REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
12.5° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Exercițiul Ramstein Legacy24, cu trageri de luptă reale, desfășurat în poligonul Capu Midia

Exercițiul Ramstein Legacy24, cu trageri de luptă reale, desfășurat în poligonul Capu Midia

A.F. 15 iunie 2024 | 00:00 782

Exercițiul NATO Ramstein Legacy24 s-a desfășurat în perioada 3-14 iunie, în poligonul Capu Midia, județul Constanța, integrând structuri de apărare aeriană și antirachetă. Aproximativ 1.300 de militari români și aliați din Republica Cehă, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia și Ungaria au participat la RALY 24. Exercițiul contribuie la creșterea interoperabilității și la exersarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor pentru operațiuni defensive. În timpul acestui exercițiu, participanții au certificat pregătirea operațională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target „PATRIOT” prin doborârea unei ținte vii în poligonul de pregătire din Capu Midia.

Exercitiul Ramstein Legacy24, cu trageri de lupta reale, desfasurat in poligonul Capu Midiafoto: Bogdan Pantilimon, Romanian Air Forces

Acesta a fost al doilea exercițiu tactic de apărare aeriană cu sistemele PATRIOT ale României, primul având loc în noiembrie 2023. România a demonstrat un nivel ridicat de expertiză tehnică și competență, pentru a se apăra împotriva amenințărilor aeriene avansate. Încheierea cu succes a exercițiului Ramstein Legacy demonstrează că România are capacitățile de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul național.

Exerciții precum Ramstein Legacy demonstrează, de asemenea, conducerea și angajamentul României față de securitatea aliată, inclusiv capacitatea de a găzdui forțe NATO și de a utiliza cele mai moderne sisteme de apărare într-o coaliție multinațională. RALY 24 este unul dintre zecile de exerciții care îmbunătățesc interoperabilitatea NATO și consolidează apărarea colectivă.

Exercitiul Ramstein Legacy24, cu trageri de lupta reale, desfasurat in poligonul Capu MidiaGeneralul Van Wagen și Generalul Baraboi

În plus, acest exercițiu încheiat cu succes consolidează și mai mult Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, în domeniul militar și al securității. „Prin antrenament comun, armata română și aliații NATO contribuie la poziția de descurajare și apărare a Alianței, demonstrând capacitatea de a desfășura și integra forțele NATO în timp util”, a declarat însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Michael Dickerson. „Acest exercițiu cu trageri reale” a continuat el, „este încă un exemplu al capacității României de a descuraja amenințările regionale, de a apăra România și de a contribui la apărarea colectivă a NATO”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tinta vie? Au facut-o frigarui
1
0
Iar tremură Putin
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515