REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.6° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
22.6° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

EXPLOZIA de la MEDGIDIA a AFECTAT structura de REZISTENȚĂ a BLOCULUI!

EXPLOZIA de la MEDGIDIA a AFECTAT structura de REZISTENȚĂ a BLOCULUI!

Replica API 30 ianuarie 2021 | 00:22 9654

O explozie a avut loc joi, 28 ianuarie, într-un apartament din zona Balada din Medgidia. Deflagrația s-a produs la o centrală termică. Structura de rezistență a blocului a fost afectată, dar nu se impune evacuarea locatarilor. După efectuarea expertizei tehnice, locatarii vor trebui să scoată bani din propriile buzunare pentru efectuarea reabilitării clădirii pentru că, se pare, apartamentele nu dispun de polițe de asigurare.

Cum s-a petrecut evenimentul

În Medgidia a fost semnalată joi, 28 februarie, o explozie într-un apartament de la etajul 2 al unui bloc aflat în zona Balada. Apelul la 112 a fost efectuat în cursul nopții, la fața locului deplasându-se două autospeciale de stingere din cadrul detașamentului Medgidia, un echipaj SMRUD și 2 ambulanțe SAJ. Vă reamintim că explozia nu a fost urmată de un incendiu. În urma exploziei 4 persoane au fost rănite, un bărbat a fost preluat de SAJ și transportat la spital, cu arsuri de gradul 2 și o femeie a fost preluată de SMURD cu atac de panică.

Structura de rezistență a blocului a fost afectată

Legat de acest subiect specialiștii în construcții au menționat faptul că structura de rezistență a blocului a fost afectată, dar nu se impune evacuare locatarilor. Mai mult decât atât, s-a deplasat și un perete exterior. Blocul în cauză este un P+3.

Structura de rezistență a blocului în cauză era făcută din prefabricate din beton armat. Se pare că, clădirile construite din prefabricate de beton armat sunt ieftine și accesibile populației. Pe lângă perete care s-a deplasat, au mai existat mai multe distrugeri inerente.

Imobilul riscă să cadă la un cutremur mai grav

Conform surselor noastre, chiar dacă peretele s-a deplasat, la acest moment, blocul fiind locuibil cu restricții pe zona afectată, prezintă pericol de cădere în caz de cutremur. Singurul lucru care poate să stabilească soluțiile pentru acest imobil este expertiza tehnică.

Locuințele oamenilor nu erau asigurate

În urma soluționării expertizei tehnice, oamenii vor fi nevoiți să suporte cheltuiala din propriile buzunare pentru că nu dispuneau de o poliță de asigurare facultativă a locuințelor. Mai mult decât atât, surse din interiorul anchetei au declarat că blocul în care s-a produs explozia a rămas de câțiva ani fără asociație de proprietari.

Medgidia, orașul bântuit de explozii

Vă reamintim că nu este singurul incident de acest gen pe raza municipiului Medgidia. Alte 2 explozii au avut loc în cursul anului ce tocmai s-a încheiat. Din fericire, nici acum, dar nici în trecut, nu au fost înregistrate persoane decedate.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu rezolva vrabie tot cu nepotu Genk betoane alea samd
1
0
Prostule,invata sa scrii corect gramatical dupa care,comenteaza specialistule
1
0
prostii ca tine ar trebui interzisi in societate
3
0
sa na pupi in poola pe toti cei cu centrale, radetul e risipa si imbogatire pentru smecheri s-a vazut ca incalzirea la gramada e faliment asa ca taci dracului cat despre ala cu reclama la asigure, mai citeste tu conditiile de asigurare la o polita de 2-300 pe an si vei vedea ca ai asigurat fix poola!!!
7
2
Gaz centralele la bloc ar trwbuie interzise eu care sunt la radet platesc exact cat plateste ala la gaz cand osa dispara radedul gazu osa fie mai scump decat benzina
5
9
care se sparg in figuri....platica
2
2
Acum se vede cat de inapoiati suntem, ce insemna o polita de asigurare in valoare de 200-300 de lei pe an?
11
3
Esti un prost structura de rezistenta nu este din placi prefabricate mai documenteazate inainte sa scrii ceva
17
2

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620