REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
28.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Fabricile de pâine ale lui Florin Geambazu, scose la licitație cu peste 4 milioane de euro

Fabricile de pâine ale lui Florin Geambazu, scose la licitație cu peste 4 milioane de euro

Replica API 29 august 2022 | 22:19 6567

Lichidatorii nu reușesc să vândă fabrica de pâine a lui Nicolae Florin Geambazu, reţinut în 2017 pentru fraude economice de milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri europene, dar şi de la o bancă de stat. De parcă nu ar fi fost de ajuns, și fabrica de pâine d ela Tulcea a fost scoasă la mezat. Geambazu este un tulcean stabilit în Constanţa, unde derulează afaceri în panificaţie, comerţul cu cereale, dar şi imobiliare. Firma acestuia, în baza căreia a funcționat fabrica de panificație, este în faliment.

Maestro S.P.R.L., lichidator judiciar al Megasimitis SRL, organizează a doua licitatie publică deschisă, cu strigare, pe 1 septembrie 2022, și ulterior in fiecare zi de joi ora 15:00 pana la adjudecare, pentru vânzarea activului functional - "Fabrica Megasimitis de producție panificație, patisserie și cofetarie" situat in Constanta, Sos Industriala, nr.9, cu prețul de pornire al licitatiei de 3.952.831 euro, fara TVA. Activul este format din teren în suprafata de 353 mp. situat in Constanta, str Industriala nr. 17, lot 1; teren in suprafata de 11.804 mp., și hale producție pâine și panificație și clădiri vestiar si birouri.Mai vinde echipamente tehnologice (masini, utilaje) aparate, instalatii si mobilier situate in Constanta, echipamente tehnologice și bunuri negarantate din categoria echipamente tehnologice si instalatii (din dotarea "Fabricii de productie panificatie, patiserie si cofetarie Megasimitis Constanta.

Fabrica funcţionează pe firma Megasimitis SRL, iar produsele sale sunt comercializate sub brandul GNF Bakery, înregistrat la OSIM din aprilie 2013.

Megasimitis a fost înfiinţată în 2003, de către Geambazu şi tatăl său, Mihail Geambazu, de aproape 80 de ani,astăzi, sediul iniţial fiind satul Sarighiol de Deal, comuna tulceană Beidaud, locul de baştină al familiei Geambazu. Din 2010, firma care avea ca obiect de activitate fabricarea produselor de morărit, s-a mutat în Constanţa, în fabrica pe care a ridicat-o cu bani europeni, dar şi de la o bancă de stat românească, Exim Bank.

Afacerea din Constanța a mai fost scoasă la licitație, la începutul anului, cu prețul de pornire de 3.674.363 Euro, fără TVA. Acum, prețul a crescut.

Se vinde și fabrica de pâine din Tulcea

Totodată, se vinde și imobilul format din teren in suprafata de 3000 mp si constructie de tip S+P+1E,în suprafață de1421 mp., consând în "Fabrica de panificatie si cofetarie", situat in Tulcea, Str. Combustibilului nr.3, pret de pornire la licitatie este 435.800 Euro, fara TVA.

Firma lui Nicolae Florin Geambazu, de pe Şos. Industrială nr. 9 (o fabrică de pâine ridicată pe un teren litigios, după informaţiile noastre) e în insolvenţă din iunie 2014, cu datorii totale de peste 5,2 milioane de euro. În plus, un control derulat în februarie 2015 de Antifraudă a descoperit la afacerea lui Geambaşu un prejudiciu adus statului de circa 5 milioane de lei. Colac peste pupăză, un alt control efectuat anul trecut de ITM la aceeaşi fabrică a relevant încălcări grave ale legislaţiei muncii, sancţionate cu 30.000 lei.

Datorii de peste 21 milioane lei

Geambazu a primit în 2010 milioane de euro bani europeni, pe care i-a făcut praf, întrucât firma a cerut insolvenţa patru ani mai târziu, cu datorii totale declarate, la acea dată, la Ministerul de Finanţe de aproape 5,3 milioane euro. În iunie 2014, Megasimitis cere Tribunalului Constanţa intrarea în insolvenţă, pe care o obţine în aceeaşi lună. Geambazu a motivat judecătorului sindic, prin avocatul Tudor Haşotti, că nu a mai putut face faţă din cauza „competitivităţii crescute pe piaţa de profil”, iar din motive obiective a ajuns să nu-şi mai poată achita nici datoriile zilnice, darămite împrumuturile bancare. În martie 2015, în dosarul de insolvenţă al Megasimitis SRL se arată că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a descoperit a constat nereguli în obţinerea finanţării europene, astfel încât a cerut restituirea de către firma lui Geambazu a sumei de 12.718.759,39 lei.

În 2020, firma avea datorii de 22 milioane de lei și cifra de afaceri de peste 16 milioane de lei. Dosarul de insolvență încă este pe rolul Tribunalului Constanța.

Patiseria lui Geambazu, din Piața Griviței, vindea pizza cu gândaci

Recent, o clientă a lui Geambazu a semnalat faptul că a cumpărat pizza cu topping de gândac de bucătărie!

Lanțul de brutărie GNF Bakery, administrat de Nicolae Florin Geambazu, a avut de-a lungul timpului mai multe reclamații din partea clienților în privința produselor pe care le comercializează.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un fraierica plin de datorii! Nu are grija cum trebuie de angajati ! Il pacalesc angajatii ca pe ultimul fraier ! Unul de acolo si a luat bmw , toti duc viata de smekeri pe carca lui , fura si motorina !
0
0
vezi ca seful tau a fost avocatul lui mazare asa ca poti sa-i spui lui cum e cu mazare care a distrus tot! papagalule!
1
1
Nu, prostule, a furat dar a si facut ziceti voi care l-ati tinut pe mazare si a distrus tot in orasul asta. De aia nu ai loc de parcare si parcarea din fata blocului tau este proprietatea privata a altcuiva.
1
0
Si fabrica de panificatie din Balcescu produce piine arsa la exterior si cruda la interior.Organele de control nu se duc si acolo?
0
0
a furat, a furat, da a si facut nu-iasa?
0
0
Are o groaza de firme si toate cu probleme . Firme pentru ca sa isi scape urma la coscarii . Le merge pentru ca prin toate institutiile statului sunt din etnia lui si astia nu-si scot ochii uni la alti . Cat depre calitatea produselor , era una indoelnica . Spun era pentru ca nu stiu daca mai sunt la raft produse GNF . Nu am mancat produse de la firma asta . Stiu de la cineva care a lucrat intr-o functie destul de importanta si imi spunea cum sta treaba . Despre acte si cat de varza erau incat nu stiai de unde sa o iei si unde sa ajungi .
1
0
Legi facute de hotzi pentru hotzi,cum adica ma Geambazi asta era dator la ministerul de finante in 2010 cu 5,3 milioane de euro,dupa care in februarie 2015 antifrauda a descoperit un prejudiciu adus statului in valoare de 5 milioane de lei si de atunci nimic,pai aici unde sunt eu inca din 2010 statul prin ministerul de finante ii vindea tot pentru ca sa isi recupereze bani si ii lua la verificat averile tuturor rudelor si prietenilor,iar Geambazi lua vreo 20 de ani de puscarie pentru ca nu a furat de 500 dintr-un magazin ci a furat statul cu milioane de euro.
2
0
Gibonul a facut numai rau.
1
0
De ce nu ii vinde masinile?
0
0
pacat aveau cea mai ,buna, pine din cta, luam ptr porci,
0
0
De fapt titlul comentariului este un ... pleonasm !
1
0
Machidoneala!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513