REPLICA ONLINE CONSTANTA

32° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
32° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Explozie de infecții respiratorii, în Constanța! Iată recomandările specialiștilor

Explozie de infecții respiratorii, în Constanța! Iată recomandările specialiștilor

Victor ROTARU 12 ianuarie 2023 | 00:00 2145

Dacă lumea credea că am scăpat de pandemie, situația actuală din spitale pare să dea mai multe păreri peste cap. România se confruntă în acest moment cu două crize medicale simultan, una legată de gripa sezonieră, și cealaltă de coronavirus, fiind pacienți care au fost diagnosticați pozitiv cu ambele boli. Mai multe state europene întâmpină probleme cu situația actuală sanitară, iar apariția subvariantei mutației Omicron a coronavirusului, „Kraken”, provoacă îngrijorare și temeri cu privire la un posibil nou val epidemiologic la nivel global.

Foto cu rol informativ

„Flurona” este termenul folosit la începutul anului 2022 de specialiști pentru a descrie primul caz de infecție simultană cu gripa sezonieră și COVID-19. În țara noastră, mai multe persoane au fost diagnosticați cu „Flurona”, iar pe 9 ianuarie 2023 s-a înregistrat și primul deces. La nivelul județului Constanța, pe 11 ianuarie a fost înregistrat primul caz de „Flurona”, la o femeie în vârstă de 70 de ani. Aceasta este nevaccinată pentru gripă, dar este vaccinată cu două doze împotriva coronavirusului.

Care este situația la nivelul județului Constanța?

Contactați de către reporterii de la Replica, reprezentanții DSP Constanța au declarat care este situația înregistrată la nivelul județului: „Situația epidemică la nivelul județului Constanța, la ultima raportare, indica următoarele cifre: IACRS (infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare) 3659, Pneumonii 880, Gripa 158. Toate spitalele de pe raza județului și-au adaptat programul de vizită la situația existentă.

Foto cu rol informativ

De asemenea, în acest context epidemiologic, DSP Constanța face și câteva recomandări către populație: respectarea cu strictețe a măsurilor igienico-sanitare; purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, slab ventilate; evitarea spațiilor aglomerate; în cazul copiilor care prezintă simptomele unei viroze respiratorii se recomandă izolarea și este important să nu meargă în comunități (grădiniță, școală, after school) pentru că pot răspândi foarte ușor infecția; evitarea contactului cu persoanele simptomatice; aerisirea încăperilor, sălilor de clasă sau a birourilor cu menținerea unei temperaturi de 18-20 grade C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iar manacati kkt cu epidemia voastra
0
5
Si ce plm vreti ba basinosilor,sa Stam in case sane punem chilotii pe muian?!daca sinteti ipohondrii si mate fine stati voi,du-va'n plm de imbecili!mincati sanatos,beti sanatos,futeti-va sanatos,nu VA infofoliti ca timpitii si VA plingeti ca e frig cind afara sint 10 C si nu o sa raciti sau alte inventii!pina acum n-a mai fost gripa?sau raceli?VA place sa va cacati pe voi...explozii,plandemii si alte inchipuieli idioate!hai sictir!
0
7
Asta e adevărat, toti tușesc strănuta și rar vreunu/vreuna sa își tina mama la gura când tușesc.Cei mai multi nesimțiți sunt elevi care cara boala, care o iau din grupurile lor, din clase.nu au pic de bun simt sa pună mana la gura.umbla ca oile prin autobuze, prin magazine, mall
10
2
Ce sa-i faci? Asa este neamul asta romanesc, o adunatura de nesimtiti si imbecili!
12
1
Faceți o tură prin autobuzele CT Bus, sa vedeți concert de tuse și strănut...și majoritatea fără masca sau nici măcar nu pun mana la gura când tușesc...
17
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436