REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Exclusiv! O elevă de la Școala Gimnazială 40 din Constanța, își agresează, în ultimul hal, colegii. Video

Exclusiv! O elevă de la Școala Gimnazială 40 din Constanța, își agresează, în ultimul hal, colegii. Video

Mirela PASCAL 16 februarie 2023 | 00:00 10937

Fenomenul de bullying în școli devine tot mai pregnant, având efecte negative asupra întregului mediu educațional și, din nefericire, pare scăpat de sub controlul autorităților, în ciuda campaniilor de informare ce au loc periodic în unitățile de învățământ. Sunt situații, însă, când atacurile, fie ele fizice sau verbale, vin chiar din partea acelor categorii de copii considerați vulnerabili, unde mediul familial este impropriu sau inexistent. O astfel de situație o întâlnim și la Școala Gimnazială numărul 40, unde o adolescentă de la Centrul de Plasament Antonio, care este elevă în clasa a VII-a, vrea să se facă respectată cu forța, își face simțită puterea prin amenințări și injurii la adresa colegilor ei, folosind un limbaj de mahala. Vă invităm să urmăriți imaginile, iar apoi să trageți propriile concluzii!

Exclusiv! O eleva de la scoala Gimnaziala 40 din Constanta, isi agreseaza, in ultimul hal, colegii. Video

Școlile din România parcă s-au transformat în câmpuri de luptă, unde violența este testul supremației. Deși, teoretic, copiii diferiți sunt ținta bullying-ului, fie că este vorba de copii mai timizi, mai buni la învățătură ori cei care provin dintr-un mediu familial propice, ei bine sunt și situații în care cei considerați vulnerabili sunt agresorii. Copii proveniți de la centrele de plasament, pentru care noțiunea de familie nu există… O astfel de situație o regăsim și la Școala Gimnazială nr. 40 Constanța, unde o adolescentă care provine de la Centrul de plasament Antonio face legea în școală, își intimidează colegii, îi necăjește și îi amenință, folosind un limbaj licențios, greu de reprodus.

Exclusiv! O eleva de la scoala Gimnaziala 40 din Constanta, isi agreseaza, in ultimul hal, colegii. Video

Potrivit informațiilor noastre, comportamentul adolescentei este cvasi-cunoscut în școală, eleva având la activ mai multe mustrări scrise și note scăzute la purtare. Dar, atât! N-ar fi o noutate, de regulă, adulții au uneori tendința de a ignora acest tip de comportament și ajung să îl considere o etapă "normală" a vieții, prin care toți copiii trec, puțini fiind conștienți că acest fenomen este cu consecințe deosebit de grave în prezent, dar și în viitor. Mai mult, n-ar fi singura care adoptă această strategie pentru a se impune și pentru a se face respectată. Autoritățile cunosc cazul, ne-au dezvăluit unii părinți însă, spun tot ei, nu au prea fost luați în seamă de polițiștii Secției 5. În replică, surse din poliție ne-au precizat că nu a fost depusă nicio sesizare legată de problemele de la Școala 40.

Exclusiv! O eleva de la scoala Gimnaziala 40 din Constanta, isi agreseaza, in ultimul hal, colegii. Video

„Vă calc în picioare… bastarzilor!”

Ca să înțelegem mai bine gravitatea situației, vă invităm să urmăriți imaginile video de mai jos, cu specificația că au fost cenzurate cuvintele obscene. Personajele principale: copilul-victimă, copilul-agresor și copilul-martor. Se poate observa cu ușurință cum eleva agresoare, de clasa a VII-a, se impune în fața colegilor ei printr-un limbaj de mahala, folosind deseori cuvântul ”bastard”, ceea ce ne face să credem că este marcată de faptul că a fost părăsită de părinții ei, experiență pe care o răsfrânge asupra celor din jurul ei. Evident, nu este o scuză!

Vezi-ți în … mea de treaba ta, și tu și bastardul alălalt, că vă dau cap în cap, sunteți proști?! Ieși în …mea. Dacă ieșiți din clasă voi doi…și tu, bastardule, când ieși din școală, să vezi ce capace își dau”, i se adresează agresoarea celor doi colegi ai ei. 

