REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius vă invită să vă bucurați de teatru de acasă

Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius vă invită să vă bucurați de teatru de acasă

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 1066

Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”- ajuns la cea de-a cincea săptămână- aduce noi reprezentații. Facultatea de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa prezintă, joi, 23 aprilie, de la ora 18:00, pe pagina sa de YouTube(https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA), spectacolul „Hamlet”, după piesa cu același nume de William Shakespeare. O piesă a răzbunării, spectacolul pus în scenă de Cosmin Borodan în anul 2010, este tragedia în care se confruntă lumi şi probleme distincte.

Eroul este o personalitate dominantă de un mister care naşte nehotărâre. În acest univers el îşi depozitează forţa şi frica sa ce nasc fie imaginea unui om chinuit şi frământat de gânduri care îl devoră, fie aceea a unuia înzestrat cu o incredibilă perseverenţă şi putere de a îndeplini un act judiciar. Balansul acestor interpretări este dublat de un balans al rostului existenţei - a fi sau a nu fi - care conferă tragediei dimensiuni interpretative neaşteptate.

Din distribuţie fac parte aproape numai fete, Hamlet însuşi fiind interpretat de o actriţă. Regizorul spectacolului Cosmin Borodan, a motivat acest demers: „Shakespeare dă atât de multe posibilităţi încât poţi să faci piesele lui cum vrei tu. În text îţi lasă o portiţă prin care poţi să găseşti suport pentru orice. Suportul l-am găsit în câteva replici de-ale lui Hamlet, care spune «Slăbiciune ţi-e numele, femeie!», iar într-un monolog zice «Stau şi înjur ca o muiere, sunt o târfă!». Din punctul acesta de vedere, Hamlet se consideră pe interior o femeie şi consideră tot ce e în jurul lui slăbiciune. Hamlet se consideră o femeie slabă”.

Din distribuţie fac parte studenți și cadre didactice ale Facultății de Arte: Daniela Vitcu (Claudius), Cătălina Popescu (Hamlet), Mirabela Moroşanu (Polonius), Cosmina Soare (Horaţio), Elena Bondari (Laertes), Ioana Chelmuş (Rosencratz), Dana Cojan (Guildenstern), Radu Niculescu (Duhul), Clara Ghiuvelechian (Gertrude), Arina Cojocaru (Ofelia), Ana - Maria Ştefan (al doilea gropar/al doilea actor). Scenografia este realizată de Mihail Alexandrescu.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510