REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Experți: Acest ingredient de gătit poate fi periculos pentru sănătatea ta

Experți: Acest ingredient de gătit poate fi periculos pentru sănătatea ta

A.F. 26 iulie 2024 | 00:00 98

Menținerea sănătății intestinelor este importantă pentru bunăstarea generală, dar probleme precum gazele și balonarea pot perturba viața de zi cu zi. Deși mulți s-ar putea să nu știe, anumite ingrediente culinare pot agrava aceste simptome, provocând disconfort și indigestie.

Experti: Acest ingredient de gatit poate fi periculos pentru sanatatea ta

Este important să fim atenți la ingredientele pe care le punem în corpul nostru, iar alegerea alternativelor prietenoase cu intestinul poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la promovarea unui sistem digestiv îmbunătățit.

Nutriționiștii Renato Fernandez și Steve Theunissen au subliniat că unul dintre cele mai comune și populare ingrediente pe care mulți le folosesc la gătit este adesea vinovat de problemele digestive, scrie „She Finds”.

Ce ingredient popular cauzează adesea probleme digestive?

Nutriționiștii au indicat usturoiul ca fiind unul dintre principalii vinovați care afectează negativ intestinul. Deși este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și gustul bogat, uneori poate contribui la disconfortul digestiv, inclusiv gaze și balonare.

Usturoiul este, de fapt, un vinovat comun atunci când vine vorba de a provoca gaze, balonare și probleme de sănătate intestinală. „Acesta face parte din categoria alimentelor care sunt slab absorbite din tractul gastrointestinal în sânge”, explică Fernandez.

El adaugă că „din cauza digestiei lor slabe, aceste alimente atrag apă în intestine și bacteriile le fermentează, ducând la acumularea de gaze în intestine”.

El a explicat și motivul pentru care usturoiul poate avea un astfel de efect asupra intestinelor. Fernandez explică faptul că usturoiul este bogat în fructani, un tip de carbohidrați fermentabili care se găsesc și în alimente precum ceapa, prazul, ceapa, grâul, secara, inulina și rădăcina de cicoare. Oamenilor le lipsește enzima necesară pentru a descompune fructanii, ceea ce înseamnă că aceștia nu pot fi absorbiți în intestinul subțire, unde are loc cea mai mare parte a absorbției nutrienților.

Nutriționiștii au evidențiat o alternativă excelentă dacă aveți probleme cu usturoiul

Dacă usturoiul vă provoacă probleme digestive, există câteva alternative mai blânde pe care le puteți încerca. Potrivit nutriționiștilor, ghimbirul este o alegere excelentă, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și calmante digestive.

„Ghimbirul este o alternativă naturală excelentă. Acesta conține compuși precum gingerolul care ajută la relaxarea tractului intestinal, reduc balonarea și promovează mișcarea lină a alimentelor prin sistemul digestiv. Acest lucru nu numai că ameliorează orice disconfort, dar îmbunătățește și absorbția nutrienților”, conchide el, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436