Video:

Un alt coleg a încercat să intervină și să o calmeze pe agresoare, moment în care și împăciuitorul a fost luat în colimator. „Ce, comentezi?! Ce-o să-mi faci dacă pun mâna pe tine? Du-te-n … mea, bastardule! Un singur cuvânt urât la adresa mea, mă jur că vă calc în picioare!”. Deranjată că un alt coleg îi ignora jignirile, adolescenta continuă în aceeași manieră: ”Nu mă bagi în seamă că ești… în .., în … mea

Video:

ISJ nu a știut nimic!

Sorin Mihai, inspectorul general, a aflat de la Replica despre faptul că elevii de la Școala Gimnazială 40 sunt teorizați de eleva de clasa a VII-a, despre care, ulterior, am aflat că a rămas repetentă de trei ori. A cerut directoarei școlii o informare, dar a sesizat și managerul centrului de plasament Antonio, spre a lua măsuri, cât și diriginta fetei.

Exclusiv! O eleva de la scoala Gimnaziala 40 din Constanta, isi agreseaza, in ultimul hal, colegii. VideoSorin Mihai

Copila are multiple tulburări psihologice

Directorul unității de învățământ, Ana Mihaela Sita, a declarat, pentru Replica, faptul că adolescenta se află în al treilea an de repetenție, are probleme de comportament de mai mulți ani, fiind agresivă verbal, însă niciodată nu a agresat fizic vreun coleg.  „Adolescenta provine de la Centrul Antonio, din Medeea, nu frecventează regulat orele de curs. Părinții nu doresc să o integreze în sânul familiei. Are comportament cu multiple tulburări psihologice, se află sub tratament la nivelul centrului, merge la consiliere psihologică, dar nu dă rezultate. Adolescenta nu s-a prezentat dimineață la cursuri, am chemat-o, în prezența unui reprezentant al Centrului, am discutat și cu copilul agresat… de azi dimineață sunt în investigații”, ne-a declarat directorul unității.  

Exclusiv! O eleva de la scoala Gimnaziala 40 din Constanta, isi agreseaza, in ultimul hal, colegii. VideoȘcoala Gimnazială 40 Constanța

Eleva, mutată disciplinar la altă școală, după vacanță

În final, s-a luat o decizie. În perioada 18-22 februarie copiii vor fi în vacanță iar, la revenirea în bănci, adolescenta cu probleme nu va mai face parte din colectivul de elevi al Școlii Gimnaziale numărul 40 Constanța. ”În cadrul Comisiei Anti-bulling s-a luat decizia ca, după vacanță, în următorul modul, să fie mutată disciplinar la o altă școală. Este singura sancțiune disciplinară, gravă, pe care o putem lua. Regulamentul nu ne mai permite exmatricularea, doar mustrări scrise, observații individuale, mutarea într-o altă clasă sau la o altă școală”, ne-a mai declarat directorul. Mai mult, aceasta a mai precizat faptul că ceilalți elevi care provin de la Centrul de Plasament Antonio nu au probleme de comportament. A fost, în trecut, un caz însă, ulterior, eleva respectivă a fost integrată familial.

