REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
28° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

EXCLUSIV! Polițiștii au DESCINS peste afacerea ”Plaja Corbu”; lucrările trebuie DEMOLATE

EXCLUSIV! Polițiștii au DESCINS peste afacerea ”Plaja Corbu”; lucrările trebuie DEMOLATE

Replica API 11 martie 2022 | 15:07 5434

Polițiștii constănțeni, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcții București, în colaborare și inspectorii constănțeni, dar și Garda de Mediu, au descins joi, 10 februarie, pe plaja Corbu, acolo unde se contruiește cartierul rezidențial. Firma care realizează proiectul este Logis Project SRL. Subiectul a făcut mare vâlvă, motiv pentru care organele de control s-au autosesizat. A fost dispusă oprirea lucrărilor, demolarea acestora până pe 15 aprilie, în urma constatării mai multor neconformități.

Vorbim despre proiectul ce vizează începerea construcției complexului complexului turistic de lux, cuprinzând 24 imobile de mari dimensiuni, situat pe plaja sălbatică din localitatea Corbu.

Ce spun polițiștii!

Urmare a apariției în spatiul public a unor informații referitoare la construcția unui complex rezidențial de locuințe, pe plaja Corbu, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei Delta Dunării, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări, fiind constatate următoarele:

La data de 10 februarie a.c., reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții au dispus oprirea lucrărilor, în urma constatării unor neconformități.

La data de 26 februarie a.c., întrucât executantul construcției nu a oprit lucrările, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora, potrivit Legii 50/1991.

În cursul zilei de ieri, 10 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Constanța și Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării au efectuat un control în zona menționată, fiind constatat faptul că, în faza de execuție a celor 24 de corpuri de locuințe, nu au fost respectate prevederile acordului de mediu.

Astfel, societatea comercială (beneficiarul investiției) a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 de lei, precum și măsura complementară de sistare a activității de construire a imobilelor, desființarea lucrărilor și aducerea terenurilor la stare inițială.

VIDEO 1:

Primarul Vasile Lumânare... nu are nimic de declarat

La doar o lună și jumătate după ce a preluat mandatul de primar, pe 18 decembrie 2020, Vasile Lumînare a semnat autorizațiile de construire.

Contactat pentru un punct de vedere, alesul șef a spus că nu are nimic de declarat.

Păi, ce ar avea de spus în apărarea lui, atâta timp cât mai multe instituții ale statului spun că avizele, autorizațiile emise nu sunt în conformitate cu legea. Va trebui, însă, să declare în fața instanței. Și, cum avem informații că s-a deschis și dosar penal în acest caz, va trebui să declare și în fața anchjetatorilor.

VIDEO 2:

Precizăm că Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), aflată în subordinea Ministerului Mediului, a avizat favorabil acest proiect imobiliar prin Avizele nr. 41/24.09.2020 și 42/24.09.2020, se pare, cu încălcarea prevederilor legale menționate și ignorarea completă a modului în care această construcție va afecta ecosistemul natural

Ce spune Comisariatul Rezervației Biosfera Delta Dunării

În cursul zilei de ieri, 10 Martie 2022, comisari din cadrul Comisariatului Județean Constanta si Comisariatului Rezervației Biosfera Delta Dunării au efectuat verificari impreuna cu reprezentantul IPJ Constanta, la cele doua proiecte imobiliare din comuna Corbu. S-constatat ca nu sunt respectate prevederile din acordurile de mediu emise de APM Cta. Societatea a fost amendată cu 100.000 lei si sancțiune complementara de desființare lucrări si aducerea terenului la starea inițială. Măsura prin NC de sistare lucrari, desființare lucrări termen 15.04.2022.

Mai exact, nu s-a respectat varianta aprobată prin acordul de mediu, fundațiile s-au realizat din piloni de beton armat, și nu din piloni metalici, planșeele nu s-au făcut din grinzi de lemn, etc.

Cine este unicul asociat al firmei Logis Project!

Societatea cu sediul în Ovidiu este deținută de Cristian Ionuț Rusu și are ca domeniu de activitate dezvoltarea proiectelor de construcții. A fost înființată în anul 2008, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 16 milioane de lei, profit de aproape 3 milioane de lei și datorii de peste 14 milioane de lei. Cristian Stanciu este împuternit să se ocupe de mega proiectul de pe plaja Corbu.

Citește și:

Prefectul Coșa a atacat în instanță proiectul rezidențial de la Corbu

Mirela PASCAL, Andreea VREJOIU, Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le-a dat Pamanturi la Tagani gratis , ii place cardan gros de Tagan. Cade malul aici in spate si Gaju se f..e
6
0
Cine sa demoleze daca sunt. Numai boieti cu ochi albastri care au facit bani din hoti, sumt bagati pana la guvern astia caracatita
11
0
Ce tupeu! Auzi, sat pescaresc! Jegurile dreaq!
16
0
primarul ala trebuie sa vada puscaria pe interior .
23
1
Bine ca au intervenit autoritatile, altfel erau in stare sa teansforme biosfera in ghena de gunoi cu fitze....
24
2
In sfarsit, au intervenit la timp. Dar cum au putut sa demareze astfel de lucrari tampite?
31
2

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768