REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
23.3° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

Explozie devastatoare în Marea Neagră. Atac de ultim moment. Video

Explozie devastatoare în Marea Neagră. Atac de ultim moment. Video

Mirela PASCAL 11 august 2024 | 00:00 1018

O explozie uriașă a avut loc în Marea Neagră, vizând o platformă offshore de gaze utilizată de forțele ruse, conform unei declarații făcute sâmbătă de purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, citat de Reuters. Marina și serviciile de informații militare ale Ucrainei au atacat și distrus platforma, despre care oficialii ucraineni spun că era folosită pentru spoofing GPS, punând astfel în pericol navigația civilă.

Explozie devastatoare in Marea Neagra. Atac de ultim moment. Video

Platformă offshore folosită de forțele ruse, atacată de Ucraina


Dmytro Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, a explicat pe Facebook că forțele ruse foloseau platforma pentru a induce în eroare sistemele GPS, ceea ce putea face navigația în zonă extrem de riscantă. „Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Pletenchuk.

Într-o înregistrare video postată de Pletenchuk, care surprinde explozia pe timp de noapte și incendiul ce a urmat, oficialul ucrainean a menționat că, cu câteva ore înainte de atac, forțele ruse au adus echipamente și personal militar pe platformă. „Nu erau civili acolo. Platforma nu își îndeplinea funcțiile normale”, a subliniat Pletenchuk, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii despre operațiune.

Reuters nu a reușit să verifice informațiile în mod independent, iar Moscova nu a oferit niciun comentariu oficial despre incident.

După anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, Ucraina a pierdut controlul asupra mai multor platforme offshore de gaze și petrol, unele dintre acestea fiind utilizate de forțele ruse în scopuri militare. Atacul recent reflectă intensificarea conflictului și preocupările Ucrainei privind securitatea în zona Mării Negre.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118