Precizăm că am încercat să obținem un punct de vedere și de la Protecția Copilului, instituție în subordinea căreia se află Centrul de Plasament Antonio, însă până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai da ti comentari
0
0
Nu cred ca trebui sa jicnim pe toata lumea in halul asta daca voi ati fii in locul ei cum ati reactiona?va spun eu ca la fel nu sunteti mai presus cu nimic fata de ea in plus ea isi ia apararea singura dar voi va chemati parinti si intariri ca sa ma ia apararea
1
0
O parte din comentarii sunt din partea linge p***a
0
0
o ruina de om acest sorin mihai, prostakool de serviciu pe ISJ.
2
0
Nu il mai deranjati pe sorynache, protaku de la ISJ! A gasit si el o gaura mare frecata de toti si e fericit! Oricum este mai tot timpul plecat cu tigzanca cica pe teren! Cei mai slabi inspectori din toate vremurile! Asta este pnl-ul!
6
0
Nu e corect fața de eleva agresoare ca ii se da atata bullying
1
0
Cei mai p****i copii Toți o văd că tipa și face că toți dracii da nici unul nu se baga Parca profesorii trebuiau să ne învețe să dim uniți nu sa stam sa ne uitam , și mai rău de atât , sa și filmăm
2
0
tarii ,asta se fabrica in scolile de la noi ,exact ca aurolacii aia de viitori politicieni urlau injuraturi ..bealhhh
1
0
Domnișoarei ii trebuie un control pshihologic și eventual părinților pentru traumele care au Dus la un asemenea comportament îngrijorător
2
2
Buna solutie, mutare la alta unitate de invatamant ! Pai si acolo ce va face ? Ce stie sa faca.. terorizeaza ! Oameni buni nu mai exista institutii pentru cei cu nevoi speciale cu tratamente din sfera psihiatrica ? Romania educata se vrea terorizata de bullyingul care a depasit cotele de avarie in scoli ? Sunt scoli de cartier ( a nu se citi gimnazii de fite) care sunt ingenunchiate de numarul incidentelor de acest fel ! Directorii numiti pe criteriu cu cat esti mai slab profesional cu atat esti mai bun , nu sunt in stare sa riposteze , sa isi organizeze activitatea normala curenta ce sa mai vorbim de gestionarea unor situatii de genul agresiuni fizice intre elevi, agresiuni verbale ce sunt deja considerate fapte minore , agresiuni cu tenta sexuala intre elevi si tematica e plina ; profesorii sunt supusi bullyingului de catre elevi care fac circ in clase mai ales daca au probleme tratate medical, stau cu frica pentru elevii lor normali martori ai incidentelor dar si pentru vietile lor ; daca se duc sa ceara sfaturi, ajutor tot ei sunt sanctionati pentru ca nu gestioneaza corect incompetenta conducerii , problemele medicale ale elevilor sau dorintele aberante apartinatorilor copiilor care vor ca proful de la clasa sa tina locul Educatiei de acasa sau al bonei platita sa execute comenzile micului Goe! Ce e trist este ca unii dintre manageri cred ca au dreptul sa faca ce vor ( adica sa doarma in Papuci contiintei ) si prefera sa isi terorizeze colegii profesori prin lipsa de implicare ! Poate stimabilii platiti bine ai Romaniei educate constantene se trezesc putin si se uita prin ograda scolii nr 6 de exemplu si multe alte sa vada ce se intampla in fiecare zi si nu se face sau nu se doreste sa se faca nimic ! Acolo se aduna cazurile sociale, medicale aruncate din toate scolile ! Poate domnisoara agresoare isi gaseste locul intr- o clasa de acolo care are coeficient de bullying mai scazut inca ! Spor la educatie ! Restul e poveste …
7
1
...
1
2
