REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Exporturile de benzină vor fi reluate de către Rusia

Exporturile de benzină vor fi reluate de către Rusia

Georgiana BOGLEA 22 mai 2024 | 00:00 336

Rusia a decis să suspende interdicţia temporară privind exporturile de benzină, deoarece piaţa este suficient aprovizionată, a anunţat luni publicaţia rusă RBC, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Exporturile de benzina vor fi reluate de catre Rusia

Ministerul Energiei a confirmat informaţia, susţin sursele.

De la 1 martie, autorităţile de la Moscova au interzis exporturile de benzină, pentru o perioadă de şase luni, pentru a asigura aprovizionarea pieţei interne. Acest embargou nu se aplică ţărilor din Uniunea Economică Euroasiatică, care include şi Kazahstanul, precum şi altor ţări, cum este Mongolia, cu care Rusia are un acord interguvernamental privind livrările de carburanţi.

„Interdicţia temporară privind exporturile de benzină, care a intrat în vigoare la 1 martie, va fi suspendată în urma saturării pieţei interne şi a finalizării lucrărilor de mentenanţă la rafinării”, precizează Ministerul Energiei, citat de RBC.

Decizia de suspendare va fi publicată la începutul săptămânii, dar nu se ştie data exactă când va intra în vigoare, a informat publicaţia rusă.

„Rafinăriile şi depozitele de combustibili au stocuri de benzină auto, ceea ce permite acoperirea completă a pieţei interne. În data de 15 mai, stocurile se situau la 2,1 milioane de tone de benzină auto şi 3,4 milioane de tone de motorină”, arată datele Ministerului Energiei.

De obicei, Rusia este un exportator net de carburant şi un furnizor pentru pieţele internaţionale, însă perturbarea activităţilor rafinăriilor a forţat companiile petroliere ruseşti să recurgă la importuri, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016