REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
23.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Faptul că ești neîndemânatic poate semnala boli periculoase

Faptul că ești neîndemânatic poate semnala boli periculoase

A.F. 29 iunie 2024 | 00:00 119

În unele cazuri, o persoană poate fi inconfortabilă doar pentru că așa este ea. Dar uneori stângăcia poate fi un semnal că este timpul să consultați un specialist.

Faptul ca esti neindemanatic poate semnala boli periculoase

Dacă nu ați spart niciodată din greșeală un pahar, nu v-ați lovit degetul mic de mobilă sau nu v-ați împiedicat pe neașteptate, vă puteți considera norocos. Majoritatea oamenilor se comportă ciudat din când în când. Și, în general, nu este nimic anormal sau rușinos în acest lucru. Rămâne doar să o suporți și să înlături consecințele.

În unele cazuri, totuși, stângăcia poate fi primul semn al unor diagnostice destul de grave sau chiar mortale. Desigur, nu este nevoie să intrați în panică. A fi neîndemânatic în viață nu înseamnă că zilele tale sunt numărate.

Există câteva semne suplimentare care indică faptul că stângăcia nu ar trebui ignorată. Este mai bine să consultați un medic.

Când faptul că ești neîndemânatic poate semnala boli periculoase

Există mai multe boli care cauzează dezvoltarea stângăciei. Este vorba, de exemplu, de:

  • boala Parkinson;
  • disfuncții hormonale;
  • probleme de vedere;
  • boala Alzheimer;
  • microstroave;
  • hidrocefalie;
  • neuropatie.

Accidentele au început să vi se întâmple din ce în ce mai des

Un anumit grad de stângăcie este perfect natural. Orice persoană obișnuită are momente în care răstoarnă accidental o cană de băutură, de exemplu. Uneori, acest lucru se întâmplă pe fondul unui stres sever.

Cu toate acestea, dacă nu ați fost neobișnuit de neîndemânatic toată viața și în ultima vreme vă răniți din ce în ce mai des în cele mai neașteptate locuri, este foarte posibil să consultați un medic și să încercați să înțelegeți motivele pentru ceea ce se întâmplă.

Sarcinile obișnuite au devenit provocări

Pentru o persoană care lucrează mult pe calculator, nu va fi dificil să tasteze rapid un text. Iar pentru un atlet va fi de obicei destul de ușor să meargă. Dar dacă lucrurile obișnuite cu care nu existau probleme înainte au devenit o povară grea, atunci există riscul ca disconfortul neașteptat să indice prezența anumitor diagnostice.

Stângăcia apare brusc

Unele persoane nu au fost foarte ordonate și îndemânatice încă din copilărie, iar de-a lungul anilor manifestările acestor calități nu le mai surprind prea mult. Și prietenii și rudele sunt uneori atinse de această trăsătură de caracter. Dar dacă începeți să vă gândiți că comportamentul dumneavoastră s-a schimbat prea dramatic, este timpul să trageți un semnal de alarmă. Este deosebit de periculos dacă stângăcia apare brusc și începe să se dezvolte în câteva ore sau zile, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436