SORIN MIHAI CEL MAI POUST INSPECTOR DE LA INFIINTAREA ISJ. LA PEDAGOGIC NU SE FAC ORELE, LA MIRCEA NU SE FAC ORELE SI SE CERE SPAGA PE TABEL. LA CALINESCU SE FAC MEDITATII CU TOATA CLASA IN SCOALA. LA SEDINTELE PUBLICE SE FAC REPARTIZARI PE POSTURI FARA RESPECTAREA LEGISLATIEI. ELEVII, COPIII DIN JUDETUL CONSTANTA SUNT ABUZATI DE ACEST IMPERTINENT SPAGAR DOVEDIT DE DNA, CARE ESTE TINUT DE HUTUCA SI DE PNL.PSD. TOATE CAZURILE PENALE DIN INVATAMANT SUNT DATORATE LOR CELOR CARE CONDUC IN ISJ ACUM ADICA CUPLUL - LOREDANA SI MIHAI SORIN. MAI AU MAXIM 2 LUNI.
7
0
Nu il mai deranjati pe sorynache, protaku de la ISJ! A gasit si el o gaura mare frecata de toti si e fericit! Oricum este mai tot timpul plecat cu tigzanca cica pe teren! Cei mai slabi inspectori din toate vremurile! Asta este pnl-ul!
6
0
s**i p**a
0
1
Presa e de c***t
1
3
Eleva nu are nicio vina
1
7
Presa nu este informata absolut deloc! Toata povestea asta a fost inflorita de ăstia care nu au nici un grad de superioritate. Ei,sau cum s ar spune "Presa" cred ca sunt pusi pe vanatoarea asta de minciuni ,pentru ca oamenii sa sara de c*r in sus,ca ei mai apoi sa faca vizualizari pe p***a altuia.Avand in vedere ca povestea adevarata nu este scoasa la iveala nu aveti nici un drept sa va dati cu parerea! Daca baiatul respectiv nu incepea,nici "orfanca" asta,cum ii spuneti voi (nesimtitilor) nu continua actiunea.Asa ca,terminati va dracu si nu mancati c***t aiurea!
5
5
Manca ți p***a la copil nu va mai luați de ea aiurea munților mire la părinți
1
8
Sa o l....-ti in p...a!
2
3
Ce va luati de această eleva ? E fix treaba ei ce face cu viata ei nu va mai baga-ti in p..a mea !
2
9
Nu e de vina fata,e devina băiatul ala urat și părinți jegoi din clasa aia nu o mai judecați pe ea ci pe voi ba uratilor. m**e la părinți!!
2
5
Ce o judecati ca e un copil orfan uitativa la voi si apoi puteti sa o judecati nu e vina ei ca nu are parinti
4
5
Nu aveți voi voie sa judecati copii "dacă au părinți sau nu" uitați va dracu la voi și după le ea .. voi sunteți în grija lor ea nu.. asa ca a demonstrat ca e mult mai responsabila și matura. Voi sunteți niște retardați nu ea. Părinții copiilor din acea clasa sunt mai mult de cât retardați și nu sunt nici în măsura de a lua ei deciziile în scl asa ca să o pupați în c*r!
3
5
.
2
0
Voi stiti doar sa judecati dar baiatul a avut cea mai multa vina, deoare ce el a inceput si directoare scolii nr 40 nu s-a uitat pe camerele de luat vederi!Asa ca Scoala Gimnaziala nr.40 este o scoala de tot cacatul!
3
4
sa va ia dracu si voi cat si pe ,, presa" nu ve ti rezolva nimic suntem in 2023 ,nu pe vremea lu Pazvante Chiorul pa ,pa
4
5
Pe bune?Ati rezolvat problema mutand-o la alta scoala? Ba,Sorinele,tu esti intreg la cap?! Asa rezolvi o astfel de problema,trimitand-o sa traumatizeze alti copii din alta scoala? Ba,voi aveti onoare astfel sa plecati naibii de pe scaunul ala cald si sa faceti loc unor persoane competente,care poate au solutii si vor sa rezolve aceasta necroza la intreg sistem educational din Constanta,dar nu pot,fiindca existati voi?! Nu cunosc situatia acelei copile,dar nu stiu ce-as face daca as sti ca,copiii mei sunt maltratati psihic sau fizic de un astfel de personaj agresiv. Acum,ma intreb,oare personalul ce lucreaza cu ea pe plan psihologig ,o fi suficient de pregatit sau sunt psihologi cu parafa si-atat?! Mare pacat ca s-au desfiintat scolile ajutatoare!
15
1
Trimiteti golanka la munca in agricultura zi lumina, asa cum ne ducea pe noi ceausescu. Ca daca vine obosita, nu mai are putere sa zbiere! Afara din scoala, ca nu e de ea!
14
1
