REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Joi, 10 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6878
21.8° Constanța Joi, 10 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6878
 

Explozie în trenul care transportă europarlamentari de la Strasbourg la Bruxelles! Video

Explozie în trenul care transportă europarlamentari de la Strasbourg la Bruxelles! Video

Virgil STOIAN 10 octombrie 2024 | 16:09 1731

O explozie a avut loc, joi, la locomotiva trenului care transportă europarlamentarii și stafful acestora de la Strasbourg la Bruxelles. Cauzele exploziei sunt deocamdată necunoscute.

Explozie in trenul care transporta europarlamentari de la Strasbourg la Bruxelles! Video

Pasagerii au fost îndemnați să se refugieze. Gara din Strasbourg este blocată, anunță Emmanuel Foulon, un ofițer de presă din Parlamentul European.

Explozie in trenul care transporta europarlamentari de la Strasbourg la Bruxelles! Video

Maria Grapini, europarlamentar, a declarat la, că asistenții ei sunt acolo şi a luat legătura imediat cu ei.

Este asistentul meu, el a trebuit să se întoască cu acest tren la Bruxelles. Asistenții mei vin cu trenul şi eu plec în ţară. Acum am vorbit cu Daniel, el este acolo. Explozia este la locomotiva. Sunt protejați, nu s-a întâmplat nimic legat cu accidente cu oameni şi acum sunt scoşi din zona respectivă. Nu li s-a pus dacă a fost un incident tehnic sau un incident provocat, dar mă bucur că este în afara pericolului. Nu urcaseră în tren nici asistenții, nici funcționarii, nici europarlamentarii şi atunci a fost mai simplu să-i evacueze", a spus Maria Grapini, europarlamentar.

Am fost alertați de personalul trenului să ieșim, și am ieșit în exteriorul gării. Acum pompierii, polițiștii, văd ce se îmtâmplă, am primit că ar fi fost o problemă tehnică, că locomotiva ar fi luat foc, probabil din rațiuni tehnice. Ne dorim să nu fie vorba de altceva. Eu nu am auzit nici o explozie, cu certitudine nu a fost o explozie foarte mare. Nu am văzut alți colegi români, în tren, poate luaseră avionul. Nu pot să spun cu certitudine că nu sunt victime. ” a transmis europarlamentarul român Nicu Ștefănuță.

Explozie in trenul care transporta europarlamentari de la Strasbourg la Bruxelles! VideoNicu Ștefănuță

Europarlamentarul Verzilor, Emma Wiesner, a scris pe rețeaua X că explozia a fost la locomotivă și se bănuiește că ar fi fost cauzată de o defecțiune tehnică.

Dramă la Strasbourg când trenul spre Bruxelles a explodat și a fost ulterior evacuat. Defecțiune electrică suspectă la locomotivă. Oricum, toți cei din echipă sunt în siguranță și cu o dispoziție bună, în ciuda circumstanțelor”, a scris aceasta.

Foarte mulți pompieri aici la gara Strasbourg - dar foarte puține informații. Evacuare haotică în care oamenilor li s-a spus să-și lase bagajele la bord doar după ce majoritatea plecaseră deja, cu bagajele lor”, scrie Pelle Geertsen, consilierul europarlamentarului danez Per Klausen.

Și Max Griera, jurnalist Politico, a scris pe rețeaua X despre haosul din gara din Strasbourg.

Întregul Parlament European este blocat în gara Strasbourg - incendiu într-unul din trenuri, întreg traficul este oprit”, scrie acesta.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a busit pagerul
2
1
Nu pot să cred! Iar a ajuns această Grapini europarlamentar?
8
1

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817