REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Fantoma lui Făgădău blochează licitațiile în Primăria Constanța, dacă nu câștigă cine trebuie

Fantoma lui Făgădău blochează licitațiile în Primăria Constanța, dacă nu câștigă cine trebuie

Replica API 14 iulie 2022 | 15:56 4931

Fantoma lui Decebal Făgădău încă bântuie în primărie! Primăria Constanța a organizat, în noiembrie anul trecut, licitația pentru lucrările de reparații curente la diferite categorii de mobilier urban. În ianuarie 2022 a fost anulată pentru nereguli la procedură, așa că a fost reluată o lună mai târziu, adică în februarie. În iunie a.c., a fost desemnat câștigătorul, și anume firma Step Proiect din Constanța. Numai că, surpriză: din nou licitația a fost anulată, invocându-se erori în caietul de sarcini. Deci, din eroare în eroare, mai trece un an până când probabil se va organiza altă licitație.

Licitația anulată, prima dată, în ianuarie a.c.

Constănțenii mai au de așteptat până se vor bucura de mobilier urban nou și decent. În ianuarie, licitația pentru atribuirea contractului pentru reabilitarea mobilierului urban, în principal bănci și mese amplasate pe trotuare și în parcuri, în valoare de 28.273.296 lei fără TVA, a fost anulată pentru abateri grave de la prevederile legislative, invocându-se articolul 212 din Legea 98/2016, art 1, lit C, coroborat cu articolul 2 din aceeași lege.

prima licitație, anulată în ianuarie

Nu am reușit să aflăm ce abateri au fost invocate, reprezentanții primăriei declarându-ne, la acea vreme, că nu e vorba despre vreo neregulă venită din partea ofertanților sau a primăriei, ci procedura a fost anulată înainte de termenul de depunere, neavând vreo legătură cu ofertanții.

În iunie, anulată a doua oară… deși a fost desemnat câștigătorul

În februarie a.c. primăria a revenit cu aceeași licitație, dar la o valoare semnificativ mai mică, de 10.137.648 lei fără TVA, contractul fiind atribuit în luna iunie a.c.. Toate bune și frumoase, numai că firma câștigătoare a fost pusă în imposibilitate de a se ocupa de lucrări… pentru că, ce să vezi?

Licitația a fost din nou anulată, invocându-se strecurarea unei “erori“ în documentele licitației, mai exact în caietul de sarcini și documentele conexe. Spre nefericirea firmei câștigătoare, Step Proiect, care a investit mult timp, energie și bani.

Ce ”erori” sunt invocate

La momentul întocmirii acordului cadru și contractului subsecvent s-a sesizat faptul că nu s-a specificat în Anexa cu descrierea exactă a modalității de lucru pentru fiecare categorie de lucrări depusă în cadrul procedurii că acele cantități sunt pe contract subsecvent, și nu pe între acord cadru, prin urmare și ofertanții au confundat Anexa care cuprinde cantitățile pentru un contract subsecvent ca fiind lista de cantități pentru întreg acordul cadru. Acesta este motivul pentru care nu este posibilă încheierea acordului cadru și a contractelor subsecvente acestuia. Pentru că Primăria nu a putut lua măsuri corective, s-a decis anularea procedurii.

Precizăm faptul că respectivul caiet de sarcini a fost realizat pe vremea lui Decebal Făgădău.

Una din firmele participante… clientă a primăriei

Interesant este faptul că printre firmele care au trimis oferte de reabilitare a mobilierului urban se află și Metalgan SRL, care a executat acest mobilier. Cu alte cuvinte, firma cu pricina încearcă să repare, tot pe banii primăriei, ceea ce ar fi trebuit să repare în perioada de garanție. Dacă nu știați, este aceeași societate care a vândut, în trecut, primăriei plăcuțe cu numele străzilor care au căzut imediat după instalarea lor, de bune ce erau, firește.

.

Probleme sunt și cu licitația pentru achiziția refugiilor din stațiile CT BUS

Licitația pentru achiziția mobilierului urban nu este singura care este cu probleme, ci și cea privind achiziția refugiilor din stațiile de călători. Epopeea stațiilor de călători a mai fost până acum dezbătută în presă. Oferta cea mai bună, în cadrul licitației, a fost cea depusă de firma Step Proiect. Dar, licitația a fost întâi contestată de aceeași Metalgan Company, “livratorul“ băncilor ruginite. După ce contestația lor a fost respinsă, ofertele reanalizate, și aceeași firmă a fost din nou desemnată câștigătoare, a venit rândul firmei Belmar Prod, a doua clasată, să facă contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. CNSC a admis contestația, fiind anulat raportul procedurii nr. 97503/09.05.2022 cu privire la oferta depusă de SC Step Proiect SRL și a dispune reevaluarea acesteia. Step Proiect a ajuns în instanță cu licitația, acțiunea fiind depusă, la Curtea de Apel Constanța, pe 27 iunie a.c.. Pe 18 iulie a fost stabilit primul termen de judecată.