Câtă bătaie merita târâtură asta analfabeta
12
4
romania lucrului bine FU.TUT ... aaaa fuckut .... aaaa facut ...
11
4
din tara asta este intr-o stare catastrofala pentru ca cei responsabili sunt niste catastrofe in frunte cu seful isj si mitocanul de johanis iar asta nu este decat un mic exemplu de haos si ceea ce nu trebuie sa fie intr-o scoala normala intre multe altele
10
2
O asteptati dupa ore si ii rupeti capul mai baieti, nu fiti pzide
7
3
Nu mai exista scoli speciale, parlamentarii le-au desfiintat in numele egalitatii de sanse, sa dea bine la UE, ei au luat banii si si-au marit salariile, iar pe handilai i-au plasat in clase normale sa se descurce profesorii si elevii cu ei. Si sa te fereasca Dumnezeu sa zici ca handilau nu pricepe, ca tot tu iesi vinovat ca el are IQ-ul 60.
15
2
o ruina de om acest sorin mihai
12
0
272/2004 exista si poate fi folosita impotriva golancei. Legea apara minorii de agresiunile acestor golani care tot prin lege pot fi internati in centre de reeducare. Inspectoratul scolar Constanta si individul Sorin Mihai sunt total incompetenti si trebuie eliminati din sistem. Directoarea scolii minte pentru ca in acest caz se aplica Legea 272/2004 si nu regulamentul scolar. Minte cu premeditare sau nu cunoaste legea ceea ce este grav. Trebuie concediata pentru incompetenta. O gramada de incompetenti in invatamantul Constantei. Elevii sunt terorizati de golani, exista o lege speciala care ii protejaza si impostorii nu o aplica.
13
5
LEGEA DE CACAO IMPIEDICA EXMATRICULAREA UNEI JIVINE CARE NU ARE TREABA CU SCOALA SI ARE PROBLEME CU CAPUL,O SA II TERORIZEZE ALTE GENERATII DE COPII PT CA EA RAMANE REPETENTA SI NU POTI SA O DAI AFARA,SPER DIN TOT SUFLETUL SA NU O MUTE LA SCOALA COPILULUI MEU, SUNT EGOIST , NU DORESC RAUL COPILULUI MEU,RECUNOSC CA MI-E MILA SI AMARATII CARE O SA FIE BRUTALIZATI DE IMBECILA ASTA
7
3
la pension trebue dusa in afganistan , acolo se educa !
8
2
Din pacate multi profesori se fac ca nu observa aceste comportamente.
12
9
Nu il mai deranjati pe sorynache! A gasit si el o gaura mare frecata de toti si e fericit! Oricum este mai tot timpul plecat cu tigzanca cica pe teren! Cei mai slabi inspectori din toate vremurile! Asta este pnl-ul!
17
3
Buna ziua. Sunt un profesor pensionar care a vazut multe exemplare de inspectori si directori. Dragi parinti, dezastrul si incompetenta de azi din ISJ si implicit din scolile constantene nu-l puteam imagina. Nivelul de azi este inadmisibil de scazut, mult inferior necesitatilor actuale. Inspectorasul asta Mihai S. nu se gandeste decat la amanta lui si foloasele materiale necuvenite, de care zilnic beneficiaza. Imputiciunea a inceput de la el din ISJ.
17
2
Nu este singura scoala in care se intampla! Altii se uita la filme pt adulti in timpul orei la clasa a V-a dar se baga totul sub pres!
8
3
Sorinel de la ISJ mai stie altceva decat sa ceara note de relatii? Cel mai p***t inspector sef. El cand isi da demisia? A aruncat toate scolile in haos cu directori incompetenti.
17
1
SORIN MIHAI CEL MAI POUST INSPECTOR DE LA INFIINTAREA ISJ. LA PEDAGOGIC NU SE FAC ORELE, LA MIRCEA NU SE FAC ORELE SI SE CERE SPAGA PE TABEL. LA CALINESCU SE FAC MEDITATII CU TOATA CLASA IN SCOALA. LA SEDINTELE PUBLICE SE FAC REPARTIZARI PE POSTURI FARA RESPECTAREA LEGISLATIEI. ELEVII, COPIII DIN JUDETUL CONSTANTA SUNT ABUZATI DE ACEST IMPERTINENT SPAGAR DOVEDIT DE DNA, CARE ESTE TINUT DE HUTUCA SI DE PNL.PSD. TOATE CAZURILE PENALE DIN INVATAMANT SUNT DATORATE LOR CELOR CARE CONDUC IN ISJ ACUM ADICA CUPLUL - LOREDANA SI MIHAI SORIN. MAI AU MAXIM 2 LUNI.
