REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Exclusiv! Fostul primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu, urmărit penal de procurorii din Constanța

Exclusiv! Fostul primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu, urmărit penal de procurorii din Constanța

Replica API 30 aprilie 2022 | 00:51 6485

Se îngroașă gluma în dosarul familiei Mănescu! În urmă cu aproape doi ani, fiul fostului europarlamentar PSD, Ramona Mănescu, a fost implicat, pe litoral, într-un mare scandal, din pricina unui loc de parcare. Personaj principal a fost și Gabriel Anghel, patronul unui restaurant din Constanța. S-a lăsat cu arestări, plângeri de o parte și de alta, trimiteri în judecată…În peisaj a apărut și Rareș Mănescu, cel din urmă fiind fost primar al Sectorului 6, pe numele căruia a fost formulată plângere penală pentru distrugere. Între timp, se caută o plângere de amenințare formulată de prietena lui Gabriel Anghel, pe numele lui Vlad Mănescu, la Secția 1 Poliție… plângere care, potrivit avocatei Luminița Popescu, este de negăsit.

În 2020, Vlad Mănescu a fost implicat într-un scandal grandios, care a ajuns și în atenția polițiștilor, dar și a judecătorilor. Totul a pornit de la un loc de parcare… privat și pe care Mănescu l-ar fi ocupat. Pe 11 august 2020 a parcat o mașină pe un loc privat, într-o parcare. Nu era prima oară, paznicul fusese anunţat să-i aducă la cunoştinţă că ocupă un loc privat. Ba chiar i-a fost lăsat şi bilet prin intermediul căruia era anunțat că „aici nu se parchează. Reţine!”.

După ce i-a fost atrasă atenția, de către o femeie, că trebuie să își mute autoturismul din locul respectiv, i-ar fi răspuns: “Parchez unde vrea p... mea”, după care a plecat. Câteva ore mai târziu, s-a întâlnit în aceeași parcare cu soțul femeii și, în momentul în care i-a fost atrasă atenția, din nou, să mute autoturismul, le-ar fi adresat injurii celor prezenți, iar de aici și până la conflict fizic nu a mai fost decât un pas.

Video:

Anghel Gabriel, dar și Alexe Daniel, presupușii agresori ai lui Mănescu, au fost arestați preventiv, celui dintâi i s-a făcut rău, a fost dus la spital, însă medicii nu l-au internat, așa că a ajuns, din nou, în arestul preventiv. Recent, aceștia au fost trimiși în judecată pentru loviri sau alte violențe.

Dosarul a ajuns în instanță în octombrie 2020, însă abia pe 10 ianuarie a avut loc primul termen. Pe 9 mai, părțile urmează să se întâlnească, din nou, în fața judecătorilor.

Rareș Mănescu, urmărit penal pentru distrugere

Între timp, tatăl lui Vlad, Rareș Mănescu, fost primar al Sectorului 6 București, își pregătește apărarea într-un dosar de distrugere. Deși, în primă fază, dosarul a fost clasat, Gabriel Răzvan a formulat plângere împotriva ordonanței de clasare, la Judecătoria Constanța.

Pe 8 aprilie a.c., magistrații au desființat soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa din data de 01.11.2021, emisă în dosarul nr. 7797/P/2020 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, menţinută prin ordonanţa nr. 557/II/2/2021 din data de 28.01.2022 și au trimis cauza procurorului în vederea completării urmăririi penale.

VIDEO cu momentul în care Mănescu distruge camera de supraveghere

Inițial, plângerea a fost clasată, însă am formulat plângere împotriva clasării și a fost admisă, pe 8 aprilie, anularea ordonanței de clasare, magistrații dispunând retrimiterea cauzei la procuror pentru completarea urmării penale”, a declarat, pentru Replica, avocata lui Gabriel Anghel, Luminița Popescu.

Plângerea formulată împotriva lui Mănescu Junior, dispărută?!

Aceasta a mai precizat faptul că, la Secția 1 Poliție a fost depusă, imediat după scandal, o plângere împotriva lui Vlad Mănescu, fiul soților Ramona și Rareș Mănescu, pentru amenințare. Plângerea a fost formulată de prietena lui Gabriel Anghel, amenințată de Vlad Mănescu, mai susține avocata. ”Există o plângere formulată la Secția 1 Poliție de către prietena lui Gabriel Anghel, pentru amenințare. Vlad Mănescu, la momentul scandalului,a amenințat-o, mai mult, a pus câinele de luptă pe ea. Dosarul a dispărut, se mai găsește doar o foaie simplă cu precizări făcute, la acel moment, de avocata Lizeta Haralambie. Am demarat demersuri pentru a afla ce s-a întâmplat cu dosarul”, a mai spus Luminița Popescu.

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții IPJ Constanța au declarat că dosarul nu a dispărut, există la Secția 1 Poliție și că nu s-ar fi nici un fel de demers pentru a se anunțat așa zisa dispariție a plângerilor și probelor depuse la dosar.

Cine este Rareș Șerban Mănescu

Rareș Șerban Mănescu este fostul primar al Sectorului 6 din București și soțul fostului europarlamentar Ramona Mănescu. La alegerile locale din 2012, Rareș Șerban Mănescu s-a înscris în cursa electorală pentru Primăria Sectorului 6, din partea USL, alianță politică aflată la acea dată la guvernare. Candidatura sa a fost susținută de partidele din alianță - PNL, PSD și PC.A ieșit câștigător, cu 50,16% din voturi. La sfârșitul acelui mandat, în 2016, Mănescu rămăsese singurul primar din București ales în 2012 și rămas încă în funcție, ceilalți fiind toți cercetați penal și ca urmare suspendați, demiși sau obligați să demisioneze.

Ramona Mănescu

Constănțeanca Ramona Mănescu a fost Ministrul Afacerilor Externe în Guvernul României între 24 iulie 2019 și 4 noiembrie 2019. A fost europarlamentar (2007-2019) și a activat în cadrul Partidului Popular European. Ramona Mănescu este căsătorită cu Rareș Mănescu, fost primar al sectorului 6, iar împreună au doi copii, Vlad și Dragoș.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Educatie la copii nu stiu sa ofere, acum sa raspunda. Nu se poate asa ceva. Din victima sa ajungi acuzat. Sper ca justitia sa fie pentru toti.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768