REPLICA ONLINE CONSTANTA

29° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Exclusiv! Scandal uriaș la Damen Mangalia, după o toxiinfecție alimentară în masă! Video

Exclusiv! Scandal uriaș la Damen Mangalia, după o toxiinfecție alimentară în masă! Video

Replica API 29 august 2022 | 00:00 11291

Incredibil! Mai mulți angajați din șantierul Damen Mangalia au suferit toxiinfecție alimentară săptămâna trecută, însă nimeni nu a anunțat și nu a informat nimic! 142 de angajați din șantier au semnalat stări de rău, după ce au consumat preparatele puse la dispoziție de firma de catering angajată de companie. Oamenii au mers la cabinetul din interiorul societății, iar medicul de aici le-a dat tratament. În timp ce DSP susține că nu a raportat nimeni situația, lucrătorii din șantier spun exact contrariul: li s-a dat număr de înregistrare în urma sesizării și au fost informați că la firma de catering s-au găsit neonformități.

Firma de caterig care se ocupă de masa zilnică a angajaților Șantierului Damen Mangalia este Maha Pub Partener SRL, aceeași care are contract și cu Primăria Mangalia, pentru evenimentele pe care le organizează. Societatea se află, astăzi, în mijlocul unui scandal uriaș, după ce zilele trecute ar fi livrat mâncare alterată. 142 de angajați au suferit toxiinfecție alimentară după ce au consumat preparatele, cu toții ajungând la cabinetul medical din incinta șantierului pentru tratament.

localul unde s-au preparat alimentele

Situația este cu atât mai gravă cu cât, spun unii, se încearcă mușamalizarea cazului. Și sunt câteva semne de întrebari. În timp ce DSP ne-a spus că nu au primit sesizare din direcția șantierului, un angajat ne-a decalrat că instituția a fost informată și, mai mult, a vnit și cu un răspuns. ”DSP ne-a transmis că a efectuat control la firma de catering care a gătit și distribuit acele alimente și au identificat anumite neconformităț, respectiv neprezentarea diplomelor privind cursurile de noțiuni fundamentale de igienă ale personalului angajat, neexecutare tirajului epidmiologic al personalului angajat și depozitarea neconformă a produselor alimentare”. Numărul de înregistrare primit în urma sesizării la DSP este 24326/19.08.2022. Atunci, DSP de ce zice că nu știe de toxiinfecția în masă de la Șantierul Damen Mangalia?!

Managerul firmei de catering: Am avut controale, nu au găsit nimic

Pe de altă parte, și reprezentanții firmei de catering ne-au confirmat că DSP a fost anunțat, imediat după ce oamenii au început să se simtă rău. Inclusiv DSV și Poliția Economică au fost sesizate.

Managerul firmei, Liviu Axintoaiei, ne-a spus că a ieșit curat din toate controalele. ”Am avut, într-adevăr, controale. Au fost 1550 de pachete distribuite în ziua respectivă în santierul Ddamen. După ce am dus mancarea, în jurul orei 10.20, ea a fots consumata în jurul orelor 11.00, 12.00, o mare parte din pchete s-au dus in containere, neavând spațiu corespunzător de depozitare... unii au luat acasă. Am fost controlați imediat după ce a plecat mâncarea. Din controlul DSP, nu s-a găsit nimic în neergulă, marfă alterată sau stricată. Și în urma controlului DSV am fost în regulă. A doua zi le-am dat 700 de pachete. Daca era problema de la noi, era un număr mult mult mai mare de toxiinfecții.. Cei de la Dsp au spus că nu a fost niciun niciun internat la Spitalul Mangalia”, ne-a declarat Liviu Axintoaiei.

Axintoaie: Este efectul de turmă, probabil e regizat

Acesta nu cred în numărul mare de îmbolnăviri și spune că este un efect de turmă. ”Există acea chestie de turmă. Dacă unuia îi e rău, le este și altora. Eu am fost verificat peste tot, unde s-a gătit, condițiile, au fost în regula toate. Probabil e chestie regizată”, a mai spus managerul firmei de catering.

Angajat Damen: Cabinetul medical din incinta șantierului nu a informat cazul

Unul dintre angajați ne-a declarat faptul că medicul din cadrul cabinetului medical din incinta șantierului nu a transmis nicio informare în legătură cu aceste cazuri de toxiinfecție alimentară, deși este obligatoriu. Mai mult, ne-a mai spus acesta, ”din răspunsul DSP reiese că firma a pregătit mâncarea la restaurantul Mexico din staiunea Jupiter”. Mai mult, acesta a precizat că unii colegi de-ai săi au ajuns la Spitalul Mangalia, fiind ulterior transferați la Spitalul Județean, însă managerul unității medicale din Mangalia, Alina Dan, ne-a declarat că are zilnic pacienți cu toxiinfecții alimentare, însă niciun caz de la Șantierul Damen.

Societatea Maha Pub Partener a fost înființată în anul 2019, iar unic asociat este Florentina Axintoaiei. În 2020, cifra de afaceri a fost dublă față de anul anterior, adică 4 658 514 lei, în timp ce profitul a fost de 1 125 485 lei, față de 497 205 lei cât a avut în 2020. Aceeași Florintina Axintoaiei mai deține și Maha Pub Catering, înființată anul trecut, iar pentru primul an de înființare cifra de afaceri a fost surprinzător de bună: 659 611 lei și profitul de 203.828 lei.

Vom reveni!

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca n-aveti minte si mancati de la machidoni, paziti wc-ul.
0
0
Firma asta aduce pachete si la primarie, sa pape domnitele directorilor tot, sa se faca mari.
1
0
Sa se faca verificari si la cantina din portul Constanta snc
0
0
s-a dus comisionul lui Mavrodin
0
0
si nici mancarea de la damen ca aia de la primarie
0
0
Este firma casei , cum sa se raporteze nereguli . Vreti sa ramana fara autorizatie de functionare . Angajati , sunt niste sclavi care trebuie sa taca , altfel ii da afara si cum in Mangalia este greu sa-ti gasesti servici . Tac si inghit abuzurile angajatorului
0
0
de ce nu scrieti de biserica care a luat foc la tomis plus,alte ziar scriu si de blocul distrus de alaturi, cand e cald mancarea se altereaza..la 33 grd..
0
0
a naibii contagiozitate raspandita in oras numai printre angajatii din santier!
2
0
gigii de ce e rau si e si bine!! ca ne pisam pe tine prostule
1
0
Circula un norovirus in tot orasul. Stie tot orasul ca orice belea ar suferi angajatii din acel santier,conducerea obedienta si servila romaneasca acopera si lucrurile pana la urma se ,,uita''. In cazul cu simptomele descrise,s-ar putea totusi sa nu fie firma de catering vinovata,ci pur si simplu contagiozitatea foarte ridicata a virusului raspandit in oras sa fie problema. Nici sa dai cu biciul aiurea nu e bine.E cald,lumea cam neglijeaza igiena ,sunt multe cauze posibile.
0
1
nu mai bagati batul in gard,a fost un virus.din 1500 de pomeni,250 au avut probleme.Romanul e nemultumit si cind ii dai de pomana,desi cere tot timpul!bizoni boscheti!
0
1
All the time !
0
0
Mwueee damen
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513