20
1
in fata acestei dobitoace? Sariti ma toti pe ea si puneti-o la respect!
20
1
Nu e smardoaica, bastarda, a dat de plua si acum e in lipsa. Pana nu o saturati de plua, nu o linistiti. Plm, copil facut la betie intre frati. I-au rupt pixda, au mutat-o la alta scoala, sa-i deranjeze si pe altii. La scoala de corectie cu ea.
12
1
bagami-as pla'n masa de j*****a dracului! nu e ba nici un ciutan mai acatarii pe acolo sa-i fura un capac sa-i dea reset de fabrica! ce pzd masii!?si cu toti asa zisii profesori care se cred Dumnezei se poate rezolva elegant ...dar trebuie vointa...
11
6
Vedeti ce se intampla la scoala generala Nr.3-CiprianEste Porumbescu. Invatatoarea de la cl.1C timoreaza copii.Daca nu luati masuri,o sa luam noi,parintii.Este ultimul avertisment.Aceasta invatatoare trebuie sa plece din aceasta scoala.
6
9
Este o viitoare matroana din oras fata
13
2
Fata traieste după deviza "noi suntem copii orfany n-avem mama n avem tata suntem blestemati de soarta"
12
6
În aceasta școală exista o profesoara de matematica, ANDREI GABRIELA, care a agresat constant copiii ,lovidu-i și tapand la ei .În momentul când s-a făcut sesizarea, doamna director Nicolai a mușamalizat toată povestea iar individa a fost promovată ca și director interimar. De la ISJ mi s-a transmis ca să o las mai moale cu reclamația pentru că ei reprezinta o casta și copilul va avea de suferit indiferent de școala în care va merge. Motivația directoarei în fața a treizeci de părinți a fost următoarea: soțul profesoarei agresoare e în Anglia de șase luni și ea nu a mai văzut bărbat de atunci.....de aceea zilnic lovește copiii.La fel a procedat și când a activat la centrul Antonio...
12
14
O inerva si jegosu ala. Fata e ok , dobitocu ala o ameninta cu bataia dupa ore. E urat sa te ameninte cu bataia o javra de baiat. Ca fata te sperii. De la amenintari cu bataia urmeaza si violenta. Cine ameninta cu bataia chiar o pune in splicare, nu se ameninta degeaba. E caz de Politie, Amenintarea cu bataia e fspta penala.
6
33
Nepotul meu este elev în clasa a3a si de la clasa 0 se confruntă în clasă cu un coleg care are acelasi comportament.Doamna căruia i-a fost încredintat în plasament deja este în varstă și nu-l poate controla.Problema este că deranjează orele,vorbeste urat cu profesorii ,enervează colegii extrem de rău.Doamna învatătoare a anuntat directorul si atat,nu se pot lua măsuri.In Romania dacă esti copil normal nu ai drepturi si nici dacă esti roman.Nu înteleg cum un copil bun la învatatură,olimpic,educat care nu cere statului nimic e înjosit de un copil care traieste din banii statului si nu se ia nici o măsura.Școala a propus ore de terapie cu un psiholog dar doamna e în varstă si nu îl duce.DGASPC Constanța dormiți și nu vedeți că unul din copii vostri creează probleme la Cernavodă.Nu vedeți caracterizările,așteptati ca să se întample lucruri grave si apoi să interveniți.
34
2
24 de ore de la oprirea estimata a caldurii de 9 ore, caloriferele sunt tot reci iar afara sunt zero grade
15
6
Sunt puscarii pt minori
28
4
Integrararea este imposibila, se bate moneda pe nediscriminare si sanse eagle dsr este o utopie. Trebuie scoasa si ea si alti psihopati din clasa respectiva si xopiii lasati sa invite si sa fie linistiti. Asta e din orfelinat aruncata de parinti on carca societatii. La scoala speciala de handicapati cu ea. Afara
40
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510