REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea: 4 oameni au murit, iar 5 au ajuns la spital. Video

Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea: 4 oameni au murit, iar 5 au ajuns la spital. Video

Andreea CONDURACHE 21 septembrie 2023 | 08:01 3110

În această dimineață, în dreptul localității Călimănești din județul Vrancea, a avut loc o explozie la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Explozie la o magistrala de gaz din Vrancea: 4 oameni au murit, iar 5 au ajuns la spital. Video

Evenimentul a fost soldat cu 9 victime, după cum urmează: 5 victime transportate prin diferite forțe la CPU Adjud cu arsuri pe suprafața corporală și 4 persoane carbonizate găsite de forțele de intervenție la fața locului și declarate decedate.

Explozie la o magistrala de gaz din Vrancea: 4 oameni au murit, iar 5 au ajuns la spital. Video

Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție : 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și 5 ambulanțe SAJ. 2 elicoptere SMURD (București și Galați) asigură transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

Totodată, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului. De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Explozie la o magistrala de gaz din Vrancea: 4 oameni au murit, iar 5 au ajuns la spital. Video

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție rămân active pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident.

Incendiul a fost lichidat.

Doi dintre muncitorii răniți în explozia din Călimănești, aduși cu elicopterele la București

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, urmată de incendiu, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti, a informat, joi dimineaţă, SAJ Vrancea.

Cele cinci persoane rănite în urma exploziei de la Călimăneşti au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii. "La ora 01,12, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare, în localitatea Călimăneşti, pentru o explozie urmată de incendiu la o conductă de gaze. S-a activat Planul roşu la ora 01,53. SAJ Vrancea a alocat cinci echipaje tip B în zona incendiului. Primele cinci victime s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Adjud. Trei victime au fost internate în spital. Pentru două victime s-a solicitat transferul din CPU Adjud către aeroportul Bacău cu echipaje SAJ de urgenţă tip C2. O victimă conştientă, de sex masculin, în vârstă de 61 ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic şi transportată la Aeroport Bacău, unde a fost preluată de un elicopter SMURD pentru transport la Spitalul 'Bagdasar Arseni' din Bucureşti. A doua victimă, conştientă, de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 40% din corp, a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic şi transportată la Aeroportul Bacău, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD pentru transfer la Spitalul Floreasca Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, Gabriela Moroş.

Video:

Video:

Prefect: Magistrala de gaze nu ar fi fost la o adâncime corectă

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat, joi, pe şantierul Autostrăzii A7 de la Călimăneşti, unde în cursul nopţii a avut loc o explozie la magistrala de gaze, că adâncimea la care se afla conducta nu ar fi fost cea corespunzătoare, de cel puţin 1,8 metri. "Clar este vorba de o eroare umană. Compania ştia că există această magistrală, dar aceasta n-ar fi fost la adâncimea corectă. Înţeleg că s-ar fi intervenit în 2017 ultima oară pe acest tronson şi ar fi fost remediate zonele cu degradare mai mare de 40%. Această magistrală a fost verificată în 2016 şi rezista, conform verificărilor, la o presiune de 45 de bari. Pe ea aveau, în timpul exploziei, 35 de bari, aşa o ţineau, deci sub 10 atmosfere decât cea dată din verificări. Da, e posibil ca şi factorul noapte să fi contribuit la acest incident. Organele de cercetare penală vor stabili acest lucru. Grav este în primul rând că au murit patru oameni, iar alţi cinci au fost răniţi. (...) Compania ştia că există această conductă şi aici va trebui să fie clarificat faptul că, după cum aţi putut observa într-o anumită măsură, şi eu - nu pare o adâncime tocmai în regulă pentru o magistrală. Ar trebui să fie la o adâncime mult mai mare. Cel puţin, la ce văd şi dintr-o estimare, până într-un metru are adâncimea. În mod normal, specialiştii spun că trebuia să fie la 1,80 metri de la nivelul primului strat de la autostradă", a arătat prefectul Nicuşor Halici.

