REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Făcea pe șoferul personal, însă nimeni nu știa că el nu are permis de conducere

Făcea pe șoferul personal, însă nimeni nu știa că el nu are permis de conducere

Victor ROTARU 5 decembrie 2022 | 00:00 149

Chitu Gheorghe făcea pe șoferul personal al unei familii din Guruni, comuna Lipnița, ajutând cu mici cumpărături, mai ales în timpul săptămânii. Numai că, acesta ascundea un pic detaliu: nu avea permis de conducere, așa că s-a ales cu 9 luni de închisoare, cu suspendare.

Foto cu rol informativ

O femeie din Guruni, comuna Lipnița,  a apelat la vecinul ei, Chitu Gheorghe, să meargă cu mașina concubinului până într-o localitate apropiată, pentru că avea nevoie de niște cumpărături. Chitu Gheorghe a luat cheile mașinii, și s-a pornit la drum, spre Lipnița, acolo fiind cel mai apropiat magazin.

Acesta a mers o bună bucată de drum pe un drum agricol, însă, la un moment dat, a fost oprit de către un echipaj al poliției de frontieră. Polițiștii i-au cerut documentele de identificare și cele ale autoturismului, dar și permisul, moment în care, acesta le-a transmis polițiștilor că nu îl are la el. În urma verificării în baza de date, aceștia i-au transmis că figurează fără permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Minută judecătorească

Vecinul lui Chitu Gheorghe a declarat în fața instanței că nu știa că vecinul său nu deținea permis de conducere, știind că acesta a făcut școala de șoferi și văzându-l des prin localitate în timp ce conduce diferite vehicule agricole. Judecătoria Medgidia, prin sentința din data de 28.11.2022, a decis să-l condamne pe Chitu Gheorghe la pedeapsa de 9 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365