REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
22.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Fake news despre relocarea de sistemelor antiaeriene la granița cu Moldova

Fake news despre relocarea de sistemelor antiaeriene la granița cu Moldova

Virgil STOIAN 28 februarie 2023 | 11:10 692

Reprezentanții MApN au ținut să dezmintă o știre apărută în mediul online, potrivit căreia sisteme de apărare antiaeriană din dotarea Armatei României au fost relocate către frontiera cu Republica Moldova.

Fake news despre relocarea de sistemelor antiaeriene la granita cu Moldova

”Semnalăm apariția în mediul online a unei știri false cu privire la o așa-zisă „relocare” recentă a unor sisteme de apărare antiaeriană din dotarea Armatei României către frontiera cu Republica Moldova.

Materialul video folosit în postările pe acest subiect realizate pe diferite platforme on-line, în care apar, printre altele, sisteme Himars și Gepard din dotarea unor unități militare românești, a fost realizat la sfârșitul lunii noiembrie 2022, în centrul orașului Alba Iulia, cu prilejul antrenamentelor pentru ceremonia militară organizate pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.

În mod fals, cu scopul evident de a induce panica, materialul video este prezentat, în 27 februarie 2023, drept „mutarea sistemelor de apărare antiaeriană românești către frontiera cu Republica Moldova, în această dimineață” (subl. ns.).

Partea pozitivă și încurajatoare a acestei situații este că mulți dintre utilizatorii care au postat comentarii la această postare au observat că materialul video este, în fapt, o înregistrare veche, au indicat corect și locația reală a filmării, fiind chiar apeluri către utilizatori să nu (re)distribuie aceste informații false.

Vă reamintim că puteți verifica veridicitatea unor informații de acest gen, cu caracter senzaționalist și cu tentă panicardă, consultând sursele oficiale. Dacă sesizați și alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteți aici. Vom face verificările cu maximă operativitate și vom reveni cu explicații.” au transmis reprezentanțuu MApN.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O fi... n-o fi... dupa ce au facut onor guwernantii si ficuhrerul dulap in plandemie, eu nu mai stau sa aflu! V-am pupat!
0
2
si chemarea la centrul militar judetean pentru "clarificarea situatiei militare" cu stampila rotunda de culoare rosie a unitatii datata 31.01.2023 e tot fake?
0
4
la mijloc. Astfel de mesaje false au dat bolsevicii de ani de zile. Pai fara ele nu ar fi iesit niciodata porcul de trump presedinte si nici brexitul nu ar fi avut loc. Astea fiind numai doua manevre din miile de minciuni propagate de securistii putinei. Mwie putin cu kkt !!! Sa nu uitam si trolii !!! Cu acelasi kkt !!!
6
4

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513