El a precizat că lucrările la autostrada A7, în zonele care se suprapun cu traversarea magistralei, nu vor mai fi făcute decât după o analiză atentă.

"Sunt vreo 14 devieri ce trebuie făcute pe acest tronson de la Ţişiţa la Adjud şi era cunoscut (existenţa magistralei - n.r.). Până nu se va identifica exact, nu va mai fi efectuată nicio lucrare pe coridorul care se suprapune cu cele 14 zone de traversare a magistralei. Nu vreau să mă antepronunţ, asta este treaba organelor de cercetare penală să vedem magistrala dacă era la adâncime, nu era la adâncime, care era adâncimea", a spus Halici.

Dosar penal în cazul exploziei de la magistrala de gaze de la Călimăneşti

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au întocmit un dosar penal în cazul exploziei de la magistrala de gaze de la Călimăneşti, în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, dar şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă sau nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"La locul producerii exploziei, din cursul nopţii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofiţeri specialişti - Serviciul Investigaţii Criminale şi criminalişti care efectuează cercetarea la faţa locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, precum şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar cei care iau roxadustat nu inteleg ca nu e coincidenta explozia asta cu cealalta tot de la gaz
0
1
cine si cum au facut receptia lucrarilor la conducta de gaz??? cine a incasat banii pt "studiul de fezabilitate"?? Sa raspunda . Pacat de acei oameni, nevinovati, trimisi la moarte de nesatuii statului. Para-indaratul cit mai e ?? 20 sau 30 la suta? La reabilitarea caii ferate Bucuresti - Constanta, doar la fostul ministru ajunsese 20 milioane de euro.
5
0
Alo autoritatile ridicati-va curu de pa scaun si faceti-va treaba, incompetenta statului inseamna moarte. Bai mor oameni cu zile, cu familie si copii. Daca tot aveti salarii mari din taxe, fara sa faceti profit, sporuri, vouchere, concedii, chiar asa prosta.lai sunteti, nu puteti verifica acte?
9
0
Gata cu 2 mai?Cine sunt cei 9 papagali care s-au drogalizat cu pampalaul de pascu?
8
1
conducerile companiei si punctului de lucru sunt vinovate; compania este Spedition UMB a lui Dorinel Umbrărescu; nu există contract semnat pentru dirigenţia de şantier care era in sarcina lui grindeanu zice drula si care ar fi redus riscul accidentului; observatia cu adancimea corecta nu tine ptr ca suntem in romanica unde datele tehnice, proiectele tehnice si legile sunt optionale si ignorate sau modificate dupa bunul plac
9
0
Într-o țară de hoți nimic nu e sigur Câte evenimente sau întâmplat în r*mânia ultimul an nu sa întâmplat în toată Europa Mulți analfabeți au funcții de răspundere Nimeni nu verifică nimic decât la evenimente Statul nu are bani firme fantomă se îmbogățesc peste noapte r*mânia o junglă in UE
10
1