Ca o paranteză, precizăm că Belmar Prod, societatea care a blocat licitația pentru stațiile de autobuz, este o firmă livratoare de carne din Neamț fondată de un fost consilier local în comuna Bârgăuani, Iosif Biță, câștigătoarea câtorva licitații publice, dar mai ales al multor încredințări directe din partea Primăriei Sectorului 2.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre produsele lor, dar website-ul firmei este inexistent. Ciudat... pentru o firmă care înghite contractele cu statul.

Vom reveni!

A.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate ma,vinovat este binomul Mazare--Fagadau dar asta nu il scuteste de vina pe Chitac care a venit cu promisiuni radicale pentru Constanteni dar nu a avut curajul sa dea afara totzi oameni cu functii de decizie din primarie care sunt acolo de pe vremea mascariciului,astia motivand ca ei au experienta,"experienta in invarteli bineinteles"si nu ia dat afara de frica sa nu il dea astia in judecata pentru ca asha este legea in Romania;ai voie sa vii cu promisiuni pentru mandatul tau dar schimbarile promise le faci cu oameni numiti de fosti primari altfel esti acuzat de epurare politica.
1
0
Chiar daca are cateva zeci de apartamente de pe la cei care au avut nevoie de autorizatii, schimbare pe viteza puz, etc eu tot l-as mai vota odata. Parca are prezenta de primar. E si frumos zici ca-i str Stefan cel Mare
0
0
Fagadau, unul dintre cei mai slabi primari pe care i-a avut Constanta.
1
1
Plata la cuvant de la chitcan, draga redactie?
0
1
Eh uite articole de genul asta ar trebui sa scrieti. Asta chiar mi-a placut. Kepp up the good work A.P.
1
1
Strutu i-a dat lui Fagadau 2 apartamente pe lapusneanu la Rompetrol. Moca.
2
0
si spagar dar nu-l intrece pe lingaul de cwr mazarist fagadau. Numai poame stricate in orasul mizerabil si lasat in paragina.
1
0
Pana cand mai dati vina pe Fagadau? Ce ati fi lucrat voi daca nu va lasa el proiectele pe care si asa le faceti praf? Licitatiile vi se anuleaza pentru ca sunteti p****i si hoti, nu din cauza lui Fagadau!
1
0
Caietele de sarcini gresite sunt intocmite de Merla. Cred ca nu mai este nimic de comentat.
3
0
Auzi mai PSDist nespalat, dar cum ai vrea ma slugouule de corupti sa se modernizeze Constanta? Fara santier? Mi-as db in gura ta de lepra infecta vorupts si terminata
0
0
Catre Amicul Horex:ia Mai taci prostul dracului de Stupid Ai Gresit cel mai P***t Primar Este Maiorul Chitac, straziile De pe Magazinul Tomis si Strada Stefan Cel Mare Sunt Jale, Nerezolvate, cat si celalalte Strazi din Tomis 3 sunt Jale, asa ca Fagadau Nu are nici-o Vina boul dracului ce esti de Fanatic Ciuma Galbena de Pnl
1
0
Fagadau cel mai p***t primar ever. PSD trebuie sa se duca dreak sa nu mai auzim de PSD.
0
0
Iti place sa ti se umble la dinti si de aia ti a luat stomatoloag de la Toldisan
3
0
Redactia il mai pupa in dos pe Chitaila? Fagadau era cu 10 clase peste hahalerele astea. Daca candideaza iese primar
1
0
mweee cwrvelor replica vandute pnl ului!!!!!! cwrvelor ne vedem peste 2 ani!!! psd o sa castige mizerii ordinare care sunteti!!!!
2
0
Domnul Decebal are cheltuieli mari,ca doar amanta stomatolog are nevoi mari!
1
0
Faceti misto de noi, sau ce? Incompetenta voastra va blocheaza licitatiile si tot ce vreti sa faceti, nu fantomele, nu fostii primari! Nu sunteti in stare de nimic!
2
1
Ce.ti face iubita Anca frezatule?
1
0
Asta cu freza de ginere mort e deja plecat din tara, la cat a furat e asigurat pe viata fraierii raman sa plateasca taxe si impozite
3
0
Treziti va liberali ipocriti, au trecut 2 ani de mandat si orasul arata mai rau ca niciodata. Felicitari Chitac ai reusit sa distrugi orasul si statiunea in timp record
2
1
Fantoma sau chirtac, feliciu si cipanzeii din primarie ?
1
0
Iti este dor de coruptii din PSD, care ne-au jefuit timp de 15 ani?
0
0
Clar, pentru incompetenta noii conduceri din Primaria Constanta e de vina Fagadau. Ma mir ca nu au zis ca e de vina Mazare... Mai Chitaila, nu mai plati articole mincinoase si pune-te pe treaba, ca o sa ajungi sa te scuipe constantenii pe strada!
1
0
alea sunt banci de odihna in parc, facute la 90 de grade si daca te asezi cumva pe ele stai numai cu varful fundului pe ele. numai lucruri de mantuiala se fac. cei care proiecteaza nu au creier, decat 10 tentative de banci, mai bine 6 banci adevarate. bancile de altadata erau banci acum sunt panarame.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513