REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
29.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Exclusiv! RAR Constanța, somată să evacueze spațiul de pe Eliberării

Exclusiv! RAR Constanța, somată să evacueze spațiul de pe Eliberării

Replica API 20 iulie 2022 | 23:49 6094

Registrul Auto Român (RAR) Constanța are grave probleme, după ce conducerea Primăriei Constanța a demarat procedurile în vederea construirii unui parc pe terenul pe care, încă, funcționează instituția. Deși au fost înștiințați, încă de acum un an, că trebuie să-și caute alt sediu, reprezentanții Registrului nu s-au grăbit să rezolve problema. Inițial, Primăria Constanța le-a oferit un spațiu însă nici până astăzi RAR nu și-a făcut bagajele. Motivul? Chiria prea mare... de 7000 de euro pe lună. Timpul trece, iar până pe 31 iulie trebuie să elibereze clădirea, fiind notificați în acest sens. Strânsă cu ușa, conducerea RAR a dat sfoară în țară că-și caută sediu.

În urmă cu mai bine de un an, city managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, a anunțat că Registrul Auto Român (RAR) Constanţa, situat pe strada Eliberării, fix sub balcoanele constănțenilor, pe locul fostei baze RATC, va fi mutat, iar în locul lui va fi amenajat un parc. Terenul ar urma să fie inclus în Registrul Spațiilor Verzi, după ce i se va schimba destinația.

Primăria le-a dat terenul, dar l-au refuzat

În februarie 2021, consilierii locali au aprobat o hotărâre prin intermediul căreia urma să fie dat în folosința instituției un imobil pe strada Industrială, nr. 10, cu o suprafață de 8.870 de metri pătrați, pentru a-și putea desfășura activitatea și pentru a putea construi un nou sediu.

RAR nu vrea să plătească 7000 de euro chirie, caută alt sediu

Deși tranzacția trebuia să se încheie într-o lună de la aprobarea hotărârii, iată că suntem în luna iulie 2022, iar RAR pare să nu se dea dusă din clădirea în care a funcționat ani de zile. Motivul? Chiria prea mare pe care Primăria Constanța a impus-o, și anume 7000 de euro pe lună.

Strânși cu ușa de Primăria Constanța, care i-a notificat ca până la finele acestei luni să evacueze sediul, au dat sfoară în țară. Au lansat o licitație în vederea închirierii unui imobil-teren şi hală.

Cere ca terenul să aibă o suprafață cuprinsă între 5.000 mp - 10.000 mp pentru parcare şi flux intrare-ieşire autovehicule, accesul la teren să se facă dintr-un drum existent fără restricţii de tonaj, pe care pot circula autovehicule de trafic greu (ce au tonaj până la 40 t) şi să fie facil pentru toate tipurile de vehicule, de pe ambele sensuri de circulaţie. Să fie branşat la utilităţi. Totodată, imobilul clădire trebuie să includă o hală cu următoarele caracteristici: să permită accesul corespunzător tuturor categoriilor de vehicule şi să îndeplinească cerinţele legale privind sănătatea şi siguranţa persoanelor, fluxul de tranzit al vehiculelor prin hală trebuie să fie continuu, să dispună de birouri pentru personalul reprezentanţei (36 persoane), o sală pentru casieria unităţii, grupuri sanitare pentru clienţi şi personal (B/F), o sală de aşteptare pentru clienţi.

Ofertele vor fi deschide pe 22 iulie, iar cu puțin noroc, și dacă nu vor fi contestații, se va putea încadra în termenul impus de primărie, pentru evacuarea spațiului de pe Eliberării. În cazul în care nu vor fi ofertanți, licitația se va relua, asta însemnând că va depăși termenul. Rămâne de văzut ce se va întâmpla!

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
zguma e iubirea vietii mele! nu va loati de ea ca va sparg!
0
0
Feliciu isi regleaza jocurile in planetare cu una, nu cu unul.
0
1
Si pun pariu ca d-na O. s-ar fi multumit si cu un mecanic care sa-i mai regleze si ei directia din cand in cand, dar RAR nimic..
0
0
Daca baietii de la RAR n-au fost atenti cu D-na Ovaresian...asta e. Spaga se imparte, nu se baga toata in buzunar.
0
0
pai nu pleaca, ca se ascunsese bine acolo, ce mergea treaba
2
0
pleaca RAR vin basculatele si praful sa se faca bloc de "lucs"
1
0
de acolo ca m-am saturat de toti imbecilii care blocheaza drumul cu rablele venite la RAR!
0
0
a mea si a tovarasilor mei!
0
0
Fosta baza RATC din chiliei a cui mai e?
0
0
este RATC. Primaria da terenul altora? Sa dea de la Feliciu!
0
0
Am dat da cica este putin!
0
0
Dati-i spaga si scapati !
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513