PNL? I-auzi!!! "PNL" da si mai bine pe bannere (nu alea pro-enclava ruza Serbia) la protestele idiotului util-Z-George Simion-Z, unde este asteptat sa suqa puIa de ziua sa, in ritm de aplauze de F0CI AURolace-SOSociste pesedisto-fesenisto-putiniste. Propun ca ROMANIA SA INARMEZE KOSOVO SI MOLDOVA in regim de urgenta, pentru demilitarizarea Serbiei. De acord? Eu zic sa da, caci ma pricep la sah! Maine poimaine ne trezim cu enclva ruZa Serbia inarmata nuclear precum Iran/Coreea de Nord sau chiar Belarus. Am dreptate sau nu am? DEMILITARIZAREA SERBIEI, TRANSNISTRIEI (eventual si a HUNgariei) si DENUCLEARIZAREA Muscoviei ("Federatia Ruza"). Apoi (RE)INARMAREA NUCLEARA A UCRAINEI, caci a fost rupt MEMORANDUMUL DIN 1994 semnat si de orcii Z din Muscovia ("Federatia Ruza"), deci Ucraina are tot dreptul sa mearga pana dincolo de Moscova, sa-si recapete armele sale nucleare ex-sovietice. Ori asta, ori adera la NATO. SIMPLU CA "BUNA ZIUA!". Ok, astea sunt principalele obiective pentru 2024!
58
8
LET ME GUESS! "GAZ PE FOC" pentru protestele de ziua sa? Ce demisii mai cere GEORGE GHEGARGARA SIMION? Cumva de la PE SE DE? Demisia lui VlRGlL POPESCU? Hmm? SABOTAJE, atentate teroriste (IN SCOP POLITIC, in plina campanie electorala, evident), violuri? Vreti sa ne dati tara pe mana "ultrasilor" din galeriile echipelor de fotbal, "pensionati" si "ridicati in grade" in AUR / SOS? Pe cine incercati voi sa pacaliti, aplaudacilor-Z? Credeti ca nu s-a prins lumea ca AUR si SOS sunt satelitii PSD-ului? Cand doi PR0STl SE CEARTA, al 3-lea HOT castiga? AUR si SOS au aparut fix pentru a "betona" PSD pe prima pozitie, inlaturand singura opozitie anemica facuta de PNL, care s-au vestejit total dupa plecarea lui Ludovic Orban, au devenit si ei tot "partid satelit" la ciolan. AUR si SOS NU VOR CASTIGA NICIODATA NIMIC IN ROMANIA! Daca astia vor ajunge sa guverneze vreodata (DOAMNE FERESTE!) vom intra noi, APOSTOLII ROMANIEI in politica si AURolacii dispar cu fulgi cu tot in RuZzia"evacuati din LOJA"
59
3
Vrancea e condusa de PNL, sef consiliu judetean PNL, primar Focsani PNL. Tu vorbesti din amintiri cand era Oprisan la putere cu PSD-ul. Nu mai sunt.
9
1
E ACASA LA SIMION? Este cadoul separatistilor anarhisti putinisti din"UNITI SUB TRICOLOR" pt."agentul rus"GEORGE SIMION, de ziua sa? C4"livrat"peste DUNARE de la"fratii ortodocsi PANA LA CAPAT"din Serbia putinista, enclava ruZeasca? "KOSOVO e Serbia"? f**u-va-n gura? Atata timp cat exista NATO (CEA MAI PUTERNICA ALIANTA MILITARA DIN ISTORIE), KOSOVO E KOSOVO, ROMANIA E ROMANIA, MOLDOVA E MOLDOVA"MICA", UCRAINA E UCRAINA. Nu au putut rusii+belorusii+chinezii+nord-coreeni+iranienii+sirieni si toti ceilalti teroristi globali sa intre in KIEV in"RAZBOIUL DE 3 ZILE"care se apropie de 3 ani! Inca mai visati la"BASARABIA E ROMANIA"/"TRANSILVANIA E HUNgaria", f**u-va-n gura? GEORGE SIMION, VIKTOR BOZG0RORBAN, DODON, toti O AU MICA si viseaza la ceva"MARE". Daca tot esti fan PARAZITII, aplaudac-Z GEORGE SIMION, iti dedic:"Esti o c***a-n stat, tot vrei bani de la mine, iti doresc sa-ti iei de iei lumanari si pastile, te-astept in poarta ta cu flori de nu-ma-uita, da, da SA SUGl puIA DE zIUA TA!
60
4
vrancea e condusa de psd, e coruptie pana in maduva oaselor, totul se face politic
9
8
de ce se intampla nenorociri asa de multe in tara asta? intrebari si raspunsuri ,apoi concluzii!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510