REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
14.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

EXCLUSIV! Pe cine a propus PNL pentru funcția de prefect al Constanței, în locul lui Silviu Coșa

EXCLUSIV! Pe cine a propus PNL pentru funcția de prefect al Constanței, în locul lui Silviu Coșa

Mirela PASCAL 2 octombrie 2024 | 09:09 2626

Prefectul Silviu Coșa urmează să-și dea demisia din funcția de prefect al județului Constanța. Potrivit informațiilor noastre, propunerea PNL pentru a-i lua locul este Adrian Picoiu.

EXCLUSIV! Pe cine a propus PNL pentru functia de prefect al Constantei, in locul lui Silviu Cosa

Adrian Teodor Picoiu este consilier local la Techirghiol de cinci mandate. Este directorul ADI Dobrogea Salubrizare.

 Picoiu a fost director general al Polaris M Holding, în perioada ianuarie. 2015 - februarie 2019, în perioada martie 2007-iunie 2008 a fost șef Serviciul Tehnic în Primăria Techirghiol.

EXCLUSIV! Pe cine a propus PNL pentru functia de prefect al Constantei, in locul lui Silviu Cosa

În perioada  septembrie 2000-iunie 2004 a fost profesor de matematică la școala General Scărișoreanu.

Potrivit declarației de avere, Picoiu deține un teren intravilan în Techirghiol, din 2022, are o casă, tot în Techirghiol, și două mașini. La capitolul datorii, Picoiu a contractat două credite, unul în 2008, în valoare de 80.000 de lei, și unul în 2024, de 150.000 lei. Soția lui lucrează la Centrul Școlar Albatros Constanta.

Ce zice Adrian Picoiu!

Adrian Picoiu a declarat, în exclusivitate pentru Replica, că se simte onorat că PNL l-a nominalizat pentru funcția de prefect, în locul lui Silviu Coșa. ”Mă simt onorat că sunt varianta propusă. Am fost mirat că s-au gândit colegii la mine, cred că erau și alte persoane competente, a fost o onoare. Munca depusă își spune roadele. Silviu Coșa a fost unul dintre cei mai buni prefecți ai Constanței. Îi doresc succes. Sper să fie alături de mine, la început. Am experiență în administrația locală, nu o iau de la 0, și sper să nu-mi dezamăgesc colegii. Am emoții, dar sunt constructive. Săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare se va emite hotărârea de Guvern”, ne-a declarat Adrian Picoiu.

Coșa își dă demisia!

Precizăm că miercuri, 2 octombrie, începând cu ora 12:00, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, la ședința Colegiului Prefectural, prefectul Silviu Coșa își va prezenta bilanțul activităților desfășurate de Instituția Prefectului pe durata mandatului. Reamintim că acesta va candida pentru un loc în Senatul României, pe listele PNL Constanța, aflându-se pe poziția 1.

EXCLUSIV! Pe cine a propus PNL pentru functia de prefect al Constantei, in locul lui Silviu Cosa

Ședința are loc ca urmare a înaintării, către viceprim-ministrul României și ministrul afacerilor interne, Cătălin Marian Predoiu, a cererii de eliberare din funcție, în contextul respectării obligațiilor legale privind incompatibilitatea funcției de prefect cu candidatura la alegerile parlamentare.

Lista la Camera Deputaților este deschisă de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, actualmente președinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților, urmat de Marian Crușoveanu, în prezent deputat, și Septimiu Burceanu, senator. La Senat, lista de candidați este deschisă de Silviu Coșa, actualmente prefectul Județului Constanța, urmat de actualul deputat Mircea Banias și Adriana Câmpeanu.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515