REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

EXTINDEREA Universității MARITIME va fi făcută de un AFACERIST din BRAȘOV

EXTINDEREA Universității MARITIME va fi făcută de un AFACERIST din BRAȘOV

Replica API 19 februarie 2021 | 00:28 4727

Universitatea Maritimă Constanța a atribuit contractul de aproape 3 milioane de euro pentru extinderea bazei sale nautice din Mamaia unei firme deținute de unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Brașov. Acesta a reușit să ia fața unor nume celebre ale business-ului constănțean, cu o mare și îndelungată notorietate în contractele cu statul.

Călin Costan

Universitatea Maritimă Constanța a atribuit pe 17 februarie 2021 contractul pentru extinderea și modernizarea bazei sale nautice din Mamaia, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 20.10.2020.

Potrivit documentației de atribuire, ”contractul presupune realizarea de lucrări de extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură a corpului B – baza nautică (sediu lac Mamaia) str. Cuarțului, nr. 2, Constanța aparținând Universității Maritime din Constanța”.

Valoarea totală a contractului este de 14.237.368,46 lei, fără TVA, echivalentul a 2,9 milioane de euro.

În cursa pentru milioanele UMC au depus oferte trei asocieri de firme, din care două din Constanța și una din Brașov. Este vorba despre asocierea Gamaro Dinamic Structure SRL- Gamaro Construct SRL (ambele reprezentate de Iustin Fabian Roman)- Vicostal Gaz SRL (reprezentant Victor Stancu), asocierea Icco Facility Management SRL (reprezentant Dietmar Dragoș Rizea)- Imsat Cuadripol SRL (reprezentant Călin Bugariu) și asocierea Mobitom SA (reprezentant Valentin Ciuceanu)- Greensoft SRL (reprezentant Bogdan Niculae)- Sielbol SRL (reprezentant Laura Marinescu)- Almaclima SRL (reprezentant Gabriel Mîrzac)- Sol Gaz Term SRL (reprezentant Iuliana Enescu).

Fostul politician Iustin Fabian Roman și ”gruparea vameșilor”, scoase din cursă

Din lista sus-meționată atrage atenția asocierea firmelor Gamaro, deținute de fostul consilier local constănțean PDL Iustin Fabian Roman, om de afaceri care a beneficiat în ultimii ani de numeroase contracte cu statul, în special de la primăriile din județ.

Și mai cunoscute sunt firmele din cea de-a doua asociere constănțeană de firme- Mobitom și Almaclima. Acestea nu mai au nevoie, practic, de nicio prezentare, fiind de circa 20 de ani o prezență nelipsită de pe lista beneficiarilor de contracte publice.

Mobitom a prosperat îndeosebi sub ”domnia” lui Radu Mazăre și a încasat zeci de milioane de euro de la primăria tomitană, dar și de la consiliul județean ”deținut” de Nicușor Constantinescu.

La rândul său, Almaclima face parte din grupul de firme controlat de celebra ”grupare a vameșilor”, cu afaceri de zeci de milioane de euro în construcții, turism și imobiliare. Foștii vameși Iulian Teșeleanu, Florin Dan Prisăcaru, Marius Făinărea, Teodor Constantin Pilcă sau Eugen Bogatu sunt celebri atât pentru aventurile lor controversate, uneori cu valențe penale, cât și pentru business-urile derulate cu bani publici.

Afaceristul brașovean Călin Costan are afaceri de sute de milioane de euro

Tot istoricul încărcat al acestor nume nu a făcut însă față nou- veniților de la Brașov, aflați în premieră pe piața construcțiilor din Constanța. Icco Facility Management SRL are ca domeniu de activitate administrarea imobilelor și a raportat pentru 2019 afaceri de 65,8 milioane de lei și un profit net de 910.000 lei, cu 110 angajați.

Firma este deținută de Elena Costan (80%) și Dietmar Dragoș Rizea, dar face parte dintr-un grup mult mai mare de companii, cu afaceri de sute de milioane de euro.

Vorbim aici despre grupul Icco, cu activități în real-estate industrial (administrează Parcul Industrial Brașov), construcții, energie și servicii medicale (clinicile Icco), care cumulează afaceri anuale de circa 150 de milioane de euro.

Brandul Icco este controlat de Călin Costan, unul dintre cei mai vechi și mai importanți oameni de afaceri din Brașov, cu o avere estimată la 52- 54 de milioane de euro.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In zona 1 a orasului pe strada Semanatorului e focar de infectie. Tiganiij isi fac nevoile pe trotuar si arunca in strada gunoiul.Ei locuiesc abuziv de zeci de ani si nimeni nu are curaj sa i evacueze, desi sunt 3 decizii definitive de evacuare. Ei nu platesc taxe,apa,curent in schimb primesc ajutoare ca stau si se inmultesc pentru alocatii.
3
0
A venit unul care nu i spagar,balcanic .vamesii pulii mele care veneau la nava si luau tot ce gaseau pe masa in careu:pixuri,sticle de suc incepute .mizerii de romanasi Spune ceva asta ,sa vina cineva din Bv sa faca afaceri aici.inseamna ca sunteti lepre ,fara scrupule ,fara cuvant .
10
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365