REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

FAKE NEWS! NU se REIAU alegerile la Medgidia. BEC nu mai EXISTĂ, DECI NU poate emite hotărâri

FAKE NEWS! NU se REIAU alegerile la Medgidia. BEC nu mai EXISTĂ, DECI NU poate emite hotărâri

Replica API 16 februarie 2021 | 21:21 3624

O serie de documente cu ștampila Biroului Electoral Central circulă pe internet, anunțând că se vor relua alegerile la Medgidia. Mare atenție! Este o informare falsă, fabricată pentru a crea o adevărată isterie. Contactat de reporterii Replica, Prefectul Coșa spune că este o știre falsă și că ar trebui contactate organele de anchetă.

BEC nu mai există, a fost desființată după două săptămâni de la alegeri

Mai mult, potrivit unor surse judiciare, BEC nu poate emite nicio hotărâre, întrucât s-a desființat la două săptămâni de la alegerile locale.

Vrabie: Vă dați seama cât de important sunt?

La rândul său, primarul Valentin Vrabie spune că a mai circulat o astfel de informare, luna trecută. Mai mult, acesta spune că, potrivit legii, doar instanța, printr-o hotărâre definitivă, poate dispune anularea alegerilor. ”Vă dați seama cât de important sunt? Dacă au ajuns să facă așa ceva. E chestie penală”, a declarat, pentru Replica, Valentin Vrabie.

Ștampila documentului are anul 2020

Că este un fake news demonstrează și ultima pagină a documentului. Cei care au creat această mizerie, nu s-au gândit că ștampila este din 2020.

”BEC a hotărât anularea, respectiv reluarea alegerilor la Medgidia! BEC a admis cererea de anulare a alegerilor în Circumscripția electorală 3-Medgidia, formulată de Partidul pentru Proiecte și Idei de Interes Local, Organizația Medgidia. Decizia a survenit după ce s-a constatat o fraudă electorală săvârșită la alegerile pentru primarul și Consiliul Local Medgidia prin neincluderea unui competitor electoral pe buletinele de vot. BEC a dispus repetarea scrutinului care va avea loc în aceleași condiții, în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei. Adică pe 28 februarie”, se arată în circularele de pe internet.

Autoritatea Electorală Permanentă, precizări privind repetarea alegerilor în Municipiul Medgidia

Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public cu privire la existența unei hotărâri a Biroului Electoral Central (BEC) privind repetarea alegerilor locale din Municipiul Medgidia, județul Constanța, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) face următoarele precizări:

Biroul Electoral Central constituit pentru alegerea autoritӑților administrației publice locale din anul 2020 și-a încetat activitatea în data de 27 ianuarie 2021, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a rezultatului alegerilor, iar arhiva BEC a fost predată Autorității Electorale Permanente. Drept urmare, după această dată, nu putea fi emisă nicio altă hotărâre BEC referitoare la alegerile locale.

Menționăm că procesul-verbal privind centralizarea pe țară a voturilor și constatarea rezultatului pentru alegerea primarilor din data de 27 septembrie 2020, 11 octombrie 2020 și 24 ianuarie 2021, poate fi accesat la următorul link: http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MjEzODk1Njk4MDc5RSszMA==

Autoritatea Electorală Permanentă solicită persoanelor care dețin date cu privire la astfel de informații false care circulă în spațiul public să se adreseze organelor competente în vederea clarificării acestei situații.

Mirela PASCAL, L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba ia mai terminati cu jignirile la adresa mea ca oricum ma doare fix in plua de voi bai sclavilor din Medgidia. Atita timp cit sint sustinut de tiganime,pesti,violatori si camatari nici nu vreau sa mai aud de voi.E clar bai gunoaielor medgidioate??Eu am votanti mei si ma pis pe voi cu bolta de la etajul 1 din primarie..Eu sunt bosu bosilor si fac ce vrea talentu meu .
0
2
Esti un mare dobitoc..dar bogat. SORIN RADU o mizerie. VLADEASCA ..aceasta SOSOACA de Medgidia nu stiu ce sa mai faca sa iasa in evidenta. DOI FRUSTRATI TRAVESTITI. Domnule primar VRABIE cetatenii au asteptari din partea dvs...descotorositi-va de slugile astea platite din banii nostri ..gen NAZIRU GEORGE. Ce il recomanda pe acest individ hot care are 2 clase mai mult ca trenul sa fie ADMINISTRATOR peste salile de sport din oras. Sa nu credeti ca nu se vede cum umila dvs sluga nu scapa nici o basina fara sa ii ia pulsul. Afara cu putorile din administratia locala.
2
4
Ma beliti la car, suntem familie de primari pe viata. Am gasit saracimea proasta la Migidia...Prostilor.
1
3
sorin radu & company luminita nu mai aveti nici un dram de bun simt
4
6
Eu oricum sunt un puscarias prost de dau in gropi ...normal ca nu l suport pe vrabie daca mi a luat luminitele sorin radu un manipulator dragulin la fel conturile false muie la toti si la toti care nu l inghit pe vrabie barzaunul puscarias unde era pe vremea lui Iordache lu sugaciul de moisescu, Pintilie unde morti morti vostri ati fost de latrati acum ca niste lingai ....marlanu prost unde era Fi ri ati ai dreq de boschetari FORZA VRABIE
4
8
mai vrabie pune mana la treaba ca nu ai facut nimic de la alegeri, pune lumini la stalpii de pe independentei ca e o adevarta aventura sa circuli pe acolo, fa niste parcari tot acolo, scoate masinile abandonate sau puse la vanzare care blocheaza inutil drumul, fa ceva si cu intersectia de acolo dar si de la spital ca dupa ce apar cateva victime o sa le ai pe constiinta!!!
9
1
Sa va i-au administratia PNL in caras. Toate curvele si pestii sunt in administratia locala Medgidia.
17
2
Muie Vrabie. Penalul vrabie
13
4

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620