REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Fără Tik Tok în Parlament! Senatorii și deputații sunt de acord cu interzicerea aplicației

Fără Tik Tok în Parlament! Senatorii și deputații sunt de acord cu interzicerea aplicației

Victor ROTARU 12 mai 2023 | 00:00 1725

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a transmis faptul că în săptămânile următoare, când se va reuni consiliul pentru securitate cibernetică, urmează să se decidă dacă aplicația TikTok va fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale. Reporterii Replica au contactat mai mulți oameni politici din Constanța pentru a putea vedea părerea acestora despre interzicerea aplicației TikTok, toți fiind de acord cu acestă măsură. 

Fara Tik Tok in Parlament! Senatorii si deputatii sunt de acord cu interzicerea aplicatiei

Sebastian Burduja, Ministrul Digitalizării, a transmis faptul că în săptămânile următoare, atunci când se va reuni consiliul pentru securitate cibernetică, se va decide și faptul dacă aplicația TikTok va fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale. Între timp, mai multe țări europene au recurs la această măsură. 

Rizea: Bănuiesc că oamenii aceia nu sunt plătiți să stea pe Tik Tok

Contactată telefonic de către reporterii de la Replica, Cristina Rizea, deputat REPER, a transmis faptul că măsura interzicerii aplicației TikTok pe telefoanele guvernamentale este una normală: „Mi se pare o măsură normală. Atât timp cât este un dispozitiv guvernamental, nu înțeleg de ce ar trebui să aibă TikTok sau alte rețele de socializare unde nu sunt conturi strict pentru instituțiile respective. Bănuiesc că oamenii aceia nu sunt plătiți să stea pe Tik Tok în timpul serviciului și dispozitivele din cadrul instituțiilor le folosesc strict în timpul serviciului. Mi se pare o măsură bună.” 

Fara Tik Tok in Parlament! Senatorii si deputatii sunt de acord cu interzicerea aplicatieiCristina Rizea 

Personal consider că este o măsură bună, chiar necesară pe dispozitivele guvernamentale din România interzicerea Tik Tok-ului. Este o aplicație pe cât de periculoasă, din punct de vedere al securității acesteia, îți dă o dependență de ea foarte mare. Asta se poate vedea și la tinerii de vârste mai mici, dar și la persoane mai înaintate în vârstă. Personal sunt pentru interzicerea acesteia dar și pentru o interdicție, sau o restrângere a folosirii acesteia până la o anumită vârstă, pentru cei mici în special.” a transmis Bogdan Bola, deputat PNL. 

Fara Tik Tok in Parlament! Senatorii si deputatii sunt de acord cu interzicerea aplicatieiBogdan Bola 

O breșă de securitate trebuie evitată

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, crede că aplicația ar trebui interzisă, dacă se consideră că ar pune în pericol securitatea națională: ”Rămâne de văzut ce decizie se va lua la nivelul Consiliului pentru Securitate Cibernetică. Aici este în primul rând o chestiune ce vizează securitatea națională. Dispozitivele de serviciu stochează date ale statului roman. În acest context, trebuie analizate foarte bine vulnerabilitățile aplicației. Și da, dacă există chiar și minima suspiciune că această aplicație ar putea pune în pericol, în vreun fel securitatea națională, cred că aplicația ar trebui interzisă pe dispozitivele guvernamentale. O breșă de securitate trebuie evitată. Din ceea ce știu, în alte state există deja o decizie în acest sens, al interzicerii aplicației. Nu cred că discutăm aici despre îngrădirea vreunui drept ci doar despre o măsură de precauție. Orice angajat al statului este liber ca pe telefonul personal să-și instaleze aplicația. Vom vedea ce vor hotărî autoritățile abilitate.”

Fara Tik Tok in Parlament! Senatorii si deputatii sunt de acord cu interzicerea aplicatieiHoria Țuțuianu

Nici senatorul USR, Remus Negoi, nu ar fi deranjat de interzicerea aplicației Tik-Tok: ”Sunt de acord ca dispozitivele guvernamentale să nu aibă astfel de platformă de socializare. Până la urmă, dispozitivele guvernamentale trebuie sa fie folosite în scopul principal pentru care există.

Fara Tik Tok in Parlament! Senatorii si deputatii sunt de acord cu interzicerea aplicatieiRemus Negoi

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu va mai chinuiti! sparlamentul e infestat de spioni rusi,kgbisti,aia raporteaza chinezoilor,asa ca nu au ce sa spionezece sa spioneze ba,niste analfabeti? poate spionii sa le explice sparlamentarilor ce au de votat si cum!
1
1
Diamne ajuta. Da scapam de rahatu ala de aplicatie pe care vezi numai bombardieri si p******e fara munca care urla "Dati Tap Tap, Dati Tap Tap" Locul de intalnire al putorilor.
6
0
Uite asa se introduce usor, usor cenzura!
3
9

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166