Fața nevăzută a litoralului românesc: turiștii își fac ciorbă în camera de hotel și mănâncă din portbagaj
Fața nevăzută a litoralului românesc: turiștii își fac ciorbă în camera de hotel și mănâncă din portbagaj
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestNemulțumirile turiștilor cu privire la condițiile de pe litoral au tot fost aduse în prim plan. S-a derulat, recent, o reală campanie de scoatere în evidență a hibelor din stațiunile de la malul mării, cu plecare de la prețuri și până la situația spațiilor de cazare. Iar multe dintre reclamații sunt fondate. Însă, iată că există și o altă față a litoralului românesc, nevăzută - am putea spune. Iar aici, potrivit hotelierilor și agenților economici, este vorba despre turiștii care împing totul la extrem, nepăsându-le de faptul că provoacă neplăceri hotelierilor și celorlalte persoane cazate și chiar pagube. Cum? Au ajuns chiar să facă ciorbă în camera unde stau cazați.
După perioada în care litoralul românesc a fost gol, fiind derulat atunci un real maraton de scoatere în evidență a problemelor legate de prețuri și condiții (situații fondate, de altfel), iată că acum turiștii au dat iama la malul mării. Există categoria celor care aleg sejururi scumpe, dar și a celor cu un buget mai modest. Fiecare după posibilități, nimic greșit până aici. Însă, cum nu se poate mereu să umbli cu decența după tine, poate din lipsa spațiului din bagaj, iată că s-a născut și o a treia categorie de turiști, reprezentată de cei care nu dau doi bani pe cei din jur. Astfel, unii agenții economici susțin că sunt mulți care vin și creaază ”pagube”.
Replica a mai adus în atenția opiniei publice situații în care turiștii au plecat cu bunuri din cadrul spațiilor de cazare sau au lăsat în urmă dezastru.
Citește și: Mihai Trăistariu și-a recuperat bunurile furate de turiști, din apartamentul din Mamaia
Citește și: DEZASTRU la o PENSIUNE din sudul LITORALULUI, lăsat de TURIȘTI!
"Vin cu mini butelia după ei și gătesc ciorbă în cameră”
Un reprezentant al unei pensiuni din Eforie Nord ne-a relatat că a fost nevoit să se gândească la soluții după ce a întâmpinat situații ce l-au lăsat mască. Astfel, după ce a tot găsit mizerie în camere și a dat peste turiști care, efectiv, găteau ciorbă în camera pensiunii, a decis să deschidă un mic restaurant, unde să le pună la dispoziție un mic dejun la prețul de 20 de lei.
foto: mesajul.ro
”Restaurantul pentru asta l-am deschis, pentru a putea evita mâncatul pe lenjeria albă și a evita sacoșele de mâncare din camere. Am pus un mic dejun, la un preț decent, la 20 de lei, în felul acesta îi încurajăm să vină să mănânce la restaurant, la masă ca oamenii, și am rezolvat o problemă, să nu mai facă mizerie prin cameră, să mănânce prin parcare sau prin portbagaje. Pe lângă mâncarea adusă din exterior, aceștia vin și cu băuturi, cu toate că îi atenționez că este interzis acest lucru. Sunt momente în care, dacă mergeți la super-marketul din oraș (Eforie - n.r.), nu mai găsești marfă deloc, e gol. Au venit cu o butelie mică, să-și facă un ou, un mic dejun, și de acolo s-a ajuns la oala de ciorbă. Da, găteau ciorbă în cameră...”, a declarat administratorul pensiunii din Eforie Nord, pentru Replica.
Iar astfel de situații au tot fost întâlnite, mai ales în sudul litoralului, hotelierii precizând că nu este problema de a servi un snack în cameră, ci de situațiile prezentate mai sus, în sensul că turiștii ajunseseră să gătească feluri de mâncare principală. În 2021, astfel de "turiști bucătari" au fost prezenți și în Mamaia Nord, proprietarii de apartamente scoase la închiriere în regim hotelier spunându-și atunci of-ul: mobilier distrus de plita la care găteau.
"Mănâncă din portbagaj”
Revenind la vacanțele cu buget redus, se pare că un alt fenomen este legat de turiștii care aleg să servească masa chiar din portbagajul mașinilor.
Părerile oamenilor sunt împărțite în ceea ce privește acest obicei, unii dintre ei declarând: ”Atât își permit. Nu toată lumea își permite să mănânce la restaurant. Eu mi-aș dori ca toți șă-și permită să mănânce la restaurant, dar unii au vile, alții garsoniere, alții chirie și tot așa”. Alții au spus că, dacă fiecare își strânge gunoiul după el, nu văd o problemă în asta, pot mânca unde vor ei”.
Și așa este. Atât timp cât nu deranjează pe nimeni, pot alege să mănânce unde vor. Numai că, în multe dintre cazuri, resturile ajung aruncate la întâmplare, nicidecum la coșul de gunoi. Și, din câte se pare, aceeași situație poate fi regăsită și pe plajă. ”Vin și mănâncă pe plajă roșii cu brânză, salam... Treaba lor. Doar că resturile ajung să fie aruncate peste tot. Aici este, de fapt, problema”, a spus o persoană.
Victor ROTARU, L.B.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News