REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Familia lui Giovanni Becali vrea să construiască un parc eolian în Constanța!

Familia lui Giovanni Becali vrea să construiască un parc eolian în Constanța!

Andreea CONDURACHE 9 septembrie 2023 | 00:00 6327

Două societăți, una din București și cealaltă din Brașov, au planuri mari la Constanța. Vorbim despre Unitedpower Eolian SRL, deținută de familia lui Giovanni Becali, dar și Activ Wind SRL, care intenționează să amenajeze parcuri eoliene în Băneasa, Dobromir și Medgidia.

Familia lui Giovanni Becali vrea sa construiasca un parc eolian in Constanta!

Giovanni și Andreea Becali

Cele mai mari parcuri eoliene din România se regăsesc în zona de est a țării, în Dobrogea, în județele Constanța și Tulcea. Vântul puternic din zona Dobrogei și prețul ridicat al energiei electrice continuă să atragă investiții în parcuri eoliene. Două societăți intenționează în perioada următoare să amenajeze mai multe astfel de parcuri.

Familia lui Giovanni Becali vrea sa construiasca un parc eolian in Constanta!

Familia lui Giovanni Becali, afaceri cu eoliene

Unitedpower Eolian SRL, o firmă înființată în anul 2021, intenționează să amenajeze în extravilanul comunelor Băneasa și Dobromir parcuri eoliene. Proiectele au ajuns și pe masa Agenției pentru Protecția Mediului din Constanța, însă înainte de a se apuca de construcția propriu-zisă, firma trebuie să revizuiască studiile privind evaluarea impactului asupra mediului. Eolienele ar urma să fie amplasate pe un teren cu o suprafață aproximativă de 810.000 de hectare.

Revenind la firmă, Untitedpower Eolian SRL a fost înființată în anul 2021 și are sediul în București. Administrator al companiei este Ioan Natură, iar asociați regăsim mai mulți membri ai familiei Becali, fiind vorba despre Andreea Becali (26%), fiica lui Giovanni Becali, Manuela Raluca Becali (19%), soția lui Giovanni, Alina Natură-Becali (6%), Ioana Letiția Dragomir (5%) și Natura Ioan (8%). Alina Natură-Becali este acționar majoritar și în cadrul societății Becali Sport, deținută de Victor și Ioan Becali. În 2022 cifra de afaceri a societății a fost de 127.905 lei, profitul de 7.408 lei, dar și datorii de 1,3 milioane de euro.

Familia lui Giovanni Becali vrea sa construiasca un parc eolian in Constanta!

De asemenea, o firmă din Brașov, înființată tot în anul 2021, Activ Wind SRL, deținută în totalitate de Wind Solar Investment SRL, intenționează să construiască un parc eolian în Medgidia. Ca și în cazul societății deținute de familia Becali, firma din Brașov trebuie să revizuiască studiile privind evaluarea impactului asupra mediului.

Proiectul societății vizează „Construire parc eolian, CEE – Medgidia, amenajare drumuri de acces, platforme tehnologice, traseu subteran de cabluri electrice, stație de transformare, stație de conexiuni în SEN și organizare de șantier”. În 2022, firma a avut o pierdere în valoare de 33.686 lei, dar și datorii de 930.427 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ion? Este vorba despre acest ION care crede ca daca si spune Giovani nu mai pare un taran coclit?
1
0
vaiiii...ei sunt prezenti peste tor ...chiar asa de simpla e tehnologia eolieneloe ,pentru ca interiorul lor este foarte complicat si periodiccse asigură mentenanță .....a da,da muncesc inginerii,sclavii pe salariu minim pe economie .iar apoi candse saturaă de ei le mai dq si ""șuturi""" in"" fund """ ..
0
0
se jefuieste banul public, banii ro sunt trimisi in EU si apoi din EU in Ro la smecheri gen
0
0
Uite asa spala banii ,bravo legislației din tara .
1
0
in pepsi. mai nou baga in el E950 acesulfam K. otravesc tot ce apuca. cancer social
2
0
Pisss cu bolta in branza lor.
5
0
Astia cc impozite au platit la viata lor ?... Stiu sa ascunda bine banii ... ANAF-ul este plin de machiidoni spagari gen Busu, Anagnoste ... pensionati in prezent si cu stafeta predata la altii...
7
0
Foarte bine ca se fac. Bine ca nu e stire ca fac fabrica de tigari sau ca fac o fabrica pe carbuni.
6
7
pentru SDSAD .ANAF nu doarme vegheaza,sa dormim noi ...pacaliti.
8
2
quieter than tweeting, cleaner than coal, safer than fire, less CO2 than gas, the most compact, reliable 24/7, environmentally kind, as natural as solar, fuel easily stored, lasts for 80+ years, resilient in storms, nationally secure #birdsprefernuclear
2
5
Ultra- si infra- sunetele, ventilarea excesiva, infrastructura anexa gonesc animalele si produc desertificare!!!! De ce USA, Rusia, GB, China s.a. le-au dispus în deserturi, pe stanci, in mare, adică în locuri ce nu sunt afectate??? Noi avem "tri-"ologi, nu biologi!!!
15
4
sunt armani. anti-romani. de fapt, ii urasc de moarte pe romani si pentru asta sunt in stare de orice: sa rabde, sa minta, sa fure, incest, :) fii si fiice (du5u, en4che) plasati unor romani naivi (b0s1nceanu, m1tr0i) sau feriti in ultimul hal de ei incat... nich0las mart1n. :) apropo, de la atata ura, caricatura din foto a fost in stare de omor inclusiv al mamei sale, nascatoare de m******n
14
11
Chiar daca sunt de la tara inteleg ca o firma care face investiti nu poate avea profit pana nu termina investitia si incepe sa produca. Asa ca nu trebuie sa ne miram ca aceste firme au datorii. Oricine ar fi si indiferent cum se cheama asociatii bine ca sunt romani si incearca sa faca ceva.
4
14
Bai da pe cate ha ma? 8 miliarde?:))) 800 de mii ? De milioane de catralione. Mai taiati ma din ele
10
0
cum plm construiesc astia cand firmele mentionate sunt pe minus anaf chiar doarme?
19
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677