REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Explicațiile incredibile ale unui taximetrist constănțean, care rula fără aer condiționat și umfla prețul! Video

Explicațiile incredibile ale unui taximetrist constănțean, care rula fără aer condiționat și umfla prețul! Video

Replica API 23 august 2022 | 22:35 6605

Chiar dacă știu că sunt controale cu agenți sub acoperire și riscă să rămână fără licență, unii taximetriști din Constanța nu se pot abține să nu fenteze puțin legea și, astfel, să păteze imaginea taximetriei, și așa destul de șifonată. În urma mai multor sesizări cu privire la comportamentul taximetriștilor, reporterii Replica au dat de o situație similară. Rezultatul: prețul mai mare față de cel generat de aplicație, iar aerul condiționat nu funcționează....

Unii taximetriști țin morțiș să distrugă imaginea taximetriei, cel puțin la Constanța. În contextul războiului dus între ei și șoferii Bolt și Uber, aceștia uită un aspect important: clientul. Astfel, acuzațiile către ridesharing curg din partea taximetriștilor, fiind nemulțumiți de faptul că alternativii nu sunt supuși controalelor ca și ei, însă, de partea cealaltă, nu știu cum să mai ”ciupească” clientul. Un ”fenomen” întâlnit la malul mării este legat de condițiile din taxi. Chiar dacă legea spune clar că un taximetrist nu obține licența dacă nu are mașina dotată cu aer condiționat/climă, iată că anumiți șoferi preferă să nu-l folosească, pentru a economisi combustibil, cel mai probabil.

În acest context, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a specificat clar într-un interviu acordat ziarului Replica de Constanța că vor fi controale, iar cei care sunt depistați că recurg la aceste metode vor rămâne fără licență.

O altă problemă semnalată de către cetățeni a fost legată de aplicația FreeNow, prin care poți comanda și taxi. Oamenii s-au plâns de faptul că pe aplicație li se afișează un preț, iar la finalul cursei acesta este mai mare.

Reporterii Replica au dat de o situație similară: primul taximetrist ieșit în cale a procedat exact cum au spus oamenii.

În cursul zilei de luni, 22 august, Marius a venit cu o Dacia Logan, în zona Salvare, comanda de taxi fiind efectuată prin aplicația mai sus menționată. Prețul afișat în aplicație era cuprins între 11 – 13 lei pentru cursa solicitată.

În vehicul nu funcționa aerul condiționat, cu toate că afară era un aer de nerespirat. Întrebat de acest aspect, șoferul a spus că nu funcționează pentru că a avut un accident rutier. Știe că nu are voie să circule în asemenea condiții, știe că riscă să i se suspende licența, după cum a spus chiar el, știe că sunt controale, dar totuși se află pe traseu pentru că...

Ajunși la destinație, reporterii Replica au primit și confirmarea legată de preț: 17 lei, chiar dacă pe aplicație era între 11 și 13 lei. Explicația șoferului a fost că aplicația nu calculează aglomerația sau staționările.

La un moment dat, taximetristul a spus chiar și: ”ce treabă am eu cu aplicația?”

”Păi nu prin aplicație ați venit? Nu prin aplicație am făcut comanda?”, au spus reporterii.

”Ba da...”, a spus taximetristul, încercând să se scuze prin faptul că nu știe nici el de ce...

De menționat este că aplicația respectivă se va închide începând cu data de 1 septembrie. Și poate că problema era chiar de la aplicație, dar clientul ce vină are? Situația trebuie rezolvată între taximetriști și aplicația în sine.

”Vor fi agenți sub acoperire și, în momentul în care aceste lucruri se vor adeveri, licențele vor fi retrase”

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat chiar despre aceste nereguli ale taximetriștilor.

Video:

”Suntem foarte atenți la genul acesta de comportament. Nu există o zi în care să nu primim cel puțin 10 reclamații, astfel vă îndemn să veniți către noi și să semnalați problemele. Se vor face controale, vor fi agenți sub acoperire și în momentul în care aceste lucruri se vor adeveri, aceste licențe vor fi retrase. Există un regulament în picioare, care este foarte strict, iar o parte dintre taximetriști nu-l iau în calcul și pare că își bat joc de el. Să nu uităm că serviciul de taxi este un serviciu public, în interesul cetățenilor. Aerul condiționat este obligatoriu când îți iei o licență. Suntem disponibili pentru cetățeni și îi îndemn să ne transmită sesizările și avem toleranță zero față de genul acesta de comportament. Am pe cineva în audiență care vrea să vadă de ce i s-a ridicat licența. Voi avea din ce în ce mai multe audiențe pe genul acesta de probleme”, a explicat Ionuț Rusu.

