferul în interesul serviciului în cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană Sibiu, începând cu data de 1 aprilie, iată că Jeacă nu a mai ajuns să-și preia funcția.

Potrivit informațiilor noastre, Ministrul Agriculturii, Adrian Ionuț Chesnoiu, l-a numit pe 4 aprilie, adică la doar câteva zile de la așa zis-ul transfer, director adjunct, în locul lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, trimis în judecată pentru mită.

Bogdan Dumitru Dumitrașcu

Am încercat să luăm un punct de vedere de la proaspătul director însă acesta nu a putut fi contactat, în ciuda insistențelor noastre. În schimb, Departamentul Comunicare din cadrul APIA ne-a confirmat că Jeacă a preluat funcția pe data de 4 aprilie.

Dumitru Jeacă are 47 de ani. A fost ofițer SRI și a condus Loteria Română. În 2017, a fost subprefectul județului Constanța. A fost propunerea deputatului Mircea Banias, când acesta era încă în grațiile președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Ulterior, Jeacă a demisionat din ALDE când a început scandalul dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin şi s-a înscris în PSD, fiind numit, mai târziu, prefect. După ce a fost eliberat din funcţie în 2019, de Guvernul Orban, locul lui fiind ocupat de George Niculescu, Jeacă a stat retras o perioadă, însă mai târziu a dat concurs pentru de director executiv al Direcției de Turism a CJ.

În cadrul APIA, Jeacă a mai ocupat, în trecut, funcția publică de consilier, clasa I, grad profesional asistent, la Centrul Județean Tulcea.

Citește și :

Directorul APIA, trimis în judecată de DNA Constanța pentru mită, e îngropat în datorii

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt ca sunt platite
1
0
de ce inchideti comentariile la anumite articole? ca de exemplu numirea lui Trandafir la ANR?
2
0
Inteleg ca Jeaca a plecat , dar pe mine cand ma pune director? Imi doresc asa mult. Merg dimineata la L4 fac circ, mananc seminte, barfesc, ma culc cu cine prind , doar doar . Va pupa Oana si va iubeste.
0
0
e bun la agricultura ,poate descoperii! apa de irigat si samanta de dovleac!
2
0
Noroc cu sri-ul si pilele si babele
1
0
sry, turism, loterie, agricultura...
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768