REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Exclusiv! Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea va fi prelungită până în Aurel Vlaicu. Video

Exclusiv! Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea va fi prelungită până în Aurel Vlaicu. Video

Valentina CAMARA, M.P. 26 noiembrie 2022 | 00:00 3728

Traficul reprezintă o problemă în ultima vreme în Constanța, iar nervii șoferilor sunt puși la grea încercare zilnic. Există, însă, și o veste bună, cel puțin pentru cei care locuiesc ori tranzitează zona Barbu Ștefănescu  Delavrancea. Primăria a demarat procedurile în vederea descărcării traficului de pe strada mai sus menționată pe bulevardul Aurel Vlaicu. Există, însă, un impediment: în zonă este o unitate militară, iar prelungirea urmează să se facă pe terenul MApN.

strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, care se termină în câmp

În ultimii ani, au fost făcute sistematizări în trafic făcute după ureche! S-au instituit zeci de sensuri unice, s-a descărcat traficul de pe o arteră și s-a încărcat pe alta, ajungând, astăzi, să producă miliarde de nervi în trafic șoferilor. Ei bine, în tot haosul acesta vin și vești bune. Cel puțin cel puțin pentru cei care locuiesc ori tranzitează zona Barbu Ștefănescu Delavrancea. Această stradă, care se termină într-un câmp, va fi prelungită, astfel încât traficul de aici, dar și cel de pe Baba Novac să fie descărcat pe Aurel Vlaicu.


Prelungim strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, să iasă în Aurel Vlaicu pentru că e foarte aglomerată.  Baba Novac și Prelungirea lui Barbu Ștefănescu Delavrancea se vor descărca în Aurel Vlaicu, una va avea un sens cealaltă alt sens.”, a declarat Virgil Chițac.

Video:

În ce stadiu se află prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Primăria Constanța are nevoie de acordul MApN, întrucât prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea se va face pe terenul Ministerului, în această zonă fiind o unitate militară. ”Pentru a prelungi Barbu Delavrancea, trecem printr-o unitate militară. În acest caz, am primit acceptul Ministerului Apărării Naționale, care ne-a dat avizul pe un PUZ, ca strada să treacă prin unitățile militare. Cele 2,7 hectare vor trece din administrarea statului și administrarea apărării naționale în administrarea noastră. ”,  a mai declarat primarul Constanței.

Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea

Când se va implementa proiectul de prelungire a străzii?

Consiliul Local va trebui să adopte o hotărâre cu care vor merge la Ministerul Apărării, pentru ca, mai apoi, Guvernul să adopte o altă hotărâre. „Va trebui să adoptăm o hotărâre de Consiliu Local în sensul acesta, să o ducem la Ministerul Apărării Național, iar acesta va emite o hotărâre de Guvern. După ce s-a emis hotărârea facem imediat proiectul și ne apucăm de stradă. Sigur, ne-au pus condiția ca,  în 5 ani, să nu facem altceva acolo. Este o întreagă formularistică și o întreagă birocrație pe care nu avem cum să nu o respectăm.”, a declarat, într-un interviu acordat ziarului Replica, Vergil Chițac.

Video mai jos cu declarațiile lui Chițac:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vom apuca noi pana se liciteaza ,contestatii,studii, nu au facut nimic este un haos in toata Constanta. Isi bat joc de noi abia astept alegerile caci cu P.N.L+P.S.D dezastru si pe plan local si national
0
0
sa vedeti ce blocuri de "lucs" si ce "residence "or sa rasara pe acolo
5
0
Faceti strada si pe langa gardul cimitirului de pe str. Baba Novac, asa cum prevede planul urbanistic. Zona este plina de moloz de la lucrarile RAJA Constanta.
8
0
Un lucru bun.Primaria sa aiba in vedere str Eliberarii -permite lărgirea la 4 benzi.Strada are 2 benzi iar traficul este infernal pe aceasta artera de circulatie.Facem praf bd IC Brătianu,care arată foarte bine,banii pentru distrugerea bd Brătianu ar putea fi folositi pentru lărgirea str Eliberarii,insa planul autorităților locale este clar - desfiintarea locurilor de parcare de pe bulevarde
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513