REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
21.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Expert: Aceste ingrediente ale șamponului duc la căderea părului

Expert: Aceste ingrediente ale șamponului duc la căderea părului

A.F. 7 decembrie 2023 | 00:00 244

Scopul principal al șamponului este de a spăla părul și de a avea grijă de el. Dar, uneori, aceste produse pot conține ingrediente îndoielnice care nu numai că deteriorează părul, dar pot contribui chiar la căderea și ruperea părului.

Expert: Aceste ingrediente ale samponului duc la caderea parului

Ingredientele din șampon care duc la căderea părului

Trichologul Kerry Yates ne împărtășește care sunt acestea. Potrivit ele, este vorba de silicoane și uleiuri grele.

"Stați departe de silicoane. Acestea pot bloca foliculii dacă sunt folosite direct pe scalp. Când sunt folosite ca balsam, pot îngreuna părul fin, lăsându-l gras și fără viață", spune trichologul Kerry Yates.

Ea sfătuiește să alegeți un șampon care nu conține siliconi și uleiuri grele.

"Cel mai bine este să folosiți un produs de curățare blând, care conține surfactanți blânzi și ingrediente naturale care curăță eficient scalpul", adaugă Yates.

De asemenea, expertul nu recomandă folosirea șampoanelor tari.

"Nu toate produsele de spălare a părului sunt create la fel. Stați departe de orice produs care promite proprietăți de super-curățare. Acesta nu este destinat utilizării zilnice și poate provoca stări inflamatorii la nivelul scalpului. Dacă aveți un astfel de produs, nu-l folosiți mai mult de o dată pe lună și folosiți-l cu moderație", explică trichologul.

Trichologul a comentat, de asemenea, utilizarea șampoanelor uscate.

"Majoritatea oamenilor folosesc acest produs în mod incorect. Ar trebui aplicat pe păr și apoi clătit, eliminând în același timp și contaminarea", spune Yates.

"Dar, în schimb, majoritatea oamenilor îl lasă pe scalp, ceea ce face ca acesta să se acumuleze timp de mai multe zile. Acest lucru poate duce la blocarea, inflamarea și deteriorarea foliculilor", explică trichologul.

Cum să ai grijă în mod corespunzător de sănătatea părului tău?
Expertul sfătuiește să nu vă spălați părul în fiecare zi, deoarece nu este bine pentru scalp.

"Spălați-vă părul o dată la două zile. Utilizarea zilnică a produselor de curățare poate provoca uscăciunea și iritarea scalpului", explică trichologul.

De asemenea, ea sfătuiește să nu purtați coafuri strânse pentru că tragerea constantă a părului va deteriora foliculul și va împiedica creșterea normală.

Trichologul Kate Holden spune că nici abținerea de la spălarea părului timp de câteva zile nu este bună.

"Spălarea părului este vitală pentru a menține nu doar curățenia, ci și sănătatea scalpului", a spus expertul.

"Șamponul îndepărtează uleiul, mătreața, murdăria, impuritățile, microorganismele dăunătoare și reziduurile de produse de îngrijire a părului care pot irita scalpul și pot face coama încâlcită și uscată ca paiul", a precizat trichologul.

Kate a mai precizat că folosirea unui șampon care nu este potrivit pentru tipul tău de păr poate provoca, de asemenea, daune sau supraîncărcare, ceea ce poate duce la deteriorări în timp.

"Să nu-ți speli părul cât mai mult timp este inutil, dar nici nu ar trebui să îl speli prea des", a adăugat ea, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513