Puteți urmări interviul integral aici: Viceprimarul Ionuț Rusu: Vor fi agenți sub acoperire în taxiuri și licențele vor fi retrase! Video

L. B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrajeli, Constanta este unul dintre cele mai mizerabile orase din Romania , la propriu si la figurat, cu edili incompetenti care-si bat joc si umilesc concetatenii pe care-i considera p****i din moment ce i-au votat
2
0
E casatorit cu o saracie de specie rara , anca uda , o uratenie pe cale de disparitie , care ii conduce saracia cu 3 -0 la ei acasa !
1
0
Majoritatea taxiurilor sunt cotete conduse de scursuri ale societatii! De evitat!
1
0
Ce sa faci cu fraierica asta , a luato si pe anca aia de le scorlaie matele de foame ! Tasu lu anca e agarici la damelu ! A facut ala proiecte pe ei , daca nu de la stejaru nu ieseau !
1
0
Sa batut cu carageaua ! Trage cu p**a in el carageaua cand vrea el ! Ea luat tot laptele !cheliosu gicu ii da avantaj 3 0 lu robert la smekerie !
1
0
Omul de sub tine a spus asha pentru ca scuza asta se practica in Romania peste tot,asha spun politicieni unui partid cand sunt prinshi"pe mine m-ati gasit ia uitativa la celalalt",sau politisti care au spus ca ei au salariu mic in comparatie cu judecatori si exemplele pot continua cu totzi hotzi prinsi sau profitori sistemului de legi din Romania,unde dupa mintea astora cine nu fura sau nu profita de functia pe care o are este un prost,dupa care tot astia vin cu fraza"Romania este o colonie"de parca nu astia care au fost la putere in Romania le-au vandut strainilor tot ce era bun in tara asta.
1
0
Cine nu stie sa nu comenteze aplicatiile ca star taxi sau free now afiseaza un pret orientativ bazat pe nedia tarifelor celor abonati. Dar atunci cand accepta comanda clientul vede si tariful practicat de taxi si il alege pe cel care vrea dar mai bine mergeti cu uber sau bolt sa plece banii afara din tara si sa fie sclavi mai multi ca si asa nu prea va duce mintea. Putin ala nu e asa p***t
1
0
De aia aveti imaginea asta de escroci! Cum sa fie corect cand a fost mai mare decat spunea aplicatia??
2
0
Tariful a fost corect , de bun simt , fara smen...afisat pe ceas si casa de marcat ! Mergeti in fata garii , sa vedeti acolo japca ...mergeti prin Statiune, sa vedeti cum ii jecmaneste pe turisti !
1
0
Invarte foarte bine de volan !
1
0
Articole de cancan-cancan. Jurnalisti-fripturisti!
1
2
Tarifele la taxi s-au marit de ceva vreme. Aplicatia calculeaza tot la 2.69 cat era inainte. Nu i-a mai interesat pe cei de la free now sa modifice tarifele probabil din cauza faptului ca se chinuie sa plece din tara.
2
0
Cred ca doamna traieste pe alta planeta. Cand mergi cu taxiul , unica metoda de masurare a distantei omologata este Casa de marcat, nu o aplicatie care face masuratori si calcule a distantei, nereale, fara nici o precizie. Dupa cate vad , la Replica este cineva care cauta sa si faca titluri si sa exagereze pe tema taximetriei. Pur si simplu loveste si denigreaza acest domeniu in mod repetat prezentand informatii denaturate. Aceasta nu este un ziar de informare corecta. S au schimbat multe la Replica in ultimii ani. A ramas doar numele. Nici anumiti jurnalisti nu fac cinste presei Constantene
2
0
controale domnule Rusu controale numai frecati manganu prin primarie ca de asta sunteti acolo pus sa faceti treaba !!!
1
0
Taurii ii avea la piatra neamt , avea si tolea , si tot stejaru !
1
0
Il mosteneste pe bunicasu , de a avea cap patrat , o batea pe tal madgearu !vasile madgearu avea 1000 tauri fictivi , urmeaza sa merg la dna !
1
0
N-am mai auzit pe nimeni dintre cunoscuti sa urce in taxi in ultimii 2 ani. Bolt sau Uber. Incercati si BlackCab, daca mai e in Cta
0
1
La NEVERSE TAXIURILE nu au mai fost un SERVICIU PUBLIC ?????? DE AVEAU INTERZIS IN PORTUL TOMIS ???? JEGURI CE SUNTETI STATI CA VIN ALEGERILE SI SA VEDETI CUM O SA CADETI DIN POD.....
0
0
Ziarul de kkt!Replica
1
1
Face magarii mari de tot la bolt ! Omu e fomist ! Mai ales ca acum urmeaza sa l ia astea pe taicasu cu taurii ! De o sa si vanda apartamente tot , o sa l dea si pe mitra al dicha din groapa !
0
1
...Bolt si Uber au relatii in parlament.... aia nu au nevoie de aparat de taxat, masina vopsita, preturi afisate pe usa, lumini pe masina ce indica liber, ocupat... baiii, unii smecheri si altii idioti?
1
0
Agenti sub acoperire? Uau! 007! Bond, James Bond!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513