REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Extratereștrii ar putea contacta Pământul în viitorul apropiat: Ufologi: „Întâlnirea este mai aproape ca niciodată”

Extratereștrii ar putea contacta Pământul în viitorul apropiat: Ufologi: „Întâlnirea este mai aproape ca niciodată”

Valentina CAMARA 3 mai 2023 | 00:00 404

Omenirea ar putea fi capabilă să contacteze o rasă extraterestră încă din 2029, conform unei analize recente a undelor radio din spațiul profund trimise de pe Pământ. Cercetătorii de la campusurile Berkeley și Los Angeles ale Universității din California cred că primul răspuns ar putea veni după șase ani.

Extraterestrii ar putea contacta Pamantul in viitorul apropiat: Ufologi: „intalnirea este mai aproape ca niciodata”

Detaliile calculelor realizate de cercetători privind comunicarea au fost publicate în revista Publications of the Astronomical Society of the Pacific. Cercetătorii au reușit să calculeze, în ani-lumină, cât timp va dura recepționarea mesajelor și cât timp va dura un răspuns de la extratereștri.

Un semnal trimis către Pioneer 10 – o navă spațială care a făcut un zbor în jurul lui Jupiter în 1973 – a făcut ca transmisia radio să ajungă la o stea pitică în 2002. Dacă există viață extraterestră în apropierea ei, ar putea răspunde Pământului până în 2029.

Transmisii similare au fost trimise către Voyager 2, lansate în 1977, între 1980 și 1983 și apoi au ajuns la o stea pitică aflată la 24 de ani lumină distanță în 2007. Potențialii extratereștri de la acea stea ar putea răspunde până la începutul anilor 2030, spun cercetătorii.
Semnalele trimise pot ajuta radioastronomii să depisteze viața extraterestră

Pe măsură ce semnalele radio călătoresc prin spațiu, acestea se răspândesc și devin mai slabe. Detectarea semnalelor devine mai dificilă și mai puțin probabilă. Pentru a combate acest lucru, oamenii de știință au trimis emisiuni mai puternice folosind rețeaua Deep Space Network a NASA.

Chiar dacă un mesaj de întoarcere este trimis, există îngrijorare cu privire la capacitatea Pământului de a primi mesajele. Dacă ar fi trimis un răspuns, capacitatea noastră de a-l detecta ar depinde de mulți factori, a declarat Macy Huston, un astronom de la Penn State care nu a fost implicat în cercetare. Oamenii de știință au reușit să atingă doar 1/1000000 din volumul Căii Lactee cu transmisii radio.

„Este puțin probabil ca transmisiunile noastre insignifiante și rare să producă o detectare a umanității de către extratereștri. Probabilitatea ca o altă civilizație să locuiască în această bulă minusculă este extraordinar de mică, cu excepția cazului în care există milioane de civilizații în Calea Lactee”, a declarat Jean-Luc Margot, un radioastronom de la Universitatea din California, Los Angeles, care nu a fost, de asemenea, implicat în lucrare.

Israelul, cât și SUA au de-a face cu extratereștrii de ani de zile

Haim Eshed – care a fost șeful programului spațial israelian timp de aproape 30 de ani și care a primit de trei ori Premiul pentru Securitate al Israelului – a explicat că atât Israelul, cât și SUA au de-a face cu extratereștrii de ani de zile.

Fostul șef al Diviziei Spațiale a Ministerului Apărării, în vârstă de 87 de ani, a oferit descrieri suplimentare despre ce fel de acorduri exacte au fost încheiate între extratereștri și SUA, care, aparent, au fost încheiate pentru că aceștia doresc să cerceteze și să înțeleagă structura universului. Această cooperare include o bază subterană secretă pe Marte, unde se află reprezentanți americani și extratereștri, declară Haim Eshed, relatează evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436