REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
20.4° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Exclusiv! Fostul șef al IPJ Constanța, Constantin Glugă, trimis consul, în secret, de Ministerul Afacerilor Externe

Exclusiv! Fostul șef al IPJ Constanța, Constantin Glugă, trimis consul, în secret, de Ministerul Afacerilor Externe

Mirela PASCAL 6 august 2024 | 00:00 632

Accidentul de la 2 Mai, în care un șofer drogat a omorât doi tineri, a provocat, anul trecut, un cutremur în IPJ Constanța. Adjunctul șefului IPJ Constanța, Marin Dincă, șeful Poliției Rutiere Constanța, comisarul Constantin Stoian, șeful Poliției Mangalia, comisarul de poliție Dragoș Gabriel Cristea și șeful poliției Vama Veche - inspectorul principal de poliție Radu Vachente au fost demiși, în urma verificărilor făcute de Corpul de control. Ulterior, chestorul de poliție Constantin Adrian Glugă a demisionat din funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, fiind declanșată cercetarea prealabilă pentru neglijenţă faţă de acesta. Când toată lumea credea că Glugă își vede liniștit de pensie, iată că fostul șef al IPJ Constanța își face veacul pe la Ministerul Afacerilor Externe, unde a fost numit în funcția de consul.

Exclusiv! Fostul sef al IPJ Constanta, Constantin Gluga, trimis consul, in secret, de Ministerul Afacerilor ExterneConstantin Glugă

Mi-am solicitat eliberarea din funcţie tocmai pentru a mă pune la dispoziţia eşaloanelor superioare, care au verificat şi vor verifica în continuare toate aspectele legate de incidentul de la Vama Veche-2 Mai. După eliberarea din funcţie, am fost pus la dispoziţie şi precizez că nu am solicitat încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne. Cred că este important să subliniez acest lucru”, declara Glugă, în august 2023. O lună mai târziu, și-a depus cererea de pensionare, iar Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a și semnat-o, după cum ne-au informat sursele noastre, la acea dată.

Recompensat cu funcția de consul

Surpriza vine la un an de la accidentul care a provocat cutremur în IPJ Constanța. Se pare că nu a mai existat nicio cercetare prealabilă sau, dacă a existat, concluziile au fost de bine pentru Constantin Adrian Glugă. Potrivit surselor noastre, Constantin Glugă a ajuns consul la Ministerul Afacerilor Externe. Numirea a fost, se pare, făcută în mare secret, din moment ce nu există niciun ordin în acest sens. Am încercat să aflăm mai multe informații chiar de la Constantin Adrian Glugă, acesta neputând fi contactat, având telefonul închis. Nici reprezentanții MAE nu au dorit să ofere informații, așa că am formulat o cerere în baza Legii 544/2022 privind accesul la informațiile de interes public. În măsura în care vom primi răspuns, vom reveni cu informații.

Cum a ajuns Glugă la IPJ Constanța

Chestorul de poliție Adrian Constantin Glugă, care, din 8 februarie 2016, a fost promovat în funcția de inspector șef al IPJ Brăila, a fost detașat la conducerea altor inspectorate din țară, în baza împuternicirilor date de Poliția Română. Înainte de a fi adus la Brăila, el a fost inspector șef la IPJ Dolj.

Exclusiv! Fostul sef al IPJ Constanta, Constantin Gluga, trimis consul, in secret, de Ministerul Afacerilor ExterneConstantin Glugă

În perioada 22 aprilie 2016 – 5 ianuarie 2020, ofițerul a fost șef al IPJ Brăila. Apoi, Glugă a ajuns la șefia IPJ Constanța la 1 iulie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, fiindu-i prelungită împuternicirea cu încă 3 luni.

Presa brăileană scrie că, în mai 2018, comisarul Glugă, a susținut concurs pentru ocuparea postului de șef al IPJ Constanța, însă fără succes, cel care a fost declarat admis fiind Dancu Constantin – împuternicit inspector șef.  Acesta a ieșit însă la pensie, iar Glugă a ajuns la șefia IPJ Constanța, prin împuternicire. În 2022, s-a organizat concurs, Glugă a fost singurul candidat și a promovat cu o medie peste 8. A fost înaintat la gradul de chestor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar de ce nu l intrebati pe Despescu? El stie cel mai clar ce a facut pentru ca Gluga sa fie acum unde este.
0
0
Dar de ce nu l intrebati pe Despescu? El stie cel mai clar ce a facut pentru ca Gluga sa fie acum unde este.
0
0
Politist incompetent si corupt
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303